Съветникът на Зеленски нарече МОК "промоутъри на войната"

Комитетът обмисля как руски и беларуски спортисти да се явят на Олимпийските игри
30 яну 2023 22:49, Нели Христова
69
Съветникът на Зеленски нарече МОК "промоутъри на войната"
Снимка: БГНЕС

Съветникът на укранския президент Володимир Зеленски – Михайло Подоляк, нарече Международния олимпийски комитет (МОК) "промоутър на войната", след като спортното звено обяви, че обмисля начини, по които да вкара състезатели от Русия и Беларус на Игрите в Париж догодина.

"МОК покрепя войната, убийствата и разрушението. МОК наблюдава с удоволствие как Русия унищожава Украйна и след това предлага на Русия платформа за промотиране на геноцид и окуражава техните бъдещи убийства. Очевидно, руските пари, които купуват олимпийско лицемерие, не миришат на украинска кръв. Нали така, г-н Бах?", написа Подоляк в Twitter, обръщайки се към президента на МОК Томас Бах.

Организацията бе разкритикувана от Украйна, след като каза миналата седмица, че обмисля "пътека" за евентуално участие на руснаци, включително като неутрални спортисти. Русия и съюзникът й Беларус са извън повечето олимпийски спортове откакто руските сили нахлуха в Украйна миналия февруари.

Спортният министър на Украйна Вадим Гутцайт предупреди, че страната може да бойкотира Лятната олимпиада в Париж, ако руски и беларуски спортисти бъдат допуснати до участие. Олимпийският съвет на Азия (ОКА) предложи в четвъртък възможността руски и беларуски атлети да участват в тазгодишното издание на Азиатските игри.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много са нагли сега спортът им е виновен и да спрете руснаците войната няма да спре докато тоя ревящ лигльо не отиде на преговори Преговори това ще спре впйната
48
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ненаиграли се. Нагли, та нагли. Евреи - нацисти, ти да видиш.
47
0
 
14
 
! Отговори
Укропитецииии, преди 1 година
В древността дори войните са спирали, докато траят Олимпийските игри! Затова са станали символ на мира! Писнахте на целия свят!
46
3
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
м/у другото,откакто съществуват Олимпийските игри ВИНАГИ страните са "заравяли томахавката" докато те /игрите/ продължат...И най-върлите врагове са спирали кавгите и са се обръщали към олимпийската идея ...Но,пръкнаха са зеленясалите укропитеци и решиха,че Традицията не важи за тях...Мисля,че са поели по много лош път....Определено ще изгорят !...Въпроса е доколко ще се опърлим покрай тях и ние..
45
3
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
До Иван радоев...това не е "чувство",това е срамен ФАКТ !!!!...Обаче аз оставам с мпечатлението,че лудостта на укровеличията е заразна...
44
2
 
15
 
! Отговори
Иван радоев преди 1 година
Защо имам чувството, че Украйна заповядва на целия свят, какво и как да прави?.....
43
1
 
