Зеленски: Русия готви решителен удар в енергийната война срещу Европа

Опитва се да разруши нормалния живот на всеки един европеец
4 сеп 2022 07:30, Елка Василева
207
Зеленски: Русия готви решителен удар в енергийната война срещу Европа
Снимка: архив, БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски обвини Русия, че води енергийна война и призова за по-голямо единство в Европа, предаде ДПА.

Още по темата
"Тези дни Русия се опитва да засили енергийния натиск върху Европа още повече. Подаването на газ през "Северен поток-1" е напълно преустановено", каза той по време на редовното си вечерно видео обръщение. "Русия се опитва да разруши нормалния живот на всеки един европеец във всички страни на континента", допълни Зеленски.

Според него целта е европейските държави да бъдат отслабени и сплашени. Освен танкове и ракети Москва използва и газа като оръжие. Тази зима Русия подготвя "решителен удар" в енергийния сектор, предупреди украинският президент и посочи, че само по-силното единство може да помогне в битката срещу това.

Той допълни, че европейците трябва да постигнат по-добра координация на контрамерките си и да си оказват повече помощ. Освен това според украинския държавен глава трябва да се засили и натискът срещу Русия, за да се ограничат печалбите ѝ от продажби на петрол и газ.

Зеленски коментира и вчерашен инцидент в украинския град Чернигов, при който четири деца и един възрастен бяха ранени при изстрел с гранатомет, произведен от 10-годишно момче по време на изложение на оръжия пред историческия музей в града.

Според информация, публикувана на сайта на главната прокуратура на Украйна, пострадалите деца са на възраст между две и дванадесет години.

В снощното си изявление Зеленски нарече инцидента "неприемлив" и обеща, че виновниците ще бъдат наказани.
/БТА/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
4
 
20
 
! Отговори
Куфелников преди 1 година
Европейците щели да произвеждат само нapkoтuцu за населението, защото при тези ценина тока и газа, само това е печелившо!?
117
3
 
22
 
! Отговори
Сметката моля! преди 1 година
US & EU наложиха всички възможни санкции и ограничения на Русия, за да намалят икономическия й потенциал да води войни сега и за в бъдеще.Нормално е Русия да отвърне реципрочно- да навреди максимално икономически на опонентите си, за да не могат да я превъзхождат военно и да помагат на Украйна.Резултатът от украинската война ще се реши не само от бойното поле,а по-скоро от замръзналите радиатори и спрели предприятия на европейците. При 1?/kW и 3000?/1000м3 за газ всяко производство е на загуба!
116
2
 
22
 
! Отговори
Слава Кокаина преди 1 година
Не смея вече и ютията да включа - че тоя и оттам може да се покаже...
115
2
 
28
 
! Отговори
Европа и САЩ преди 1 година
Европа: "Не се страхувам да замръзна до смърт през зимата, ако това ще помогне на Украйна". САЩ: "И аз не се страхувам, ако ти замръзнеш до смърт.
114
2
 
12
 
! Отговори
999 преди 1 година
Как ще се ограничат печалбите на Русия от продажбата на петрол и газ,след като Зеленски в тази публикация лобира за запълването на хранилищата на Европа тъкмо с руски горива?
113
3
 
35
 
! Отговори
НЕудобни въпроси преди 1 година
Какво става със мащабното контранастъпление на нацистите към Херсон ? Нещо май не ви изнася да информирате за това ?
112
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зе-клоунът заплашва със затвор жителите на Запорожска и Херсонска области, които ще вземат участие в референдумите за присъединяване към РФ.
111
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо постоянно е облечен в зелено? Защото така е по сценарий!
110
26
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия е колония и слуга на Китай. Русия не е Болшая и могучая с богатири , а е с шушумиги. Въртят се около власта за да оцелеят. Които е против еднопартииното управление е враг.
109
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дайте му един Оскар на този Зельо, заслужил си го е, а и го снабдете с бело в случай на нужда. Колкото до Русия, тя ще си свърши работата сама.
108
10
 
32
 
! Отговори
Хахо преди 1 година
Наркоманът да види какво става в Прага и защо никой не иска хохлите
107
5
 
20
 
! Отговори
Т.Шак преди 1 година
Иде зима.
106
8
 
30
 
! Отговори
мак преди 1 година
Колко е загрижен за всеки един европеец, ти да видиш. Клоуна разбра, че ук..рите вече не са желани, но продължава с блабла, а европейските истерясали "лидери" все му играят по гайдата. И удобно забравят, че "удар" на Русия срещу Европа е предизвикан от самите тях. Манипулатор п..рот..ивен.
105
2
 
10
 
! Отговори
До 129 преди 1 година
Мечтииии!!
104
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Kлоyн!!! 100%
103
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя лудия, с ръбестата небръсната физионимия, некъпан и с мръсен военен потник, след като се е нашмъркал с любимите си вещества, изпълзял от дупката си и отново ни свежда "мисли" и "съвети". До тук добре. Обаче вие защо всекидневно ни го показвате тука? Всъщност знам защо, защото някой ви плаща за това. Опитайте поне да съобщавате за "прозренията" му в не повече от два реда и моля ви, без негови снимки повече!
102
6
 
20
 
! Отговори
Русия преди 1 година
Слуховете за моята смърт са силно преувеличени! :):):) Русия вече има ВОЕНЕН съюз с Китай и Индия. Прави си изводите!
101
4
 
28
 
! Отговори
ИСТОРИЯ преди 1 година
Ако Зеленски не беше склонил глава в Скута на Харис Байдън -сина на Байдън , Света щеше да е по-добър .
100
2
 
32
 
! Отговори
Обективно преди 1 година
БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА КУПУВА НАЙ- ЕВТИНИЯ ГАЗ, НЕЗАВИСИМО ОТКЪДЕ ИДВА ТОЙ! И БЕЗ ПОСРЕДНИЦИ! ТОВА ТОЧНО СЕ НАРИЧА ДИВЕРСИФИКАЦИЯ!
99
6
 
25
 
! Отговори
Ами що преди 1 година
Нали ЕС иска дистанциране от руския жаз?!? Сега що реве? Трябва да е доволен ЕС!