Зеленски: Русия готви решителен удар в енергийната война срещу Европа

Опитва се да разруши нормалния живот на всеки един европеец
4 сеп 2022 07:30, Елка Василева
207
Зеленски: Русия готви решителен удар в енергийната война срещу Европа
Снимка: архив, БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски обвини Русия, че води енергийна война и призова за по-голямо единство в Европа, предаде ДПА.

Още по темата
"Тези дни Русия се опитва да засили енергийния натиск върху Европа още повече. Подаването на газ през "Северен поток-1" е напълно преустановено", каза той по време на редовното си вечерно видео обръщение. "Русия се опитва да разруши нормалния живот на всеки един европеец във всички страни на континента", допълни Зеленски.

Според него целта е европейските държави да бъдат отслабени и сплашени. Освен танкове и ракети Москва използва и газа като оръжие. Тази зима Русия подготвя "решителен удар" в енергийния сектор, предупреди украинският президент и посочи, че само по-силното единство може да помогне в битката срещу това.

Той допълни, че европейците трябва да постигнат по-добра координация на контрамерките си и да си оказват повече помощ. Освен това според украинския държавен глава трябва да се засили и натискът срещу Русия, за да се ограничат печалбите ѝ от продажби на петрол и газ.

Зеленски коментира и вчерашен инцидент в украинския град Чернигов, при който четири деца и един възрастен бяха ранени при изстрел с гранатомет, произведен от 10-годишно момче по време на изложение на оръжия пред историческия музей в града.

Според информация, публикувана на сайта на главната прокуратура на Украйна, пострадалите деца са на възраст между две и дванадесет години.

В снощното си изявление Зеленски нарече инцидента "неприемлив" и обеща, че виновниците ще бъдат наказани.
/БТА/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
1
 
15
 
! Отговори
Без зеления преди 1 година
Страшното е , че като дойдат студовете европейците ще ни задължат да им дадем ток от нашата АЕЦ и тогава България ще стои на тъмно и студено а европейците ще се топлят с нашия евтин за тях ток
137
0
 
13
 
! Отговори
юлиян преди 1 година
До 154,155;Никой не е искал да ги убива тия 200000.Уби ги САЩ и НАТО.Уби ги простотията и доверчивостта им,че повярваха на САЩ и се помислиха за ''Велика Украина''.Нарочно раздухаха огъня на нацизма чрез образователната програма в училищата и пропаганда в държавните медии.И''ходещите смартфони''наистина се помислиха за велики.Резултата е виден.''Азов'',''Айдар'',''Кракен'',''Десен сектор'',всички ще легнат под огъня,ако имат късмет''на наровете'' в затвора.А за САЩ паричките-''Ленд лизинг''моля
136
0
 
10
 
! Отговори
иво преди 1 година
честно,много противен тип,с много дразнеща мутра. няма ли да сменят тоя с друг актьор,малко разнообразие
135
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сталин също се е опитал да свърши с Украйна, ама не е успял.
134
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да, Русия уби 200000 украинци, ама няма начин да убие 40 милиона...
133
7
 
4
 
! Отговори
Задъхваща аритметика преди 1 година
Текстината индустрия на Украина се задъхва. По данни на ООНето до онзи ден са загинали >190 000. Нека , за жалост , в други ден има юбилено погребение на 200 000-ния украински герой загинат за славата на Зеленски. Всеки войник е погребван с дълбока скръб в дъобок гроб 2 на 1 на 1.5м завит в национялния флаг а размери 3 на 2м. Излиза че за да погребът 200 000 смели мъжаги укр треба да изкопа по 3 кубика земя и ушият по 6 кв м знаме = 600 000кубика зема и 1 200 000кв м знаме
132
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Христо Христов Целия зор около запорожската АЕЦ е в това, че там съхраняват плутоний, който лесно може да се ползва за ядрени оръжия. Украинската ядрена програма е инстирирана и спонсорирана от САЩ. Целта е била до 2023 г да имат поне два ядрени заряда. В разработките са били включени ядрения институт в Харков, запорожската АЕЦ и АЕЦ в Чернобил. За целта американците им подаряват и изследователски реактор. Тоя обяви, че ще си върнат ядрения статус. И това му беше края.
131
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Ме Нещо си се объркал за смърдежа. Виж нещо огледай се, дали не си свършил някоя изненада. Пък може и да си започнал да се къпеш един път месечно, както съветват любимите ти западни пропагандатори.
130
2
 