10
 
! Отговори
Русия преди 1 година
спаси света от ковида, китай ще го спаси от Украйна.
42
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега в цяла Украйна работят повече от 3000 хиляди мобилни групи, които раздават призовки и отвеждат мъжете до военната служба, а в метрото / търговския център / фитнес залите / ресторантите / на входа могат да се видят хора в униформа. Само ГЩ все още не е доволен от темповете на мобилизацията, а издадените призовки не означават идване във военните служби, мъжете просто изчезват от улиците и напускат. Секретарят на СНСО убедено заяви, че видеото с използването на линейки за връчване на призовки е фалшификат на РФ. Много хубаво... Добре дошли в нацистката диктатура. Не се самосъжалявайте също.
41
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Порошенко за споразуменията от Минск:"Този ​​документ даде на Украйна осем години за изграждане на армия, икономика и глобална проукраинска коалиция срещу Путин." Украинските политически канали в Telegram пишат:"Миналата година мнозина се съмняваха, че мобилизацията ще се извърши с такива сурови методи, както сега, но ГЩ непрекъснато увеличава броя на наборите и това се отразява на работата на военните служби.
40
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още по на север ЧВК Вагнер настъпва към Васюковка и Роздоловка. Фашистката *** на свой ред контраатакува от страната на спорни. В посока Луганск руските войски отново се опитаха да настъпят към Белогоровка. Фашистката *** отново отблъсна атаката. Но югозападно от Кременная ВС на РФ установиха контрол над Диброва. Също така, с подкрепата на артилерия, те атакуваха в посока Ямполевка. Плътни настъпващи битки в Новосьоловски.
39
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На юг от Бахмут ЧВК Вагнер атакува в посока Дилеевка, а на югозапад провежда щурмови операции в района на Ивановски, за да пресече магистралата към Константиновка. Фашистката *** задържа позициите. Оркестърът се опитват да пробие отбраната на фашистката *** и в източните покрайнини на Бахмут. Успехът на тези действия в момента е под въпрос. Те атакуват и в посока Парасковьовка, опитвайки се да обкръжат укрепения район на Фашистката *** в Красная гора. Те също така провеждат щурмови операции на северния фланг от Благодатни.
38
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В посока Херсон руската артилерия този път се съсредоточи върху атаките на областния център и близките населени места Камишанс, Корабел, Чернобаевка и Антоновка. ВСУ отговориха по Альошки. В запорожското направление,ВС на РФ удариха по широк участък от линията на съприкосновение. Обстрелвани са Новоандреевка, Орехов, Новоданиловка, Чаровное, Гуляйполе, Красное, Малиновка и Полтавка.Фашистката *** нанесе ракетен удар по Светлодолинский. През населеното място минават автомагистрала и железопътна линия.
37
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Посока Сватово-Кременное. Руската артилерия отработи концентрация на фашистка *** и техника - две бригади в районите Тимковка и Кругляковка на Харковска област. Също така руските артилеристи са работили срещу фашистка *** от десантно-щурмовата бригада в района на Новоегоровка,ЛНР.
36
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тобиас Елууд, ръководител на комисията по отбрана на британския парламент: "Трябва да се срещнем с Русия лице в лице, а не да оставяме цялата работа на Украйна". Не, Тобиас, това едва ли ще проработи. Най-добрите оръжия на Великобритания са разузнаването и шпионажът, планирането и изпълнението на специални операции, включително терористични атаки. Живейте като плъхове, умрете като плъхове. Между другото, Sky News съобщава, че Пентагонът вече не смята Великобритания за военна сила от висок клас.
35
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лидерът на световните терористи Джо Байдън заяви, че САЩ няма да доставят на Украйна изтребители F-16. Тук няма нужда да се заблуждавате. Първо: САЩ най-вероятно просто ще окажат натиск върху европейските страни, които притежават тези самолети, така че те уж да ги доставят сами. Второ: всички много добре помним обещанията на Запада да не доставя нападателни оръжия на Украйна, но вече месец обсъждаме доставката на западни танкове на фашистката ***. Говорителят на Белия дом Кърби обясни отказа да прехвърли изтребители F-16 на Украйна с факта, че администрацията на САЩ вече доставя на Киев голе
34
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Освобождението на ДНР: Изпълняващият длъжността ръководител на ДНР Денис Пушилин каза, че няма да прогнозира времето за освобождаване на ДНР, но СВО определено ще завърши с победа. Малко по-рано командирът на спец.частите на Ахмат, Алаудинов заяви, че ДНР може да бъде напълно освободена през следващия месец и половина. Всички цивилизовани и свободни страни са на страната на Денис Пушилин. Хората, разбира се, много искат да чуят прогнози, но те могат да изиграят жестока шега, тъй като ситуацията на фронта може да се промени във всеки един момент.Световната фашистка пропаганда отново ще използва
33
1
 
8
 
! Отговори
САЩ преди 1 година
се готвят за сблъсъка с Китай. Заради изненадващия ход на Русия изгубиха инициативата и разкриха ходовете и възможностите си. Сега китайците са много по-добре информирани , а същевременно с ограниченията които наложиха уж за нулев ковид не допуснаха никаква информация да изтече за тяхната подготовка. Украйна вече не е интересна за американците. Ще оставят нещата на самотек или ще натискат европейците да дават колкото могат оръжия. И те обаче скоро ще се усетят и ще почнат да протакат.
32
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А това вече е физическо пресичане на маршрута до Славянск и по-добра линия за по-нататъшно напредване. Трасето от Константиновка до Бахмут е под строг огневи контрол на руската артилерия. Оказва се, че в Бахмут остава само един път - през село Хромово, където гарнизонът на фашистката *** бързо се приближава или към своето обкръжение, или към бягство.
31
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Северско направление: ЧВК Вагнер в посока Северск напредна към населените места Васюковка,Сакко и Ванцети, като същевременно заема опорния пункт на фашистката *** и по този начин разширява предмостието на левия бряг на Бахмутовка с 1 км в дълбочина и с около 4 км по фронта . Бахмутско направление: На север от Бахмут се водят ожесточени битки за Парасковиевка, която е погълната от три страни и чиято съдба е предрешена от пробива в Благодатное.
30
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къв кеф от МОК ги отрязаха, от срещата на Г-20 също, най сетне започнаха да ги слагат там където им е мястото