Сложна обстановка в Херсонска област, тежки боеве в Донбас

Руските сили са нанесли удар в една от общините в Киевска област
27 окт 2022 08:40, Елка Василева
179
Сложна обстановка в Херсонска област, тежки боеве в Донбас
Снимка: архив, БГНЕС

Обстановката в Херсонска област остава сложна, продължават руските атаки на градовете Бахмут и Авдеевка в Донбас.

Още по темата
Русия е концентрирала в Херсонска област значителни военни сили, които трудно могат да бъдат победени, каза украинският президентски съветник Олексий Арестович. Още шест батальонно-тактически групи са пристигнали в района, като общият им брой е около 30, уточни Арестович.

Според началника на украинското военно разузнаване Кирило Буданов руското отстъпление ще бъде ускорено, когато под украински контрол се окаже язовирът в Нова Каховка. Части на украинската армия се насочват натам и към областния център.

Населението на Херсонска област от десния бряг на Днепър може да се върне обратно, след като фронтовата линия бъде отдалечена, каза от своя страна Кирил Стремоусов от проруската местна администрация, цитиран от РИА Новости. По-рано регионалният ръководител Владимир Салдо посочи, че над 70 000 души от региона са били евакуирани, посочва БНР.

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че най-тежките боеве в Донецка област са около Бахмут и Авдеевка, но продължават активните действия и в други направления.

Руските сили са нанесли удар в една от общините в Киевска област. Избухнал е пожар, но не се съобщава за пострадали. Нанесени са щети в предградие на Запорожие при руски обстрел.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
1
 
1
 
! Отговори
Астрологът преди 1 година
До Стига глупости - за съжаление не са глупости. Работя отдавна в тази област. Дали ще е ядрен взрив, дали ще е земетресение, ще има нещо. Астрологията никога не е можела да предскаже точни събития, тя предсказва теми. И затова ти дадох пример с примирията които се случват, за съжаление трябва много повече от един коментар под пост в интернет за да се обяснят тези неща. Знаем че е силно. Знаем че е свързано с Уран. Или Ядрен взрив, или земетресение или надявам се, освобождаване на много хора.
104
22
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия затяга примката! Нищо добро не я чака Украйна! Капитулацията е единствената алтернатива на унищожението !
103
10
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Именно фашистите и нацистите мародерстват и избиват местното население на украйна още от 2014 год. от началото на гражданската война и дори преди това на майдана стреляха и убиха напълно невинни хора.
102
2
 
6
 
! Отговори
Стига глупости преди 1 година
До Астрологът: Спри с г'лупостите, чадо. Вярвай си в шарлатаниите (ако им вярваш), но не пълни главите на хората с г'лупости. В щабовете на САЩ и Русия постоянно се проиграват сценарии за Трета Световна война. Дано да си останат само с проиграването.
101
1
 
1
 
! Отговори
Астрологът преди 1 година
До Стига глупости - Надявам се когато избухне взривът да се сетиш и спомниш думите ми. Може да провериш дали на датата на съвпад на Нептун и Юпитер , дали ракета Нептун удря най-големия коран на Русия в Черно море. Най-долемия кораб се свързва с най-голямата планета. Всичко е писано чадо. На този съвпад обикновено всички тлеещи конфликти спират. И на същата дата спират два други конфликта, точно под пътя на съвпада в небето. Този път обаче мина и през Черно море, но там имаше взрив.
100
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ядреното куфарче го размахват САЩ. Току що в Дир бг излезе съобщение че САЩ разполага в Западна Европа най ново Ядрено въоръжение от най ново Ядрено поколение. Всеки може да прочете това съобщение в Дир бг.
99
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами ако руските сили стрелят извън обекта на военните действия значи стрелят на халост. Струва си да се разгледа такова твърдение и да се подкрепи разбира се.
98
9
 
18
 
! Отговори
Да дойде зимата преди 1 година
И тогава в ЕС ще се позамислят докога трябва да играят по свирката на САЩ и по фейковете на Зеленски.
97
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мачкай укрите до край само така ще се оправят нещата,унищожи Укристан
96
21
 