17
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Русия си следва пазарните принципи. ЕС налага санкции, от което има недостиг на петролни и газови продукти и цената се вдига. Ако ще и спекула да е, така работят пазарите. После Русия била виновна. Малко като с обстрела на АЕЦ-а. Украйна си призна, че стреляла, но то било, защото било украинска окупирана територия. Явно украинците доста добре са усвоили наглосаксонските методи за дезинформация.
129
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Горкото то! Загрижило се за Европа. Ми ний тие жертви ги правим за теб и твоята Укра, бе мило. Не чу ли онази, немската министерка, дето и забравих името, как рече, че ще помага на вас укрите, едва ли не до последен дъх и хич нея интересувало мнението на нейните избиратели. Така рече. Не си ли щастливо от това, бе зелено нищо? Какво искаш още и току пролайваш от колибката?
128
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ю туб "2023 год в Европе будет примерно таким" https://youtube/watch?v=pVEpp_n0UmU&t=17s
127
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДА, ето го го удара https://youtube/watch?v=pVEpp_n0UmU&t=17s
126
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Комунистите като материалисти винаги са гледали да завладеят енергийните обекти като още от времето след октомврийската революция по времето на междупартийните борби на създадените и стремящи се партии за надмощие в парламентарните условия м/у болшевиките и др. да овладеят нефтените находища,които били собственост на А.Нобел вече в разработка и добивали нефт за производство на горивни материали как енергийни продукти болшевиките успели партийно да овладеят нефтодобивните и преработвателни обекти
125
1
 
7
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
ЗАПОЧВА СЕ .....ОТ ПРАГА !!!! СМЪРДИ НА НАТО !!!
124
15
 
3
 
! Отговори
Ме преди 1 година
Лелее,смрадливите ватенки много активно смърдят днес....! Има нещо дето не е по вкуса на русоробите...;)
123
3
 
8
 
! Отговори
До Анонимен 1 преди 1 година
"Тоя се е загрижил за светъ - предлагам го за НОБЕЛ !!!" - Не, тоя друго заслужава. От него, който отърве света, трябва не нобел, ами не знам какво да получи. Тъпо зеленясало зло!!!
122
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-добре Зе-клоунът да бе казал "Русия готви решителени удари". Разбрахме, че ВС на РФ са поръчали на производителя 50 броя стратегически ракетоносци Ту-160 "Белiьй лебедь".
121
3
 
13
 
! Отговори
Баба Яга преди 1 година
Руснаците могат за 24 часа да приключат с този ***! Достатъчно е да подложат за час-два на удари с ракети по Киев и зеленчука ще напълни гащите. А генералите му ще го довършат.
120
3
 
17
 
! Отговори
Каракочев преди 1 година
Не вярвам западноевропейците да обичат повече Украйна, отколко да имат отопление ...и да могат да си го плащат! Скоро ще се изметнат, като фурнаджийски лопати! Когато нещо им наруши комфорта, веднага намират виновния и го наказват. Няма да си довърши мандата Зеленски! Колко да ти е ценен някой, заради когото си на студено, икономиката ти фалира, а той ти се кара, че не му помагаш достатъчно, за да може да влошава още повече положенито ти?
119
2
 
15
 
! Отговори
Мостовский кузнечик преди 1 година
Европейцте имате 4 точки за подмиване, колкото да дразните Путин. Така че нито газ ви трябва, нито ток. Европа е СВОБОДНА И НЕЗАВИСИМА!