Украйна съобщава за тежки боеве край Бахмут

Позициите се смнят по няколко пъти на ден
16 юли 2023 18:00, Стела Стоянова
68
Украйна съобщава за тежки боеве край Бахмут
Снимка БГНЕС

Украйна води отбранителни боеве срещу руските атаки близо до източния град Купянск, като същевременно отбеляза постепенен напредък близо до град Бахмут.

"Два поредни дни врагът атакува активно в района на Купянск в района на Харков. Ние сме в отбрана", каза заместник-министърката на отбраната Ганна Маляр. „Водят се ожесточени битки, а позициите... се сменят по няколко пъти на ден“, добави тя.

Украйна миналия месец започна дългоочакваното контранастъпление, след като натрупа западни оръжия и офанзивни сили. Тя обаче призна за тежки битки и призова съюзниците да осигурят повече далекобойни оръжия и артилерия.

Маляр отбеляза, че украинските сили "постепенно се придвижват напред" близо до Бахмут, превзет от Русия през май. "Има ежедневно настъпление на южния фланг около Бахмут. На северния фланг се опитваме да задържим позициите си, врагът атакува", каза тя.

Още по темата

„В самия Бахмут ние обстрелваме врага, а врагът обстрелва нас“, каза Маляр. „Постепенно се придвижваме напред в района на Бахмут. