Ще достави ли Южна Корея военна помощ на Украйна?

Песков заплаши Сеул с КНДР, ако предостави оръжие на Киев
21 апр 2023 00:15, Йоана Цонева
39
Ще достави ли Южна Корея военна помощ на Украйна?
Снимка: БГНЕС

Решението дали да Южна Корея да предостави смъртоносна помощ на Украйна във войната ѝ с Русия ще зависи от Москва, съобщава агенция "Йонхап", позовавайки се на канцеларията на президента Юн Сук-йел.

Вчера южнокорейският лидер за първи път даде сигнал за възможна промяна в позицията на Сеул срещу въоръжаването на Украйна. Той не изключи страната му да се съгласи да достави оръжие на Украйна, ако има сериозна заплаха за нейното население или ако законите на войната бъдат грубо нарушени.

От своя страна говорителят на Кремъл Дмитрий Песков предупреди, че предоставянето на военна помощ на Украйна би означавало Сеул да се намеси до известна степен в конфликта.

Още по темата
По негови думи Южна Корея е заела доста враждебна позиция спрямо Русия по отношение на ситуацията в Украйна и новината за евентуални доставки на оръжие е продължение на тази политика.

"Думите на президента бяха признак на здрав разум и принципен отговор", заяви високопоставен южнокорейски служител.

"Руските власти коментират нещо, което не се случва, но ние можем да мислим за това в обратна посока - че това, което правим в бъдеще, ще зависи от Русия", подчерта той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
Я, па Я преди 1 година
До Анонимен 27: Я ни обясни, какво точно ще направи вожда Ким. Много изкукуригали *** и путинисти тука. Плюете запада но никой от вас не си събира куфарите и не емигрира в Раша, КНДР, КНР или в някоя друга приятелка на Раша. Що така, бе долни лицемери? Ако ким истреля само една ракета или си позволи да подпомага Путин с оръжие ще го занулят да по малко от 30 мин. Справка Иран, занулиха им заводите за 0 време. Ако продължават да се правят на велика сила ще им занулят цялата индустрия.
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Алоу, русолюбците. Колкото и да целувате глутеуса на Путин и колкото и да ви плащат не си струва. Русия вече не върви към победа, а направо е скочила в пропастта. Въпрос на време е да се сгромоляса и разпадне на части. Единственото им оръжие което им остава е сплашване, заплахи и терор на цивилното население. Ще видят кон боб яде ли когато изсъхне земята в края на Май. В момента Украйна воюва с 10% от армията си и само се защитава. Останалата част се превъоръжава вече има 38 готови бригади...
27
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен "Да им имам "приятелите"." е поне имат приятели, докато целия западен свят имат само слуги господари
26
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички са заели враждебна позиция спрямо Москва, а в най-добрия случай неутрална и се възползват от евтини ресурси като например Индия, Китай, Турция. Приятелите на Русия са Северна Корея, Еритрея, Никарагуа, Сирия, Иран. Да им имам "приятелите".
25
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
това, което правим в бъдеще, ще зависи от Русия --- Така е, ако се даде оръжие на СК без никакъв повод да разбирам... Но ако стане обратното тогава да му мислят южно корейците.... Сеул може и да не го намерят.
24
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дефакто, почти навсякъде има бази на НАТО, което ще рече, че половината свят е окупиран. и зависим от СААЩ. Каквото им заповядат, това и ще правят. За съжаление и ние сме в това число. Щом имаш чужди войски на територията, не можеш да мигнеш без позволение. По времето на СССР, имахме силна армия и никакви чужди войски. Това ебезвъзвратно минало.
23
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тия кравари са толкова изперкали че не си дават сметка че ако южна корея направи нещо - само едно кихване на путин ще докара половин милион севернокорейци на фронта и тогава земята дето я купиха на безценица от укрите съвсем ще я изгубят а тя е доста много
22
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не само, че ще доставят, а отдавна доставиха. Защото са окупирани роби.
21
8
 
13
 
! Отговори
споко преди 1 година
Нищо няма да достави. Това са приказки на ангро, ако въобще са изказани. На южнокорееца му е ясно, че от това може се получи такава "братска" прегръдка м/у малкото Кимче и Путин, която може да ги изпепели... барабар с 40000 кравари намиращи се там.
20
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да им достави, ако ще целия южнокорейски народ. Все едно, няма да помогне.
19
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
20, избушил любител на шкембето, преди 10 дни пишеше същите глупотевини за датата 20.04.23, но вчера вместо контранастъпление, получи въздушни удари с "Герань-2".
18
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"да мислим за това в обратна посока - това, което правим в бъдеще, ще зависи от РФ" - Добрютро. Та нали Песков ви каза същото: Ако дадете оръжия на укропите, Русия ще мине открито на страната на КНДР във войната на Корейския полуостров.
17
7
 
13
 
! Отговори
мафиот преди 1 година
Тия от ЮК да почакат с доставянето на оръжия за украйна,трябва първо да ми дойде колата която съм поръчал.После може да няма вече заводи в ЮК.
16
8
 
20
 
! Отговори
До 20 преди 1 година
Айде бегом да защитаваш твоите усраинци, дето тръгнаха срещу братята си, за да угодят на англосаксите! Ти пред компа лесно.
15
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
После да не реват, ако И Северна Корея започне да дава ракети на Русия! Или това не е демократично!?
14
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Евроатлантическата солидарност ще доведе до трета световна война. Няма да познаем истината ако сами не я кажем.
13
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
To caмo тoвa лиncвaшe...
12
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тука някои пишат че ЮК била развита страна. Така е. Но тогава защо не си гледа живота и здравето ами седнала да под газува на Америка. Ще излезе че Русия е права и Нато е навсякъде. Това ще въвлече не само СК но и Китай във войната. Украйна ще подпали 3СВ. Това е целта на Акцията.
11
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Например Су-30 СМ и С-300, а ако им построи и 2-3 "Варшавянки", дори Япония и Щатите ще захълцат. -))))
10
6
 
12
 
! Отговори
аз да ви преди 1 година
Те да си опичат акъла да не им достави ракети Ким насипно с включен двигател