Официално: Зеленски ще лети за срещата на Г-7 в Япония

Той ще бъде там в неделя
19 май 2023 12:08, Стела Стоянова
90
Официално: Зеленски ще лети за срещата на Г-7 в Япония
Снимка БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски ще лети за Япония и лично ще присъства на срещата на върха на Г-7 в Хиросима. Новината, за която имаше предварителни съобщения от Ройтерс и Блумбърг, потвърди лично в ефира на държавната телевизия секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Олексий Данилов. Зеленски се очаква да пристигне в Хирошима в неделя, последния ден от срещата на лидерите на Г-7, планирана за 19-21 май.

Данилов заяви, че в Япония "ще бъдат взети много важни решения" и затова присъствието на президента Зеленски е абсолютно необходимо за защита на украинските интереси.

Още по темата
Срещата на върха на седемте най-индустриализирани държави в света ще продължи до неделя. Лидерите на страните от Г-7 ще се опитат преди всичко да представят общ фронт по отношение на Русия и Китай, но несъмнено най-важната тема на тази среща ще бъде 15-месечната война в Украйна , прогнозира АФП.

Съветникът по сигурността на Белия дом Джак Съливан каза, че разговорите на лидерите ще се съсредоточат върху начините за укрепване на санкциите, наложени на Русия след нейното нахлуване в Украйна.

Целта е „да разберем как можем да избегнем заобикалянето на санкциите“, каза германският канцлер Олаф Шолц пред репортери в четвъртък.

Според представител на ЕС, чиято страна участва в срещата на върха на Г-7, държавните и правителствени ръководители ще обсъдят и санкциите върху износа на руски диаманти.

Министър-председателят на Япония Фумио Кишида обяви, че се надява Г-7 да "демонстрират в Хирошима решимостта си да опазят мира". „Надявам се тази среща на върха да остане в историята“, добави Кишида. Той също така каза, че след нахлуването на Русия в Украйна лидерите на Г-7 ще „подчертаят решимостта си“ да запазят международния ред, основан на върху ясни принципи и върху правото.

Част от дискусията в Хирошима ще бъде посветена на начините да се "имунизират" западните икономики срещу възможното „икономическо изнудване“ на Пекин чрез диверсификация на производството и веригите за доставки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още по темата: Г-7Зеленски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
1
 
! Отговори
На ушенце... преди 11 месеца
Наркоман-Зеленски: "Тези, които са там в Кремъл, повярвайте ми, ще свършат зле. Макар че не знам как, честно казано, бих желал това да свърши скоро. Казано накратко, сигурен съм че няма да е от естествена смърт.Не знаем кой как ще умре, защото пътищата Господни са недостижими, му отговори: заместник-председателят на Съвета за сигурност на РФ Дмитрий Медведев. "Но един наркоман намиращ се в Киев, просто има шанс да загине именно от собствените си ръце
67
0
 
7
 
! Отговори
********* преди 11 месеца
Дано самолета му по пътя се блъсне с руска ракета от далечния изток.
66
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
"Срещата на върха на седемте най-индустриализирани държави в света" - абе какви са тези глупости дето пишете бе? Едно прoсто търсене в гугъл показва кои са най-индустриализиране страни в света: 1. Китай - 28,7%; 2. САЩ 16,8% 3. Япония; 4. Германия 5. Индия 6. Южна Корея 7. Италия.
65
1
 
7
 
! Отговори
Мумията в Хирошима преди 11 месеца
Мумията пак се изложи в Хирошима: в Парка на мира, където започна срещата на върха на Г-7, не можа да разбере как да се изправи срещу журналистите. Тоест дядото просто не се ориентира в пространството и това се вижда от всички.
64
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Сирийският президент Башар Асад пристигна в саудитския град Джеда, за да участва в срещата на върха на Арабската лига за първи път от 12 години.
63
2
 
4
 
! Отговори
до 67 преди 11 месеца
Ами така е, Иран воюва в Украйна, а русия праща пушечно месо.
62
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Зе Нищо не зависи от Брикс.
61
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
А Путин ще си дъвчи вратовръзката. Той се подиграваше навремето на Саакашвили ама и него го застигна същото.
60
3
 
3
 
! Отговори
Зе преди 11 месеца
В неделя ще си говори с индийският премиер. Резултатът ще предопредели бъдещето. Ако Индия премине в другия лагер БРИКС няма да има. Ако защити интересите си, ще е началото на края на Зеленский. Той btw е на срещата на арабската лига, където е и Асад. Интересни времена.
59
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Въздушна тревога в цяла Украйна и нови удари по Киев. Властите в столицата твърдят, че са свалени 19 от общо 28 безпилотници и ракети. Киев определи атаката като "постоянни последователни вълни от дронове".Това е десетата масирана атака към украинската столица за този месец...
58
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Като се гътне памперса какво ще правят русофобите незнам.... Горките украинци...
57
4
 
5
 
! Отговори
Путлер е наредил преди 11 месеца
да бъдат разстреляни арестуваните учени, които са участвали в създаването на келявите Кинжали които пък бяха свалени до 1 от Патриота.
56
2
 
5
 
! Отговори
до 55 преди 11 месеца
Уж унищожения Патриот от вчера си работи отново. Ще ви го съобщят и тука, но по-късно. Да може да се клика равномерно и по много в сайта.
55
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До 56... Че какво им беше на сегашните... И новите ще ударят само ес...
54
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Генерал Дьо Гол казваше още през 60-те години, че проблемът е Американската империя и това го виждаме конкретно днес. Управлявани сме от елити, които години наред са били напоявани с атлантизма, американизма, които мечтаят за Дисни и т.н., и прилагат американската политика, а това се прави в наш ущърб, защото изобщо не е в наш интерес да влизаме във война. Франция трябва да бъде миротворец, а не да прави война. Замесени сме пряко във войната, а това означава, че сме избрали лагер.
53
7
 
2
 
! Отговори
до 52 до до 45 преди 11 месеца
Бързо бавно, това е положението. Украинците, а запада защото не загряха бързо какво им се готви и затова сега се води тази касапница. Рашистите ще бъдят спряни и изолирани. Поне вече е ясно, че реално не преставляват заплаха.
52
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ще обсъждат неефективната система пейтриът, която се оказа много скъп балон и ще умуват как да се защитят от Русия...
51
4
 
12
 
! Отговори
Зеленски обикаля преди 11 месеца
света, а бункерния, дърт рептил пълни пaмперса на 50 метра под земята...
50
7
 
7
 
! Отговори
Смяяяях :Д преди 11 месеца
Смях. Клоуна Зелебобик. :D
49
7
 
4
 
! Отговори
до 45 смешки преди 11 месеца
Точно така е. Зеленски ще изкача от всякъде, защото ако не е Украйна ршистите ще се опита да въстановят СССР и тогава ние сме наред да се бием. Те не го и крият тоя мерак. Курица не птица, Болгария не заграница. Стига ни 45 години болшевишка диктатура, от която още не можем да се съвземем.