Зеленски обвини: Никой не инвестира в тероризъм повече от Русия

Президентът на Украйна благодари на Сената на САЩ
29 юли 2022 08:30, Елка Василева
100
Зеленски обвини: Никой не инвестира в тероризъм повече от Русия
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски настоя за правен отговор на международно ниво спрямо действията на Русия на територията на страната му. Ще направим всичко, за да няма безразличие по света спрямо тази ужасна война, която Русия разгърна срещу държавата ни и срещу самата идея за свобода, посочи той в традиционното обръщение към украинците, публикувано на уебсайта му.

Още по темата
"Можете да изберете който и да било ден в Украйна - например днешния или всеки ден след 24 февруари, за да установите, че никой по света не инвестира в тероризъм повече от Русия. Това има нужда от правен отговор на глобално ниво", подчерта Зеленски по повод конфликта.

Той също така благодари на американския Сенат, който по-рано единодушно одобри резолюция, с която призовава държавния секретар Антъни Блинкън да определи Русия като държава, която подкрепя тероризма. Като причина са посочени руските действия в Чечения, Грузия, Сирия и Украйна, който са довели "до смъртта на безброй мъже, жени и деца".

Резолюцията не е обвързваща за Държавния департамент, уточнява "Ню Йорк таймс", но увеличава натиска върху администрацията на президента Джо Байдън да добави Русия към списъка с държави, които подкрепят тероризма. Този списък вече включва Куба, Северна Корея, Иран и Сирия.

Досега в подкрепа на властите в Киев американският Конгрес е одобрил над 50 милиарда долара помощ, припомня американското издание "Ню Йорк таймс", цитирано от БНР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
11
 
5
 
! Отговори
ами преди 1 година
До: номер 32 Ами аз се сещам за Афганистан. Войната в Афганистан я разпали Леонид Брежнев с нахлуването на армията на СССР, и това доведе до разпад на Съветския Съюз!Сега Путин нахлу в Украйна... въпросът е историческото Московско Княжество сега как ще се нарича? МНР? Тоест, Московска Народна Република?
26
6
 
6
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Да де, щото Зе не раздаде Калашници на пандизчиите да мародерстват и трепят народа му.
25
9
 
9
 
! Отговори
стига бе преди 1 година
Хайде наркомана да сметне коя държава колко войни е разпалила след ВСВ. Коя държава се меси нон стоп, пряко и непряко във вътрешните работи на други. Коя държава прави преврати в други. Коя държава последните години бомби и уби милиони в Ирак, Афганистан, Сирия, Либия ....
24
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ал Кайда, муджехидините, Мюсюлмански братя, Ислямска държава, Десен сектор, Торнадо, Азов дали руснаците ги създадоха?
23
0
 
12
 
! Отговори
Винаги преди 1 година
си оправям настроението когато някой започне да праща Путин в Хага...Това е като децата, които си представят, че с книжни фунийки ще стрелят по слонове. А при по-големите мокри сънища или като в рекламата "ех, мечти".
22
17
 
2
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Изключителна личност! Изгради такъв световен авторитет, че военно-престъпникът Путин изглежда като Джудже спрямо него! Едно е да защитаваш собствената си Родина, семейство, земя..., друго е да пращаш варварите си да сеят смърт откъдето минат!
21
2
 
6
 
! Отговори
анализатор преди 1 година
До: номер 25 Не се хаби напразно. Противно на цитата, приписван на Гьобелс, че една лъжа повторена хиляда пъти се превръща в истина, лъжата си остава лъжа!
20
11
 
0
 
! Отговори
анализатор преди 1 година
Русия е съюзник на сина на ятака на най-големия терорист за всички времена - Карлос Чакала!Става дума за Башар ал Асад, баща му на който, Хафез ал Асад, дава политическо убежище на Чакала в Сирия! Смятайте, щом самият Муамар Кадафи му отказва молбата за убежище!!!
19
4
 
11
 
! Отговори
- преди 1 година
Никой не инвестира в тероризъм повече от Русия , освен САЩ.
18
8
 
2
 
! Отговори
анализатор преди 1 година
до: номер 18 Забравяш да споменеш, че и руснаците са бомбардирали България. А също и сърбите.
17
14
 
1
 
! Отговори
анализатор преди 1 година
До: номер 21 Докато Владимир Путин не бъде изправен пред съда в Хага.
16
2
 
15
 
! Отговори
ХА ХА ХА! преди 1 година
Никой не инвестира в тероризъм повече от краварите! Дотук отиват на $100 милярда в уркаинските терористи! Явно терориста реве за спонсорство - буквално!
15
2
 
20
 
! Отговори
Ядосан преди 1 година
Терориста Зелински вика- Дръжте терористите.
14
1
 
22
 
! Отговори
ХХХ преди 1 година
Това поставено от САЩ *** прави точно това за което е сложен на тоя пост ....доведе Украйна до война ....САЩ участват с оръжия но не на тяхна територия както винаги .....Натякване че Русия е терорист и ала бала ....САЩ стоят в сянка ....Просто ...играе ролята си от агент на ЦРУ много добре ! Внушава че едва ли не Европа е виновна ....внушава че руския газ е заменим ....абе луда работа .....нооо ЕС е подвластен на САЩ и гледа като кон с капаци !
13
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А когато американците бомбандират България не е ли било тероризъм?
12
22
 
4
 
! Отговори
прав е преди 1 година
6 месеца война и няма терористчни актове по-света. Защото русия е заета с Украйна - а главно русия се занимава с тероризъм.
11
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако войната е в Сомалия, или Буркина Фасо на никой не му пука. Като, че ли там не са хора.
10
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Войната е най-лошото нещо. Само, че в света се водят войни от както съществува. За последните 100 години също. Те не са били в Европа, но не значи, че не ги е имало.
9
22
 
3
 
! Отговори
Станислав преди 1 година
Че много ясно ! Русия си е КГБ/ терористична страна. То си и е в държавната политика!
8
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Американците нямат най-силната армия, нито най-много оръжия. Те се опитват да разшифроват кода на нацията и да я обработват на ментално ниво. Което ги прави не по-малко терористи.