Официално: Зеленски ще лети за срещата на Г-7 в Япония

Той ще бъде там в неделя
19 май 2023 12:08, Стела Стоянова
90
Официално: Зеленски ще лети за срещата на Г-7 в Япония
Снимка БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски ще лети за Япония и лично ще присъства на срещата на върха на Г-7 в Хиросима. Новината, за която имаше предварителни съобщения от Ройтерс и Блумбърг, потвърди лично в ефира на държавната телевизия секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Олексий Данилов. Зеленски се очаква да пристигне в Хирошима в неделя, последния ден от срещата на лидерите на Г-7, планирана за 19-21 май.

Данилов заяви, че в Япония "ще бъдат взети много важни решения" и затова присъствието на президента Зеленски е абсолютно необходимо за защита на украинските интереси.

Още по темата
Срещата на върха на седемте най-индустриализирани държави в света ще продължи до неделя. Лидерите на страните от Г-7 ще се опитат преди всичко да представят общ фронт по отношение на Русия и Китай, но несъмнено най-важната тема на тази среща ще бъде 15-месечната война в Украйна , прогнозира АФП.

Съветникът по сигурността на Белия дом Джак Съливан каза, че разговорите на лидерите ще се съсредоточат върху начините за укрепване на санкциите, наложени на Русия след нейното нахлуване в Украйна.

Целта е „да разберем как можем да избегнем заобикалянето на санкциите“, каза германският канцлер Олаф Шолц пред репортери в четвъртък.

Според представител на ЕС, чиято страна участва в срещата на върха на Г-7, държавните и правителствени ръководители ще обсъдят и санкциите върху износа на руски диаманти.

Министър-председателят на Япония Фумио Кишида обяви, че се надява Г-7 да "демонстрират в Хирошима решимостта си да опазят мира". „Надявам се тази среща на върха да остане в историята“, добави Кишида. Той също така каза, че след нахлуването на Русия в Украйна лидерите на Г-7 ще „подчертаят решимостта си“ да запазят международния ред, основан на върху ясни принципи и върху правото.

Част от дискусията в Хирошима ще бъде посветена на начините да се "имунизират" западните икономики срещу възможното „икономическо изнудване“ на Пекин чрез диверсификация на производството и веригите за доставки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още по темата: Г-7Зеленски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
А в отговор путин щял да направи среща с Никарагуа, Еритрея и Северна Корея по Скайп. Директно от бункера. Муахахахахааа
47
2
 
10
 
! Отговори
мдаа преди 11 месеца
И каква е целта на посещението на Наркомански в Хирошима? Да се скара на Байдън, че краварите са метнали атома там ли? Не, той ходи да проси още оръжия, които ще донесат само още смърт и нищо друго.
46
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
С наколенки и измит зaдинк.
45
1
 
12
 
! Отговори
смешки преди 11 месеца
Този изскача от и на най-невероятни места и събития! Вече, като си лягаме вечер, трябва да поглеждаме под леглото, дали от там няма да се покаже Зелето!
44
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ръководителите на киевския режим панически пресмятат човешките загуби - милиони хора са напуснали страната. Но всъщност емиграцията (и дори военните загуби) са само върхът на айсберга, малка част от катастрофата, която се разиграва днес в Украйна. Това, което остане от Украйна след СВО, никога няма да прилича на бившата Украинска ССР...
43
14
 
3
 
! Отговори
Карачев преди 11 месеца
Едно време и кремълския гном го викаха на тези срещи, а сега подсмърча в бункера.
42
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Майкъл Хъдсън, един малкото икономисти, които бяха предвидили кризата от 2007-2008 г., казва: страхът на американците е да не загубят американския си протекторат. Американците се страхуват, че ние ще работим, ще намерим интелигентни начини да работим с Русия, Китай, Азия и Съединените щати вече няма да бъдат част от уравнението. Така че стратегията на Вашингтон е да ни раздели окончателно днес от Русия, утре от Китай, за да може да запази този европейски протекторат.
41
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
за гостите на вечерята на Г-7 ще има шоупрограма: някакъв комик ще ги забавлява...
40
2
 
