Зеленски обеща осезаем отговор след удара по Лвов

Загинали са четирима, има щети на 60 жилища
6 юли 2023 08:47, Елка Василева
55
Зеленски обеща осезаем отговор след удара по Лвов
Снимка: архив, БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски обеща „осезаем отговор“ на руския ракетен удар по жилищен блок в град Лвов, Западна Украйна, при който по обновени данни, съобщени от украинския вътрешен министър Игор Клименко, са загинали четирима души, предаде Франс прес.

Още по темата
„Последствията от среднощната атака на руските терористи“, заяви той в публикация в социалната мрежа Телеграм, прдидружена от видео, показващо разрушена сграда. „За съжаление, има загинали и ранени. Определено ще има отговор на действията на врага. И то осезаем.“

Вътрешният министър Клименко съобщи, че броят на жертвите, за които по-рано беше съобщено, че са три, е нараснал на най-малко четири, а ранените са девет, предаде Асошиейтед прес.

Кметът на Лвов Андрий Садови каза, че при удара са нанесени материални щети на около 60 жилища и 50 леки коли.

Спасителни екипи претърсват отломките за още хора, които може да са затрупани по тях.

Садови направи видеообръщение към жителите на града, в което заяви, че нападението е най-голямото по гражданската инфраструктура в Лвов от началото на пълномащабното нахлуване на Русия в Украйна миналата година.
(БТА, Владимир Сахатчиев)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Браво! Значи има много ликвидирани натовци!
45
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Алекс имаш много правописни грешки и ззлобни мнения. Кефиш се на чуждите инсулти но себе си не поглеждаш.
44
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Мисля че има доста много премахнати коментари направо на килограм от сутринта до сега но все тая. Да не се изложим пред чужденците.
43
1
 
3
 
! Отговори
Гай Баньо преди 10 месеца
Не може да е истина!! Великите "пейтриът" свалят всичко що фърчи. Няма как руско врабче да мине, камо ли ракета!!
42
1
 
5
 
! Отговори
Я по-точно!? преди 10 месеца
жилищен блок в град Лвов или общежитието на 9 Training Corps Army Academy ?
41
4
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 10 месеца
Отново украинска ракета порази жилищните сгради в града. Да се надяваме, че останалите са поразили много военни обекти и натовски ресурси.
40
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тоз не спря да реве, но иначе побеждавал...хахахаха :)))
39
3
 
9
 
! Отговори
R.A.T.M преди 10 месеца
Помня, че Арестович го уволниха след като призна, че ракета на украинското ПВО разположено в градски район е паднала и разрушила блок, а версията беше руска ракета нарочно е стреляла по блока. Те руснаците ако воюваха като НАТО в Ирак и Югославия от Украйна сега нямаше нищо да остане.
38
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Смърт за руските извратеняци!
37
12
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 10 месеца
Интересно ще е колко инсулта ще причини посещението на Зеленски. Според марша за неутралитет средната възраст на оркополконниците е около 70. Може да е добре пресметнат ход да смъкне електората на Възраждана наполовина.
36
7
 
2
 
! Отговори
АнонимеН преди 10 месеца
ВОЙНА Е!НЯМА НЕЗАЩИТЕНИ ТЕРИТОРИИ НИТО В УКРАЙНА НИТО В ПУТИНИСРЪН
35
1
 
10
 
! Отговори
бай Бай преди 10 месеца
да де, ама нарко-нацисткият клоун-резидент не иска да има удари върху гражданските му обекти на територията на бивша Укриана, да не настанява в тях военни лица - укронацисти и наемническата им cгaн. Иначе "гражданските му обекти" всъщност се превръщат във военни. Това е положението. Руската разведка действа нон-стоп - без значение дали е в Краматорск, или в Лвов. Денонощно се нюха къде се навира масовка от вредители, уточнява се дали ще има ефект от удар, и ако да - моментално се приключва
34
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Явно руснаците са думнали някой център за вземане на решения, пълен с натовски офицери.
33
1
 
9
 
! Отговори
Някой продължение преди 10 месеца
След логични аналитични размисли не е учудващо на къде вървят нещата. Още нищо не сме видели от хорската глупост, алчност, наивност, криене на глава в пясъка, че не могат да понесат истината и реалността и т.н...... Макрон е началото да кажем, то пък и той си позволи акъл да дава в чужди работи без да знае на свой гръб. Сега знае, че му и светнаха даже
32
1
 
8
 
! Отговори
Някой продължение преди 10 месеца
Също така помощ на тези хора който бягат от военни действия би трябвало да окажат сънародниците при който няма такива. Не да тръгнеш по курорти и навън наготово и всичко от данъците на хора от който са свалили сто кожи от гърба и да казвате колко е добър ЕС. Питайте хората от чийто пари живеете наготово поднесено как са ги изкарали?????? Тогава когато разберете ако въобще имате съвест и достатъчно мозък ще трябва да благодарите достойно, ама света е достачно изпаднал и гнил.
31
1
 
17
 
! Отговори
НЕ МОЖЕ преди 10 месеца
Премиер да кани някой от свое има и да настоява президентът да се се срещне с него. Премиерът да не се явява Всевишен, че заповядва на президента. Президентът няма ангажимент към тази визита.
30
0
 
6
 
! Отговори
Някой преди 10 месеца
На война като на война. Вариантите са два. Или съм във войската или бягам от ракети без оръжие някак си ще дойде комична озъбена стока иначе в добрия случей в лошият кайма. Логични неща за пораснали хора с инстинкт за самосъхранение и разум. Иначе цивилен човек е умрял по лични причини или криворазбран патриотизъм. Най-голям принос и отговорност за опазване на цивилното населени трябва да имат войниците, командирите и лидерът с организация и любов към хората като няма никой на бойното поле
29
2
 
10
 
! Отговори
Levski преди 10 месеца
политика в режима на Зелински: когато руснаците атакуват инфраструктура, противовъздушната отбрана сваля ракети по цивилни, така че по-късно те обвиняват руснаците за това.
28
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
След като Зеленски се обажда, значи е засегнат обект на дислолация на западни военни сили. Така беше и в Краматорск, когато пострада УЖ ьивилно население, а на практика там са били хотел и заведение с американски и други западни наемници. Имаше видео, на каските на военните беше американското знаме например. Видеа от Краматорскк са качвани от американците, Пълна дезинформация е да не съобщавате за ежедневните снаряди и съответно жертви по съвсем мирни обекти в руската част.
27
2
 
14
 
! Отговори
В отговор преди 10 месеца
Зеленски ще си шмръкне още една доза бело!