Кадиров плаши Полша със съдбата на Украйна, Русия още мисли за Киев

В Кремъл още обмислят щурм към украинската столица
28 май 2022 08:05, Александър Попов
334
Кадиров плаши Полша със съдбата на Украйна, Русия още мисли за Киев
Снимка: БГНЕС/ЕПА

Чеченският лидер Рамзан Кадиров, подкрепян от Кремъл, публикува видео, в което предупреждава, че Полша може да последва Украйна, предаде Асошиейтед прес.

В записа, качен на официалния профил на Кадиров в Телеграм, той казва, че Украйна е "приключена сделка" и че "ако бъде дадена заповед след Украйна, ще покажем на Полша какво представлява за шест секунди".   

Полша, която граничи с Украйна, снабдява своята съседка с оръжия и друг вид помощ от началото на руското нахлуване на 24 февруари. Освен това тя е приела милиони украински бежанци.

По-късно на записа Кадиров призовава украинския президент Володимир Зеленски "най-накрая да се осъзнае и да приеме условията, предложени от нашия президент Владимир Путин".

Още по темата
Чеченският лидер не за пръв път използва социалните медии, за да възхвалява представянето на чеченските бойци срещу украинските военни и да прави различни непотвърдени изявления за войната в Украйна.

В Кремъл още мислят за нов щурм към Киев, твърдят източнци на независим руски сайт

Предвид настъплението на руските войски в Донбас в средите на Кремъл отново е възникнала надежда, че Москва може "да доведе до победа" войната в Украйна, твърдят два източника, близки до Кремъл, и един от администрацията, цитирани от независимия руски уебсайт "Медуза".

Според тях все по-тревожните изказвания на официални представители на Украйна по повод сраженията в Донбас са знак, че Киев очаква там голямо поражение. И въпреки че резултатите от действията на руската армия не отговорят на предварителните планове на Русия, в Кремъл отново обсъждат евентуален нов щурм към украинската столица, казват те.

Понастоящем "програмата минимум" на Кремъл за обявяване на победа е руските войски да превземат изцяло Донецката и Луганската област. Сега под украински контрол е около 5% от територията на Луганската и над 40% на Донецката област. "Програмата максимум" си остава превземането на Киев.

И висшето ръководство на Русия още не се е отказало от тази цел. "Така или иначе ние ще ги довършим украинците. Най-вероятно до есента всичко ще свърши", казва един от източниците на "Медуза".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


334
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
189
5
 
26
 
! Отговори
наблюдател преди 1 година
Забравил е,че Полша е член на НАТО.
188
8
 
4
 
! Отговори
Бай Ганьоф преди 1 година
До Бонго Бонго. И гей паради , *** и пр. Има Запада
187
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Видеото на Кадиров е от преди 3 дена. Обиколи каналите в телеграм.
186
1
 
18
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 1 година
Самонадеяните *** са опасни най-вече за себе си,а забогателите по някакъв начин глупци са опасни за целия цивилизован свят.
185
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Подадох сигнал за долния с радикалния ислям.
184
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До анонимен. Защо цитираш само част от написаното като го вадиш от контекста. Говориш за радикален ислям но рафикалист си ти и всички които налагате джендърската идеология сте радикали и нямате нито християнски нито никакви ценности. Цитираш в началото за да получиш лайкове и пари на чужд гръб. Написал си псевдоценности.
183
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Католиците отдавна си го търсят ,а и са на първо място по алкохол в Европа ,алкохолиците им победиха ,Беларус ,Украйна и Русия )
182
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 200: всяка държава и всяка култура има право да й уважават традициите. Да те светна - в Св. Петър в Рим, дори мъж не може да влезе примерно с бермуди. Дават ти кърпа да се увиеш. Ама как да го знаеш това като си видял свят само от телевизора.Част от наглостта на западната цивлизация е това че си мисли, че има право да налага своите ценности и разбирания на всички.
181
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Благодаря на dnes.bg че изтри някои АНТИБЪЛГАРСКИ КОМЕНТАРИ!!!! Но защо ги допуска??? Знаете, че е престъпно да ПРЕДАДЕШ РОДИНАТА СИ БЪЛГАРИЯ!!!
180
15
 
8
 
! Отговори
До 206 преди 1 година
Не си разбрал нещо май ! Кадиров подкара автобус с предали се Азовци към Грозни за да ги съдят там според законите на Чечения.
179
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия спокойно и уверено води военната операция и целите ще бъдат постигнти. Ама какво ще стане с Одеса, какво ще стане с Киев - момчета, това не е ваша работа, това ще се реши от Русия.
178
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Иване какви глупости пишеш. Събуди се.
177
7
 
22
 
! Отговори
Брадата та Мaнгycтa преди 1 година
За това ли се криеш във дупките на жилищните сгради познат още като ТикТок Боец нещщастник шушшумига
176
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин назначи Рамзан Кадиров за шофьор на рейс ***/RKadyrov_95/2155 - Рамзан е много щаствлив, похвали се в Теlegram, кара и пее!
175
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия провежда военна операция по денацификация и демилитаризация на Украйна. И това не е "Квартал 95".
174
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До обонго. На Запада парите са крадени. Те са колонизатори. Убивали са хора в колониите си и то с особена жестокост.
173
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До само питам. Що за същество си ти да напишеш тези глупости.
172
9
 
23
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
СССР започна разпада си от Полша като подобна ситуация е била в азовстал.Биели руснаците с прашки и метални топчета и успяват да надделеят над руснаците, над танковете. И се оттеглят и сядайки на масата за преговори получават свободата си . От там се прехвърля към Литва, към Германия, към България и Румъния и срива целият СССР.Пак подценяват. И пак ще ядат дървото руснаците. Запада има и пари и оръжия и обучени армии.
171
5
 
11
 
! Отговори
До 202 преди 1 година
Много ПРЕДАТЕЛИ И ***!!! Защо сте в България, щом тя вече не е ВАШАТА РОДИНА! Това което правите не е законно!!! ТОВА Е ПРЕСТЪПНО!!!!!
170
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 200 "Забулил бил чеченките. Ами че те са мюсюлманки. Такава е традицията." Изродското пробутване на радикалния ислям от тия, дето водят кръстоносен поход срещу Запада, защото уж не защитавал"традиционните ценности" сваля маската ти, и лъсва ИСТИНАТА, че нито ви пука за традионните християнски ценности, нито за славяни, нито за нищо. Пука ви да подкрепяте кървавия руски режим. За твое сведение - Ислямът не постулира непременно забулване. А забулването се налага и на ПОСЕТИТЕЛКИТЕ.