Украйна отрече, че Турция ѝ изпраща касетъчни бомби

Киев спазва международните правила във войната с Русия
12 яну 2023 12:33, Елка Василева
38
Украйна отрече, че Турция ѝ изпраща касетъчни бомби
Снимка: архив, БГНЕС

Украинският посланик в Анкара Васил Боднар отхвърли твърденията, че Турция изпраща касетъчни бомби в Украйна, като ги нарече неоснователни слухове и пропаганда, съобщи „Дейли сабах“.

Още по темата
Запитан за статията „Турция изпраща на Украйна касетъчни бомби от времето на Студената война” в американското списание „Форин полиси“, Боднар каза пред Анадолската агенция, че международното право забранява касетъчни бомби и боеприпаси и че Киев спазва международните правила във войната с Русия.

Отбелязвайки, че статията не цитира никакви официални източници, а вместо това разчита на "някакви слухове", Боднар определи твърдението като част от „руската пропагандна машина“ срещу Турция и Украйна.

"Напълно го отричам, не е вярно", каза той.

"Информацията беше специално конструирана като оръжие за психологическа информационна война, само за да подкопае отношенията между Украйна и Турция и да се опита да създаде грешен образ на Украйна и Турция", заяви Боднар.

(БТА, София Ангелова)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
Глупости преди 1 година
Глупости. Няма такова "международно право". Има голяма група от държави, които са подписали споразумение за неизползване на касетъчни бомби. Русия, Украйна и САЩ не са се подписали и по този начин не нарушават нищо, ако решат да използват такива оръжия
28
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
видяхте ли интервюто с наемника от Окрайна, завърнал се в UK - каза че са му откраднали автомата докато спял, два камиона с оръжие които те ескортирали просто изчезнали. Масово се краде и се препродава на черния пазар. И още доста интересни неща каза, гледайте го в тубата
27
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
аз още вчера ви казах че е ПРОПАГАНДА. нищо няма да дадат на Урките и те сега се чудят какво да измислят.
26
2
 
4
 
! Отговори
вчера преди 1 година
Е нали вчера имаше новина, че Турция изпраща клетъчните бомби на Украйна? Сега тия какво се отричат?? И за какво спазване на правила става въпрос? Колкото спазваха минските споразумения ли? ХАХАХАХА
25
2
 
15
 
! Отговори
Украйна оттече преди 1 година
А управляващата я хунта трябва да гние по затворите до живот, заради това което причиниха на собствените си хора.
24
2
 
11
 
! Отговори
бай Пешо преди 1 година
да де, ама напъните на укронацистите за доставки на касетъчни бомби са идеален претекст профилактично да се унищожава ВСИЧКО подозрително, което влиза в бивша Укриана. А най-добре е да се ометат самите гранични пунктове (което отдавна трябваше да е направено), за да се възцари спокойствие.
23
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе, мани, мани. Цялото натовско въоръжаване и половината натовски личен състав се шматкат из Крайна. Ползата е нулева. Лошото е, че китайските другари и братята *** гледат и си правят изводите. Нищо добро не ни чака с този велик Алианс.
22
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До колкото си спомням 2016 кюрдските бунтовници в Сирия унищожиха рота Леопарди на Турската армия. Една рота леопарди ще получи Украйна военна помощ от Полша всичко на всичко това са 10 танка. Както каза Медведев ще ги превърнем в купчина скрап.
21
5
 
19
 
! Отговори
Хах преди 1 година
То никой не е и очаквал зеленчука да си признае! Наркоманът със зелената тениска знае само едно, всеки ден да се хвали какви успехи е постигнал в битката с руснаците. Очаквам в скоро време напушнякът да направи видео обръщение направо от Кремъл, хаха!
20
3
 
12
 
! Отговори
Танковете идват преди 1 година
Ами както идват така и ще си отидат. Има достатъчно кадри как ланцети отнасят украйнски танкове в движение или както си седят в бункерчето. Освен това, с нетърпение очаквам да видя как ще се забатачи положението с 30 вида военна техника, от различен производител, нямащи общи комплекти с резервни части, намиращи се на 1000 километра от полската граница. Запада не иска да праща танкове, защото знае, че задължително ще бъдат унищожени или по-зле - пленени и ще ги сложат точно до "Тигър 2" в Кубинка
19
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Киев спазва международните правила във войната с Русия" - хахахахаха, да беее. Затова има колкото искате снимки на френски касетъчни боеприпаси използвани в Донбас. За турски няма данни, но френски със сигурно се използват!
18
4
 
19
 
! Отговори
Укронацизъм преди 1 година
Бившият френски военен Адриан Боке, който говори за украинската инсценировка в Буча, се обърна към Путин и стана руски гражданин. По-рано той каза, че не може да се върне във Франция от страх, че ще бъде лишен от свобода. Той каза още, че има заплаха за живота му и даде пример, че на 26 септември в Истанбул е бил нападнат от агенти на украинските специални служби.
17
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма какво да ни будалкат , ТО СЕ В-И-Ж-Д-А .
16
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Христо Христов... По-скоро , лъжат нашТе медии , които са на 113 място , в МЕЖДУНАРОДНАТА класация . Държат си това място , и въобще не искат да си развалят ''успехите '' даже се гордеят със 113 място !
15
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен до 12 преди 1 година
Хахаха каква контраофанзива те гони пък тебе с 10 танка? Ако си мислиш, че тези 10 леопарда ще променят нещо. Украинците имаха над 2400 танка и нищо не се случи. Имам чувството, че деца пишат понякога.
14
2
 
16
 
! Отговори
Идват танкове преди 1 година
Кои танкове идват.. Ония европейските ли?Те докато и Краматорск ще е паднал..
13
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ей затуй не вярвам на запада и вярвам на русия! те действително имат моралната позиция в този конфликт!
12
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рашистите може и да са превзели половината руини на Соледар, но пък Ъкрайна напредва в Луганск и тази сутрин вече се бият в покрайнините на Креминна. Още малко да се втвърди земята и идват танковете за гомямата контраофанзива.
11
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Украйна сейчас пише съвсем друго, че Турция отказа да предостави касетъчни бомби и това можело да влоши Турско-укринските взаимоотношения.
10
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
'статията не цитира никакви официални източници, а вместо това разчита на "някакви слухове", Боднар определи твърдението като част от руската пропагандна машина' --- значи и доклада на Амнести задето разполагате военна техника в градовете било също от 'руската пропагандна машина'?