Лидерът на ДНР: Руските сили край Бахмут са в тежка ситуация

Няма признаци, че Украйна е готова да изтегли войските си от Бахмут
16 мар 2023 14:47, Елка Василева
183
Лидерът на ДНР: Руските сили край Бахмут са в тежка ситуация
Снимка: архив, БГНЕС

Руските сили, които се опитват да завземат украинския град Бахмут, се намират в "тежка" ситуация, тъй като няма признаци Киев да е готов да разпореди на частите си да се изтеглят, заяви лидерът на т.нар. "Донецка народна република" Денис Пушилин, цитиран от Ройтерс.

Още по темата
Битката за Бахмут, която се превърна в една от най-кръвопролитните от началото на войната, продължава от месеци. Руските войски, предвождани от наемниците от "Вагнер", се опитват да обсадят и завладеят града.

Русия казва, че завладяването на Бахмут, който тя нарича със съветското му име Артьомовск, ще ѝ даде възможност за предприемането на още офанзиви по-навътре в територията на Украйна.

"Ситуацията в Артьомовск остава сложна, тежка, ние все още не виждаме да има каквито и да е предпоставки, че противникът просто ще изтегли частите си", заяви Пушилин в интервю за държавната телевизия "Русия-24".

Ръководителят на "Вагнер" Евгений Пригожин каза, че силите му на практика контролират половината град и за украинците остава достъпен само един от изходите му.

Президентът Володимир Зеленски отново заяви, че няма да оттегли украинските части, въпреки че Киев и западни официални лица омаловажиха стратегическото значение на Бахмут.
(БТА, Николай Велев)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
0
 
1
 
! Отговори
до 152 преди 1 година
Руската информация идва от руски източници, цитирани от ройтерс и др. В РФ друга медия освен руската няма от повече от година, имало конфликт между руската истината и не-руската истина.
145
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Космонавт Чечения е руска територия с автономен статут.Басаев беше терорист подкрепян от мафиота Дудаев.Срещу тях бяха Ахмат Кадиров и хората му,подкрепени от руската армия.Държаха жените и децата като заложници в градовете да могат да обвиняват руснаците в геноцид.Да ви звучи познато?
144
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази *** написала статията откъде е взела информацията за нея? Нещо доста се разминава с реалностите.
143
1
 
1
 
! Отговори
Папагал преди 1 година
Тежка, тежка, колко да е тежка?
142
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Животът на руски затворник е по-ценен от живота на западен натовец! ФАБ-1500 и после ТОС-1А за натовците!
141
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците не трябва да атакуват, а само да унищожават натовските морета.
140
2
 
4
 
! Отговори
И ние помним преди 1 година
До Помнещ: Шамил Басаев беше главорез. За народа на Чечня е добре това, че той вече е сред "десетте хиляди радости" на раят за правоверните.
139
9
 
19
 
! Отговори
Мински споразумения преди 1 година
До Анонимен 148: Минските съглашения бяха изцяло в полза на Украйна ако Киев искаше да задържи Донбас и да избегне войната. Под тях се бяха подписали президентите на Русия, Украйна и Франция и канцлерът на Германия. Това (и отказът от членство в НАТО) беше пътят към мира. Е, не поискаха от Киев да ги изпълняват, искаха военна победа. И затова сега губят Донбас и Запорожие. А ако не започнат преговори за мир, ще загубят още.
138
17
 
18
 
! Отговори
Помнещ преди 1 година
Още е 1995 година, Шамил Басаев в интервю беше заявил...първо ще ни смажат нас /Чечня/, след това ще ударят Грузия! После Беларус,Украйна ..в Крим ще бъде страшно! И наконец шльопнут Европу! Докато съществува русизъм /рашизъм/, те все ще си нападат! Ще си намерят някакъв предлог..."православие", "фашисти"...за да нахлуят!
137
14
 
13
 
! Отговори
Война можеше да няма преди 1 година
До Антипутиноид: Украйна можеше да избегне войната и да задържи Донбас ако спазваше Минските съглашения - изтегляне на тежките оръжия от т.н. линия на разделение, даване на специален статут на Донбас. И още: отказ от членство в НАТО. Можеше,но не го направи. Осем години обстрел, намерения за създаване на атомно оръжие, лаборатории за биологично оръжие. Войната вече не можеше да не започне. Засега Украйна загуби само Донбас и Запорожка област. Ако не започнат преговори ще загубят още.
136
6
 
8
 
! Отговори
Сто хиляди жертви преди 1 година
Американското издание Politico, което от началото на конфликта през февруари миналата година упорито убеждаваше аудиторията си в близка, ако не и в неизбежна победа на киевския режим, сега съобщава, че загубите на въоръжените сили на Украйна надхвърлят 100 000 души . Изданието се позовава на някои американски държавни служители, пожелали анонимност.
135
11
 
17
 
! Отговори
Куолеба преди 1 година
Ке се слуша Вагнер чак до Врашава както е тръгнало.. Много жалко, че много мишки симпатизиращи на многополовите ще се разочароват оакании в мазето при баба им на село вместо гордо да напърчат дупарини и да идат на фронта. Чоплят ли чоплят клавиатурата и гледат ЦСКА да рита с ЦСКА на старата плазмичка.. Стягайте Ваззелина и напред ФРОНТА ВИ ЗОВЕ джендърчетата ми мили..
134
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 143:Точно така за това украинците се Навряха в градовете нали.
133
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
единствения дето се прави на велик е Московията, от тоя комплекс няма да се отърве скоро
132
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 144 И тоя меморандум ли ви даде смелост да се правите на велики 8 години и да си мислите,че Русия няма да реагира?
131
15
 
17
 
! Отговори
Антипутиноид преди 1 година
Ето ви пример, че московското обещание не струва и хартията, на която е написано. Меморандум на ООН от 1994г. за защита на независимостта и суверенитета на Украйна от САЩ, РФ, Великобритания и Северна Ирландия. Подписан лично от Сергей Лавров от страна на РФ. Двайсет години по-късно - руската армия влиза в Крим и Донбас, а след още 8 години - прави неуспешен опит за окупация на Киев.
130
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 141 Никога не го е казвал айде стига с вашите компексарси истори.
129
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 140 Ти ли гея,че не е ясно бе уркопитек . Комплексарче ще лъжеш баба си.
128
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е нали още преди 1 месец Пригожин каза, че Бахмут е превзет?... На Пригожин всичките му превземания са такива.
127
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Китай и Индия: Белите най-после ще се убият едни други и Светът е наш. Нямаме търпение да започне ядрената война между Белите. Путин се бави, ние сме на негова страна да започне ядрената война. Ние ще чакаме да се унищожат и нахлуваме да усвояваме Русия. 140 милиона ще съберем само от просещите по улиците на Бомбай и бедните от селата на Китай. Тази тропическа жега не се понася, искаме жизнено пространство на по-хладно.