Сложна обстановка в Херсонска област, тежки боеве в Донбас

Руските сили са нанесли удар в една от общините в Киевска област
27 окт 2022 08:40, Елка Василева
179
Сложна обстановка в Херсонска област, тежки боеве в Донбас
Снимка: архив, БГНЕС

Обстановката в Херсонска област остава сложна, продължават руските атаки на градовете Бахмут и Авдеевка в Донбас.

Още по темата
Русия е концентрирала в Херсонска област значителни военни сили, които трудно могат да бъдат победени, каза украинският президентски съветник Олексий Арестович. Още шест батальонно-тактически групи са пристигнали в района, като общият им брой е около 30, уточни Арестович.

Според началника на украинското военно разузнаване Кирило Буданов руското отстъпление ще бъде ускорено, когато под украински контрол се окаже язовирът в Нова Каховка. Части на украинската армия се насочват натам и към областния център.

Населението на Херсонска област от десния бряг на Днепър може да се върне обратно, след като фронтовата линия бъде отдалечена, каза от своя страна Кирил Стремоусов от проруската местна администрация, цитиран от РИА Новости. По-рано регионалният ръководител Владимир Салдо посочи, че над 70 000 души от региона са били евакуирани, посочва БНР.

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че най-тежките боеве в Донецка област са около Бахмут и Авдеевка, но продължават активните действия и в други направления.

Руските сили са нанесли удар в една от общините в Киевска област. Избухнал е пожар, но не се съобщава за пострадали. Нанесени са щети в предградие на Запорожие при руски обстрел.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
4
 
! Отговори
120 мм преди 1 година
Ха.ха.ха!Това е 120мм.минохвъргачка!Малко смешничко носят тая мина,защото е доста тежка.Това е толкова старо оръжие от 100год.
64
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Два от най-големите автомобилни производители Mercedes-Benz и Ford, обявиха, че напускат Русия, като продават своите активи, в това число и заводи на местни компании Потъващият кораб естествено се напуска от всички...
63
8
 
9
 
! Отговори
кос преди 1 година
Кравофилите замучаха дружно, недоволно и почнаха с клишетата
62
7
 
10
 
! Отговори
прецаканой солдат ! преди 1 година
ккто и да го сматреш руской солдат е отвсякъде прецаканой ! Путин го захватил на улицата и го пратил чак във Украйна без денги без нищо това че за шефа му се твърди че е социопат и във главата му търчат несъществуващи фашисти а той се изживява катро Суворов и Жуков въобще не мотивира нормалния насила направен солдат руски мужик ! Обучените наемници ядоха дървото ,а тези хванатите на улицата без грам мотивация те ли ще свършат работата на великия пълководец ? вери оченъ тъпая история !
61
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От устата на Зеленски недей да говориш бъди обективен ;)
60
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никакъв обстрел не е имало над цивилните в Донбас... Много лесно се проверява в Google. По това време фашиста в Кремъл изпраща там наемниците на "Вагнер" преоблечени, като украинската армия за да убиват местните с цел ескалация на конфликта там... В резултат на действията на Украйна срещу сепаратистите (руски престъпници) загиват около 3 хиляди цивилни, които са използвани, като жив щит срещу украинската армия. Убитите руски бандити са 10 000.
59
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фашист е който пусна две атомни бомби над Япония.. Айде марш в фашистката хамерика ;)
58
9
 
9
 
! Отговори
Война можеше да няма преди 1 година
До Анонимен 61: Г'лупости са това. Никак даже не са сервилничили на Путин и Русия. Осем години се водеше гражданска война в Украйна, а Меркел и Макрон нито една дума не казаха за това, че Украйна не изпълнява Минските съглашения - изтегляне на тежките оръжия, автономия за Донбас. Ако ги спазваше Украйна можеше да избегне войната. Можеше,но не го направи. Осем години обстрел, намерения за създаване на атомно оръжие, лаборатории за биологично оръжие. Войната вече не можеше да не започне.
57
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много минуси цъкат тия хамерикански кучета бре.. Фактите са факти Sir!
56
22
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Яд ме е, как американците се гаврят с украинския народ и как го използват за целите си срещу Русия. Трябва целия свят да се вдигне срещу щатите и да ги натикаме в трета глуха. Най-подлия народ!
55
22
 
27
 
! Отговори
Данчо преди 1 година
Слава на Русия!
54
18
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички западни лидери са виновни за това, че сервилничеха до преди година на кремълското, пpocто джyджe и така му внушиха, че е много "умен и велик"... Сега ще си сърбат попарата и ще дават мило и драго на Украйна за да им върши черната работа в тази война...
53
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Саакашвили "националист" къде е сега?? Използваха го и го отхвърлиха;)
52
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Следващият беглец ще е Зеленски нар.комана..
51
16
 
10
 
! Отговори
Путлеро-фашист преди 1 година
По цял ден лъскам на портрета на Путин. Когато улабя жилата влизам във форумите да троля във възхвала на Рассия и нашия снажен фюрер.
50
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До анонимния 54 - разликата, е че украиницте са пушчено месо на САЩ, *** за ЧУЖДИ геополитически и икономически интереси. И да, във всяка война умират и войници и цивилни и от двете страни.
49
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Гладна кокошка... просо сънува..." Това са русофилите. Така ще си умрете *** и неориентирани...
48
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Саакашвили, Навални Зеленски това са кучетата на Фащ ;)
47
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Помнете през 2008 година Фащ използва "Саакашвили" и фанатизираха Грузия срещу Русия.. Сега пак пробват същите номера в окрианиа новата марионетката е "Зеленски" .. Да видим тоя къде ще избяга или ще го довършат някъде..
46
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен"Украинците биват използвани, като пушечно месо" Щото руснаците не ги използват? Не трябва да си експерт, за да видиш че руското командване се държи безотговорно спрямо собствените си войници. Пращат ги в атака при някакъв град Бахмут и Донецк, а това там са най-добрите защитни линии на Уктайна. Още от 2014 година се води война в Донецк и още от тогава украинците си ги разработили тези линии. Пък руското командване вика, "Тичай Альоша, напред - ей там тичай срещу тежката картечница"