Зеленски обясни защо положението на фронта изглежда патово

Украинският президент обвини Москва в "износ на терор"
19 яну 2023 07:39, Елка Василева
441
Зеленски обясни защо положението на фронта изглежда патово
Снимка: архив, БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски призова западните съюзници по-бързо да доставят на страната му танкове и средства за противовъздушна отбрана, за да се отнеме на Русия възможността да извършва нападения. В реч пред участниците в Световния икономически форум в Давос Зеленски обвини Москва в износ на терор, предаде БНР.

Още по темата
Президентът на Украйна Володимир Зеленски възложи на тайните служби разследването на причините за вчерашната катастрофа на хеликоптер, при която загинаха 16 души, а 30 бяха ранени. В късното си видеообръщение Зеленски съобщи, че ръководството на украинското вътрешно министерство ще бъде поето временно от началника на полицията Игор Климeнко. Сред загиналите при катастрофата бяха министърът Денис Монастирски, заместникът му Евген Енин и секретарят на ведомството Юрий Лубкович.

Причината за катастрофата остава неизвестна, но пред Световния икономически форум в Давос президентът Зеленски каза, че трагедията е следствие от войната. Той използва видеообръщението си, за да призове съюзниците бързо да изпратят повече оръжия преди нови руски офанзиви.

Думите му бяха изтълкувани като молба Германия да побърза с доставката на танковете „Леопард“. Съобщава се, че Берлин не желае да изпрати таква танкове, освен ако САЩ не се ангажират да предоставят свои собствени бойни танкове "Ейбрамс". Великобритания наскоро също обеща да изпрати свои танкове в Киев. Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че страните-членки ще се срещнат в петък, за да обсъдят какво военно оборудване може да бъде изпратено в Киев.

В изявлението си пред форума в Давос Володимир Зеленски каза още, че на юг и север контролът е в украинските сили и обясни защо положението на фронтовата линия изглежда патово.

„Войната действително се забавя. Има разбираеми обстоятелства за това. Всички се изморяват – природата, хората и, слава Богу, врагът също. В източната част на Украйна ежедневно продължават ожесточените боеве. Много е важно , че сме силни не само на изток, където действително е горещо“, каза Зеленски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


441
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
327
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Износителите на терор са едни други... Онези - световният жандар и разпространител на "мир и демокрация" чрез самолетоносачи...
326
3
 
8
 
! Отговори
Отврат преди 1 година
До бг боят настана ...... Микса който си направил прилича на противна чалгария , обилно гарнирана с евроджендърия и сервирана по краварски.
325
5
 
23
 
! Отговори
Не пия и не пуша преди 1 година
В новините днес по медии в чужбина се изтъкна новината,че Зеленкьо наистина е изпратил Заповед до посланиците на Украйнав Полша, Румъния, Чехия и Германия да започнат да правят списъци на млади укринцидо 35 години. За да бъдат депортирани в Украйна на разположение на неонацистите в Киев. Има секретно решение на НАТО че ако не се попълнят воените поделенияс нова жива сила за борба срещу Русия, липсващите бройки ще бъдат попълненис командировано "пушечно месо" от Полша, Румъния и България
324
5
 
38
 
! Отговори
РАЗБРАХМЕ преди 1 година
Щом нашмъркания говори за патова ситуация, значи урките са пред тотален колапс
323
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зелено джудже което мобилизира от днес насилствено от 18 до 65 ,освен това запада вече мисли да събира избягалите мъже в армия и да ги хвърли в огъня.Западните нацита след преврата 2014 се надяват с чужда кръв да налапат всичките богатства и ресурси ,но са забравили че е лоша идея да делиш кожата на мечката докато не е убита .
322
27
 
8
 
! Отговори
мдаа преди 1 година
Браво !един актьор се изправи срещу едно джудже кагебистко подло и жестоко ченге и го нокаутира
321
29
 
6
 
! Отговори
бг боят настана преди 1 година
Кураж Украина вярна сговорна вий не сте вече рая покорна нека с тоз удар Путин да смажем нека му гордо братя докажем че сте строшили руски окови ,че сте свободни а не робове
320
7
 
33
 
! Отговори
До Българин преди 1 година
Абе льольо - ти на ли не си мислиш, че руснаците ядат доматите колците? Ако решат ще унищожат Украйна за секунди и дано такива като теб не си въобразяват, че Русия ще загуби войната. Това няма как да се случи при всичките танкове и самолети и вартолети, които се дават. И нали не си мислиш, че тази танкове и самолети се управляват от укроинци. Това е война между САЩ и Русия, в който Русия ще победи.
319
4
 
15
 
! Отговори
В Давос преди 1 година
най-богатите хора в света са си показвали снимки на добре оборудвани бункери в Нова Зеландия. И са обсъждали къде учените предполагат, че ще има най-малко радиационно замърсяване.
318
12
 
3
 
! Отговори
Руските преди 1 година
ТРОлеи днес здраво поддържат горещите линии. Явно нещо се тъкми. Какво ли? Хххх.
317
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То само на него му изгледа патова,ама пред западните страни,които са далече иначе не му остана и боеспособна армия.Не може да си признае загубите,за да не спре евентуалните доставки на оръжие.И,какво се получава тия евентуални доставки струват живота на войниците му.Ама с тях евентуално ще има и финансиране,а къде ще отидат тия пари,в негови и на приближените му джобове.
316
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е, как патово?! Нали до вчера громяхте нашествениците и щяхте да си връщате Крим???
315
1
 
32
 
! Отговори
Мистерия преди 1 година
някаква тайнствена сила въвлича държавите в предприемане на странни и нелогични действия...Две години Ковид, сега война в Украйна... Странното е единомислието на елитите и безмълвието на народите... А Зеленски се отчита и оправдава пред кукловодите.
314
16
 
5
 
! Отговори
ВЪЗРАЖДАНЕ преди 1 година
е най-обикновено ***
313
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде бе ,няма ли кай да те гръмне ,та да изчезнеш от екрана !
312
3
 
37
 
! Отговори
тя преди 1 година
Тоя вече ме вбесява : още и още - оръжие , пари , помощи , гледайте ми украинските "бежанци " и "работете европейци за нас ,щото си имаме проблеми " !
311
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кога ще го гръмнат вече тоя???
310
2
 
21
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
не е ли по-добре Зеленясалия вместо да се обяснява,просто да напусне сцената и да остави укрите да решават кое-какво ?
309
24
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин престоява под земята, да привиква с пръстта!
308
3
 
17
 
! Отговори
йуХ Голям преди 1 година
Продължението:Накрая платил 100 гроша глоба и го пуснали по живо по здраво! И кадията го питал на изпроводяк: "Що яде и солта и тоягите като накрая пак плати?"Сега заменете българин със Зеленски и кадията с Путин и всичко става - Актуално състояние.....