Песков заплаши Южна Корея с КНДР

Той призова Сеул да не доставя оръжия на Украйна
19 апр 2023 19:16, Йоана Цонева
61
Песков заплаши Южна Корея с КНДР
Снимка: БГНЕС

Русия предупреди Южна Корея да не изпраща оръжия на Украйна, след като Сеул отвори вратата за евентуална военна помощ за Киев в случай на мащабна руска атака срещу цивилни, предаде АФП.

Като съюзник на Вашингтон, Сеул е предоставил несмъртоносна и хуманитарна помощ на Украйна, но досега е изключвал военна помощ.

"За съжаление Сеул зае доста недружелюбна позиция", заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Още по темата
"Началото на оръжейните доставки косвено ще означава определен етап на участие в този конфликт", добави той.

Забележките предизвикаха и предупреждение от страна на заместник-председателя на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев

По думите му Москва може да отвърне на удара и да изпрати оръжия на Северна Корея, официално известна като Корейска народнодемократична република.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
2
 
1
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Анонимен "КНДР и артилерията му ще бъдат засипани с бомби и ракети." Парад на КНДР (Аз бас държа че не сте гледали нито един) показва се трактор тип Беларус 50кс който тегли ремарке което практически е пускова установка на РСЗО ГРАД. Чиста механика. Тази РСЗО не може да я откриеш сред хилядите селскостопански инвентари... а това нещо дори за еднократна употреба е също толкова опасен колкото и военния вариант.
50
2
 
2
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До 47 до 42 "Ами ако им бомбардират складовете, на тая малка територия, и с тия хубави въздушни течения, колко ли живи ще останат" ЕХ ДА БЕШЕ ПОПРОЧЕЛ МАЛКО... Бинарно Бойно отровно вещество - състои се от две или повече компоненти всеки от които лесно се съхранява и дор сам по себе си е нетоксичен. Но съберат ли се всички компоненти се случва хим реакция и се получава крайното Бойно отровно вещество готово за ползване.
49
1
 
2
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Анонимен 38 Да Южна Корея има ракети които са нацелени на Северо корейския реактор. НО забравяте нещо много важно. ЮКорейските реактори са цивилни и огромни Северно Корейския реактор е ДЖЮДЖЕ което се ползва само за производство на Плутоний не за производство на електроенергия. Да произвежда се някаква електроенергия но не съм сигурен че изобщо стига до енерго мрежата в СКорея. Дори да го гръмнат Южнаците реални глобални щети няма да има. За разлика в обратния случай.
48
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По умни са от нас явно. И те са васали на УСА като нас но според статията досега са пращали само истинска хуманитарна помош на Уйкраина не като наще стрелкови оръжия.
47
1
 
8
 
! Отговори
до 42 преди 1 година
Северна Корея имали 5000 тона химическо оръжие ? Ами ако им бомбардират складовете, на тая малка територия, и с тия хубави въздушни течения, колко ли живи ще останат ?
46
5
 
13
 
! Отговори
Отрезвявай Песков, преди 1 година
и учи китайски ! Русия не сте оправили, съвети на други държави раздавате ?
45
4
 
2
 
! Отговори
@$ преди 1 година
@...КАТО си върнат на руснаците изпратената им "бомба" ,то руснаците ще ударят тези които са им дали,таквоз нещо умната ти глава не допуска ли ?
44
1
 
5
 
! Отговори
@ преди 1 година
До БобиТъпчо, не се ли чудиш защо РФ не използва такива оръжия като толкова ги има и не превземе този Бахмут? Да, ще хвърлят някоя бомба и ще изравнят със земята всичко на 30 км. И след това, какво? Украинците ще получат два пъти по-мощна и ще върнат със същото по руснаците. Ей заради това не го правят, а не поради хуманни съображения.
43
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хахахаха, Москва щяла да прати оръжие на Сев. Корея!!!... кои оръжия? Дето вевернокорейците им пратиха ли?
42
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей сега, след Бахмут, рашистите превземат: Берлин, Токио, Вашингтон, Сара Загора, Нова Зеландия, Исландия, Япония и после наред са Южна корея. Мноо им е насъбра да денацифицират. Само веднъж да превземат Бахмут и ще видите вие. Хаххахаааа
41
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Москва щяла да прати оръжие на Северна Корея! Ай стига бе! А аз си мислех, че Москва очаква оръжие милостиня от Ким Чен Xyp!
40
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Северна Корея разполага освен с ядрени ракети които могат да стигнат и ударят САЩ и около 5000 тона химически оръжия. Това дали е много според най-проcтата прослойка на обществото или така наречените "атлантици" , "жълтопаветни хомocексуалисти от ДБ и ПП" или "десносектантите"
39
2
 
5
 
! Отговори
Ааааа преди 1 година
Явно имаме човек който се е върнал оня ден от Северна Корея и знае и с най малка подробност обвхат, разположение на оръжията им !!! Евала !!!! Луди жаби братче кво да ги правиш!
38
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 38 боби - лъжецаНищо вярно няма от това което си написал.Южна Корея също държи на прицел всичко съмнително впри комунистите.В Сеул по високите сгради има ПВО системи срещу ракети.АЕЦ също са добре защитени.Освен това един снаряд да падне в Сеул, КНДР и артилерията му ще бъдат засипани с бомби и ракети.
37
4
 
13
 
! Отговори
до 21 Боби преди 1 година
учил съм руски и съм живял на 3 континента. Навремето много книги от световно известни автори прочетох на руски език. По света има повече руснаци, отколкото в Русия. Защото от 1917 до днес не са спрели жестоките репресии в Русия.
36
16
 
4
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Анонимен "Абе Песков, армията на Северна Корея ще бъде пометена за седмица от високотехнологичната армия на Южна Корея." УНУФРИ в радиуса на стндартната полева артилерия на СКорея е половин СЕУЛ БУКВАЛНО а всички ядрени енергостанции на Сеул са в обсега на тактически ракети с обсег 1000км. Конвенционален Удар само върху атомните енергостанции и дори само една да гръмне и ЮКорея ще се предаде защото ще има много по-сериозен проблем съпоставим с Чернобил.
35
2
 
19
 
! Отговори
Мужик преди 1 година
Тоя като един истински Дядо Торбалан ходи да плаши наляво и надясно!
34
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тя Русия КУПУВА от КНДР, кой си мисли, че лъже тоя алкохолик? Направо да ги заплашва с ядрено оръжие като всички останали.
33
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Южна Корея произвежда един от най-добрите танкове в света К2, ВВС имат най-добрите самолети вкл. Ф-35, корейците произвеждат самолет подобен на Ф-22,,Раптор". ВМС също не са за подценяване. А, руснаците взели да ги плашат с танкове и самолети от преди 60 год.
32
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
алкохолиците само заплашват, но накрая нищо не правят. само приказки. същите страхливци като ким