"Росенергоатом": Запорожката АЕЦ подложена на украински обстрел

Става дума за периметъра на самата централа, не за промишлената зона
20 ное 2022 08:15, Елка Василева
177
"Росенергоатом": Запорожката АЕЦ подложена на украински обстрел
Снимка: архив, БГНЕС

Украинските въоръжени сили вчера са нанесли 12 удара по Запорожката АЕЦ, което се случва за първи път от септември насам, каза Ренат Карчаа, съветник на генералния директор на концерна "Росенергоатом", цитиран от ТАСС.

Още по темата
"Между 17:15 и 17:41 ч. бяха нанесени 12 удара по Запорожката АЕЦ, като става дума за периметъра на самата централа, а не за промишлената зона и други прилежащи към централата райони", заяви Карчаа в ефира на телевизионния канал "Русия-24".

Той отбеляза, че шест снаряда са попаднали в басейна, който е част от системата за охлаждане на атомната електроцентрала, два – в периметъра на хранилището за сухи ядрени отпадъци и още три снаряда са попаднали в близост до един от контролно-пропускателните пунктове.

"Въздействието беше наистина огромно", казва Карчаа. "Самата централа не е била атакувана от края на септември", допълни той.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-накрая ,след толкова много опити,ще успеят да я взривят с одобрението и подкрепата ,с оръжията на колективния Запад .А Европа,вместо да ги накара да спрат,продължава да им ръкопляска.
32
14
 
2
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 1 година
Като руснаците обстрелваха пролетта сградите до централата всичко беше под контрол, защото уж не са могли да повредат системите. Сега като им целят ракетните обстановки, които стрелят от периметъра на централата е драма. Можеби трябваше да си изкарата войската от АЕЦ-а, за да е спокойно, а ватанки ?
31
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато стане аварията, тия които трият коментарите тук и те ще пострадат. Тогава и парите им няма да им трябват, защото радиацията убива всичко живо.
30
0
 
34
 
! Отговори
ха-ха, демокрация? преди 1 година
Свобода на словото??? Европейски ценности,а???Вижте само колко коментари са изтрити!.........
29
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре си е свършила пропагандата работата. Това облъчване 24/7 си дава резултат доказателството е в коментарите. Слава кокаина, слава на овците.
28
6
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слец инцидента(?) в Полша с украинска ракета, Байдън направо даде картбланш на Украйна да си прави каквото иска! Утре да бомбардират АЕЦ, да екзекутират без съд пленници или цивилни, да пратят друга ракета па НАТО държава, за всякакви военни престъпления извършени от Украйна дори срещу Европа, е виновна Русия! Украйна е над всякакви закони, цивилни военни и международни!!!
27
7
 
39
 
! Отговори
неизвестен преди 1 година
Браво на Зеления, сега радиацията ще ни унищожи всички. *** е този Зеленски.
26
40
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз не съм съгласен с моите данъци БТА да препечатва лъжите от ТАСС и РИА Новости. Единствената полза от руските новини е за събиране на доказателства как лъжат. 2008 Путин заяви, че няма претенции към Крим.2014 Путин заяви, че зелените човечета в Крим не са руски военни.2014 Путин заяви, че зелените човечета в Крим са били руски военни.2014 Путин заяви, че след Крим няма да последват други региони на Украйна.
25
3
 
42
 
! Отговори
Лицемери преди 1 година
Днеска Турция бомбардира Северен Ирак и Сирия, 12 убити! Някакви санкции?? Даже една статия??? Или това си е специална военна операция не е нарешение на международното право, а??
24
35
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Казали го руснаците. Защо? Ами може би го смятат за оправдание за агресията и присъствието на чужда територия. И защо са забравили да кажат, че там където са паднали ракетите е бил разположен руския контингент охрана на заграбеното
23
31
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами рашките да се разкажат и готово. Никой не си обстрелва собствената централа. Провокаторите са от изток.
22
9
 
17
 
! Отговори
Слава Украйна преди 1 година
Оле хорааа ... Имаше 200+ коментара, сега няма и 100 ...
21
9
 
49
 
! Отговори
Тото преди 1 година
Не успяха с провокацията в полша сега се опитват постоянно да правят нещо за да са на първа страница в новините по целия свят ако я улучат наистина тогава да му мислят близките съседи на украйна българия румъния полша беларус всъщност цяла европаАко продължава запада да поддържа украйна ще дойде денят когато наистина ще я улучатТогава българия трябва да осъдим тези 170 депутати които искат да изпращаме оръжие за украйна
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хей! Стифа с репресията и трансфобията!!!
19
0
 
1
 
! Отговори
93 преди 1 година
за сарказъм чувал ли си. Инак естествено че е самоубийствено най-вече за тях самите
18
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 84 - Това в църквата ли го чу или го прочете в някоянкнига за религия?
17
1
 
2
 
! Отговори
с тез преди 1 година
"точни" ракети и от двете страни, цяло чудо е че не са я ударили още. Може би проблема е че се целят точно там за тва не могат да я уцелят
16
9
 
23
 
! Отговори
Психиатър преди 1 година
До Момо Руснаците какво правят в УКРАИНСКАТА АЕЦ ? Тъй като е абсолютно безполезно на такива като вас да се обяснява -С колкото и големи букви да го изпишеш, няма да стане окраинска.
15
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Господ да ни пази да не избухне АЕЦ,защото и ние ще пострадаме.
14
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 91:Объркана душица е.Зарибяват ги по интернет със сатанинска пропаганда и наркотици.