16
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 1 година
Анонимния русофил се тресе от злоба, че работите в любимата му Могучая и Необятная са просррани и че ние можем да живеем и без тях.
95
1
 
1
 
! Отговори
Стига глупости преди 1 година
До Астрологът: Г'лупости са това. Астролози е имало в средновековието, тогава е имало хора, които са им вярвали. Но и са ги екзекутирали за грешни прогнози.
94
16
 
17
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
Ами руските сили стрелят с ракети по жилижни райони извън обсега на военните действия, щото прекият сблъсък с украинските сили и не им понася добре, тактиката им е да се оттеглят за да не бъдат обкръжени и така дордето украинците ги изритат от окупираните територии ... освен да стрелят по цивилни, те размахват и ядреното си куфарче, с което ще наказват тези чиито земи окупираха със "Специалната си военна операция" и чието население избиват и мародерстват, щото били "фашисти" ... !!!
93
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това за срещата на Г20 го пишеш от вчера под всички статии и във всички форуми . Не ти ли е малко неудобно. Но няма такава новина измислица .
92
5
 
0
 
! Отговори
Астрологът преди 1 година
В небето около 18 Ноември се чака Лунно затъмнение в съвпад с Уран. Това е едно от най тежките Лунни затъмнения в последните години. Запасете се с храна поне за един месец. Осигурете си чиста вода. Вземете си таблетки против радиация от аптеките. Закупете си одеала. Чака ни наистина сериозно събитие. Молете се за Земята.
91
7
 
11
 
! Отговори
Астрологът преди 1 година
На Датата на която Нептун и Юпитер направиха съвпад в небето, Украинска ракета Нептун потопява най-големия кораб на русия в Черно море, който е свързан с Юпитер. Украйна е просто невъзможно да загуби тази война, защото тя има на своя страна Уран. За съжаление преди всичко да свърши ще има ядрен взрив.
90
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заради путинофилите, европейците вече ни нарекоха предатели!
89
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Държава Украйна няма, не е имало и няма да има! Зеленски и фашистката му клика защитават на първо място фашистката си идеология и на второ място му трябва територия на която да осъществи тази идеология, но крайните южноевропейски територии на Русия са населени с етнически руснаци и планът му не успя! Още в Зародиш Русия унищожи нацистите и опитите им да създадат фашистка държава подобна на Германия през 30-те и 40-те години на миналия век.
88
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След като фашизмът в Украйна беше ударен и унищожен в зародиш,на Зеленски и хунтата не им остава нищо друго освен да играят ролята на невинни жертви пред световната общност,които нямат нищо общо с Айдар,Азов,Десен сектор,които не са провъзгласили един фащист убиец на хиляди руснаци и поляци,като Бандера за национален герой и да извършват престъпления след престъпления против човечеството, като прехвърлят вината на руснаците-Буча,Юзум,Запорожката АЕЦ,теракта с/у Дугина и кримският мост.
87
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На режима в Киев нищо друго не му остава освен да играе вабанк. Тази контраофанзива вече е отнела живота на над 35 хиляди украински войника, а общо досега те са над 150 хиляди и Зеленски заедно с военно престъпниците от Киевската хунта или ще трябва да дава отговор пред народа за загубените човешки животи и територии, или пред военен трибунал за престъпления срещу човечеството, или да бягат в САЩ,Израел,Англия, Австралия, Нова Зеландия или Канада. Това са им вариантите, т.е. Украйна губи войната.
86
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лелеяната мечта на русофоба-->краваророба е Русия да се управлява от някой като Елцин и Западът и САЩ да си разпредялят богатствата им по техните условия и под тяхната диктовка.Русофоба-->краваророба знае че Русия не може да бъде унищожена,а и злобата и фобията ще нарастват пропорционално на нарастването на силата на Русия за това единственият лек за русофоба-->краваророба е Русия да е слаба и разтърсвана от вътрешни противоречия и междуособици, както беше при Елцин и преди това при Горбачов.