Сложна обстановка в Херсонска област, тежки боеве в Донбас

Руските сили са нанесли удар в една от общините в Киевска област
27 окт 2022 08:40, Елка Василева
179
Сложна обстановка в Херсонска област, тежки боеве в Донбас
Снимка: архив, БГНЕС

Обстановката в Херсонска област остава сложна, продължават руските атаки на градовете Бахмут и Авдеевка в Донбас.

Още по темата
Русия е концентрирала в Херсонска област значителни военни сили, които трудно могат да бъдат победени, каза украинският президентски съветник Олексий Арестович. Още шест батальонно-тактически групи са пристигнали в района, като общият им брой е около 30, уточни Арестович.

Според началника на украинското военно разузнаване Кирило Буданов руското отстъпление ще бъде ускорено, когато под украински контрол се окаже язовирът в Нова Каховка. Части на украинската армия се насочват натам и към областния център.

Населението на Херсонска област от десния бряг на Днепър може да се върне обратно, след като фронтовата линия бъде отдалечена, каза от своя страна Кирил Стремоусов от проруската местна администрация, цитиран от РИА Новости. По-рано регионалният ръководител Владимир Салдо посочи, че над 70 000 души от региона са били евакуирани, посочва БНР.

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че най-тежките боеве в Донецка област са около Бахмут и Авдеевка, но продължават активните действия и в други направления.

Руските сили са нанесли удар в една от общините в Киевска област. Избухнал е пожар, но не се съобщава за пострадали. Нанесени са щети в предградие на Запорожие при руски обстрел.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
5
 
14
 
! Отговори
Какво следва преди 1 година
Много наблюдатели коментират бъдещето на войната, но избягват да коментират бъдещето на мира. А известно е, че всяка война завършва с мирен договор. Украйна не може да спечели тази война. Това е все едно Мексико да спечели война с САЩ и да си върне Тексас и Калифорния. Колкото по-рано започнат да преговарят за мир, толкова по-малко ще загубят.
84
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С това най-вече се отличава русофоба, че колкото е по силна Русия толкова повече се озверява и озлобява срещу нея. Колкото по-голяма сила прилага и използва толкова повече почват да реват и да се правят на невинни жертви. Единственото лекарство за русофобията е русия да е слаба, разпокъсана и да я разграбват. Това е най-върховното щастие за русофоба--->краваророб и нищо на този свят не може да замести това най-голямо доволство и радост в жалкият му и нещастен животец!
83
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поколенията ще гледат русофили на рисунки, както гледаме нeaндepтaлите
82
8
 
7
 
! Отговори
Могъщата Русия преди 1 година
Торпедото Посейдон се движи под водата и при взривяване създава ядрено цунами с височина 500 метра.На 2 октомври атомната подводница с Посейдон е напуснала базата за евентуални ядрени опити.На 6 октомври президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че ако Русия използва ядрено оръжие, тогава ядреният Армагедон ще бъде неизбежен.Според руско научно списание, на равнинен терен, 500 м.цунами може да премине 500 километра навътре, тоест да достигне Вашингтон.САЩ нямат оръжия, сравними с Посейдон,
81
7
 
8
 
! Отговори
Валякът идва преди 1 година
Когато към опълченците от Донбас се включи мобилизираната 300 хилядна руска армия всичко ще си дойде на мястото. Войната вече няма да е позиционна.
80
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вече започвам да разбирам тези, които възхваляват фашисткият режим в Украйна. Те са жалки нещастни човечета които са преминали през няколко стадия на развитие през своя живот и в злобата, страха и омразата си към Русия са станали и фашисти. Засега прикриват своята фашистка идентичност, само зад русофобията си и затова с такава надежда и лелеяна мечта очакват фашистка Украйна да победи за да започне победоносният ход на новия фюрер, наркомана със зелените парцалки.
79
6
 