12
 
! Отговори
OZZY преди 11 месеца
Тоя шут не смее да се прибере в Украина,за днес го уредиха да спи на Арабската Лига,в неделя на Г7,за другата седмица още не е ясно....
39
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
вероятно ще обсъдят капитулацията на Украйна.
38
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Дано да му падне са самолета
37
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Зеленски командори европа и сащ, както Борисов си разиграва кончето у нас.И няма сили, по света и у нас, които да стопират тези моше..ници
36
3
 
12
 
! Отговори
Аа преди 11 месеца
Американеца с ядрени гъби и заря ли ще го посрещат тоя мисир.
35
22
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 11 месеца
НА СТРАНАТА СЪМ НА УКРАЙНА, ЗАЩОТО МОРДОРСКОВИЯ НАРУШИ МЕМОРАНДУМА ОТ БУДАПЕЩА ПОДПИСАН 1994-ТА, ИНАЧЕ НЯМАШЕ ДА ВЗЕМА СТРАНА КАТО ЦЯЛО! МОЖЕШ ДА НАПАДАШ ВСЕКИ Е МОТОТО МИ ! СЪС АТАКАТА СИ НА УКРАЙНА БЕШЕ НАПАДНАТО НАТО, ЗАЩОТО ФАЩ Е ГАРАНТ НА УКРАЙНА ПО МЕМОРАНДУМА ОТ БУДАПЕЩА А ФАЩ Е В НАТО! ТЪЙ, ЧЕ НАТО ВЕЧЕ ТРЯБВАШЕ ДА Е ВЛЯЗЛО В УКРАЙНА И ДА Е ИЗТЕПАЛО ПУТАНГУТАНИТЕ!
34
4
 
23
 
! Отговори
Шефрет преди 11 месеца
И какво ще търси там просяк сред развитите ,богати държави? Ще стои с кутия за обувки пред входа?
33
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
капс лока много ви отива - някак си прави коментара допълнително истеричен
32
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
За Зеленски ясно, въпроса е друг, а именно дали малкия бункерен диктатор ще посмее да отиде до Южна Африка за срещата на БРИКС? едва ли
31
11
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 11 месеца
МОРДОРСКОВИЯ ЩЕ СЕ СЪПРОТИВЛЯВА ПЪРВОНАЧАЛНО ЗА ДА СЕ ИЗМЪКНЕ ДА НЕ ПЛАЩА ОБЕЗЩЕТЕНИЯТА ОТ ТРИЛИОНИ ЕВРО НА УКРАЙНА НО МЕЖДУВРЕМЕННО УКРАЙНА ЩЕ ПРИДОБИЕ ВСИЧКИ АКТИВИ НА МОРДОРСКОВИЯ В ЧУЖБИНА НАЙ-ВЕЧЕ ПОСОЛСТВАТА ВСИЧКИТЕ НА МОРДОРСКОВИЯ ЩЕ СТАНАТ СОБСТВЕНОСТ НА УКРАЙНА! МОРДОРСКОВИЯ ЩЕ СЕ ОПИТА ДА ПРЕГОВАРЯ И ЩЕ ДАДЕ ЦЯЛОТО СИ ЗЛАТО НА УКРАЙНА ПЛЮС ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ АТОМНОТО ОРЪЖИЕ! ПУТИН ОТДАВНА НЯМА ДА ГО ИМА И САМО СЕ ОБСЪЖДА ЩЕ СЕ РАЗПАДНЕ ЛИ МОРДОРСКОВИЯ ИЛИ НЕ
30
2
 
3
 
! Отговори
Русия преди 11 месеца
Тоз няа ли са прибира да *** Кинжалират кат наркуманския Пейтриът
29
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Да посети монумента в Хирошима. Между другото 25 % от младите японци вярват ,че бомбите са ги хвърлили руснаците. Това е пропаганда.. Гьобелс ряпа да яде.