Украинското знаме отново се вее над Херсон

Местните посрещнаха с възгласи защитниците на града
Обновена: 11 ное 2022 16:38 | 11 ное 2022 16:38, Нели Христова
520
Украинското знаме отново се вее над Херсон
Снимка: Twitter

Украинските знамена бяха издигнати на различни сгради в Херсон, включително областната администрация и полицейското управление.

На снимки, публикувани в социалните мрежи, се вижда, че в града се вее и знаме на Европейския съюз.

Все още не е ясно кой контролира Херсон, но ако жителите се чувстват уверени да се появяват по улиците с украински знамена, това предполага, че вече няма видимо руско присъствие в града.

Още по темата

Една от публикациите показва младо момиче, държащо украинско знаме, чакащо "защитниците" на Херсон да се върнат в града.

Украинската новинарска компания Unian публикува снимката в Telegram заедно с описанието: "Хората чакат нашите защитници. Знамето вече се вее над Херсонската областна държавна администрация. Исторически ден! Слава на Въоръжените сили на Украйна!"

Клипове, публикувани малко по-късно показва как хората скандират "ВСУ", обграждайки войниците.

"Херсон се връща под украински контрол и части на въоръжените сили на Украйна навлизат в града", съобщи украинското министерство на отбраната в социалните мрежи.

"Маршрутите за отстъпление на руските нашественици са под огневия контрол на украинската армия. Всякакви опити за противопоставяне на въоръжените сили на Украйна ще бъдат спрени".

Украинският външен министър Дмитро Кулеба приветства изтеглянето на Русия от град Херсон и околните райони като победа.

Едва вчера главнокомандващият на Украйна обяви, че армията е напреднала 7 км на два фронта - но те все още са на известно разстояние от регионалната столица.

В публикация в социалните медии Кулеба говори за свалянето на руски плакат в Билозерка -  село на 10 километра западно от Херсон.

 

"Русия е завинаги тук", гласеше плакат в Билозерка край Херсон. Е, не е точно така!", пише Кулеба. "Към всички по света, включително АСЕАН, където съм в момента: Украйна печели още една важна победа в момента и доказва, че каквото и да каже или направи Русия, Украйна ще спечели."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


520
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
360
0
 
0
 
! Отговори
К преди 1 година
Каква употребена кърпа за знаме😃
359
0
 
0
 
! Отговори
До 451 преди 1 година
РЕФЕРЕНДУМ С ДУЛО В ГЪРБА......
358
1
 
2
 
! Отговори
МОГУЧАЯ БЕГУЧАЯ преди 1 година
Путин, направиха те за смях....
357
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Знамето няма значение. Хората са в заблуждение. Войната не е за територии а за справедливостта. Кой победи си отговорете сами
356
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Олигархията е наела трролове които бият хората дори по форумите. Бийте бе.
355
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лъжеца вика дръжте лъжеца. Крадеца вика дръжте крадеца. Това стана във форума но и в живота, дори в парламента е така.
354
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки може да прочете кое какво значи и дали имаме власт на олигархията или не и къде се намира той самия и защо примерно повечето хора не ходят на избори. Защото нямат избор ей за това. Понеже всички партии са олигархични тоест имаме плутокрация. Няма вече народовластие.
353
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слушай какво цитатчико добре правиш че цитираш моите мисли. Щом те дразнят до степен да ги цитираш значи са правилни. Щом обиждаш безнаказано значи си от властимащите. Всеки да си прави извода. Днес обиждаш мен утре тях самите управляващи ще почнеш да обиждаш щом те търпят и толерират да бъдат безнаказано обиждани и тъпкано инакомислещите. Нарича се диктатура. После война
352
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Плутокрация имам предвид не знам защо коректора нарочно променя думата. Става въпрос за Плутокрация. Не ми променяйте мислите аз нямам опорки пиша какво то мисля . Плутокрация !!!
351
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
PS Ако имаше демокрация в света никога абсолютно никога нямаше да се стигне до война. Само че демокрацията от демокрация се превърна първо в либрална демокрация с после в Прутокрация и това доведе до война. Ако Русия загуби в света ще се възцари Прутокрация и преди да ме наричаш лъжец помисли дали е добре за теб това Господство на елитите ! Щом ти харесва да си слуга това си е твоя работа
350
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Херсон имаше референдум и хората казаха да на РФ. Запази си епитетите за себе си. В Косово нямаше референдум но САЩ ги откъсна от малка Югославия със сила и с война. За войната на САЩ в Югославия не си спомням да е имало резолюция. Освен това не одобрявам гласуванията в ООН понеже организацията е на територията на ООН и е подвластна на САЩ. Преди години много често имаше протести срещу решенията но нашите медии ги отразяват все едно нямат значение но не е така. Ако имаше демокрация в света....
349
2
 
4
 
! Отговори
Даваме миговете преди 1 година
с радеФ иКуррни together.
348
2
 
2
 
! Отговори
в кой руски разпран преди 1 година
"за да се стигне до гражданска война скрита от света...." задникТе е правил някой пиян биФш зКпЧ сергееФф?
347
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами че то затова се вее и над София да показвало солидарност с украйна и да върви украинизация на България. Радвайте се но помислете за себе си защото вас също ви тъпчат както са тъпкали хората в украйна още преди 2014 г. за да се стигне до гражданска война скрита от света ! Утре така ще скрият ако се наложи вие да правите протести. Защото войната си има причина но медиите крият каква е причината. Само че победата на САЩ и Нато над Русия не отменя причината за войната а я задълбочава причина има
346
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво "обратно Косово", бе лъжец? Югославия бе многократно осъждана от ООН. Влез и прочети резолюция 1199 подписана и от русия срещу Милошевич. А срещу Украйна няма нито една резолюция. В Херсон за 8 години под Украйна нямаше нито един убит русофил. А предателят Владимир Салдо беше допуснат за кандидат за кмет на Херсон и 2020 взе второ място на честни избори без гласуване под автоматен прицел. Русофилите само лъжете и берете плодове от хора които не са запознати с историята.
345
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нинова и Радев ще сънуват кошмари че Крим е Украйнски Копейкин ще хваща влака за Херсон с руското знаме да спасява града че ще му спрат копейките :) Дано и ние се отървем от марионетките слугите и Кремълските патриоти който работят уж за Българския интерес
344
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руския мир отиде при руския кораб Москва на дъното Украйна ще победи Кремълските зли чудовища Слава за Украйна !!!!
343
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слава на Украйна !!!!
342
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами да го веят, върнаха си Херсон, горди са!
341
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аиде САЩ честито обратното на Косово щото така ви е удобно. Косово без референдум и с война Независимост. Херсон каза Да на РФ ,но вашите оръжия изгониха руснаците. И хората и войниците. Пир по време на чума де юре и де факто.