6
 
! Отговори
ненада читат ! преди 1 година
А само псмотри на физиономию Шойгу и будеш паднеш от коня що он бъил славянин ! Такие славянские братя напали на Украйна ! Ест и еще по изчанчение физиомутри !
78
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интересно е как някакви русофоби подкрепят неистово един фашистки режим? Изглежда освен русофоби и краваророби са и фашисти, от тия прикритите дето ги е страх да изявяват фашистката идеология открито и чрез русофобията в момента успяват да си утолят жаждата за мъст и реваншизъм срещу руснаците!
77
0
 
5
 
! Отговори
Комунистите тъ преди 1 година
https://youtube/watch?v=QSaxduOxogU&ab_channel=BBCNewsВижте в това видео истината. Отворете си залепналите очи
76
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първо, да заличим онези, които дават заповеди да обстрелват нашите територии, за да усетят съдбата на цивилните, и едва след това да поемем обикновените войници, които, между другото, се предават на стотици и се оплакват от това как са хванати по улиците на украинските градове и насилствено изпратени в месомелачка" - каза Кадиров.
75
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И атомна, и термоядрена и неутронна бомба да използват руснаците в крайните си европейски южни територи, т.нар. Украйна, пентагонът нищо няма да направи, защото те пет пари не дават нито за Украйна, нито за руснаците населяващи тези земи. Те ще обичат Украйна и украинците само докато тези *** воюват срещу Русия и ще подкрепят Украйна и народа по тези земи докато има и един *** укрофашист, който да воюва с Русия.
74
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски заедно с фашистката му клика ще бъде съден от военен трибунал за извършените престъпления️против човечеството на разстрел с куршум в тила присъдата ще се изпълни на площад Майдан Незалежности
73
8
 
2
 
! Отговори
gogo преди 1 година
Щом Арестович /не, не е арестант още/ го казва, значи е вярно /браво на Днес/. Мнооого им е сложно като им го слагат отвсякъде
72
10
 
4
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 година
До Анонимен 66: "Никакъв обстрел не е имало над цивилните в Донбас"? А за това, че Украйна не изтегли тежките оръжия от т.н. разделителна линия, за това, че не даде специален статут на Донецк и Луганск кой е виновен? Пак Вагнер ли? Стига г'лупости. Под Минските съглашения се бяха подписали президентите на Русия, Украйна и Франция и канцлерът на Гернания. Ако Украйна ги изпълняваше, война нямаше да има. Но вместо това всеки път, когато емисар от Вашингтон посетеше Киев сраженията се усилваха.
71
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха ха ха бати смешната стаив
70
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русофилите оправдават грабежите на путин с аргумента че укрите са руснаци по произход! Сега им давам да четат, да не се заблуждават. И не ми викайте фейк защото проучването е руско! Ето ви.... https://chistenkoeschool.ru/bg/opyt/ukraincy-i-russkie-slavyane-pochemu-russkie-i-ukraincy-ne-slavyane-7/
69
6
 
5
 
! Отговори
руской солдат будет преди 1 година
Видет какво значит болшой студ във балшая беднаая и гладная армия във студеной окоп-он будет доволен останет от на Путин мераците ! Харашо си помислете що вас ждет какда ни может спат ни может стрелят от бахър ! И водка не будет !
68
2
 
12
 
! Отговори
Комунистите са тъ преди 1 година
Не може и не може да ви влезе в тъ глава че когато една демократична държава се бори срещу комунистическа, най-силния защитник са Щатите. И няма към кого друг да се обърнат. Това не е защото щатите искат, а защото Щатите са търсени за помощ от бедстващото под комунизма население. И който не вярва че да си комунист е бедствие, вижте как третират войниците си, вижте как третират народа си, вижте мизерията и гладът, вижте лидерът им. Отворете си очите. Ако не виждате тези неща, за вас вече е късно
67
20
 
17
 
! Отговори
Антисоросоид преди 1 година
Руснаците евакуират хората, а ЮСраинците ги ползват за жив щит.
66
11
 
11
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 1 година
До Анонимен 66: "Много лесно се проверява в Google"? Не разсмивай хората. На тези пропагандни кьорфишеци че руснаците се обстрелват сами няма кой да повярва.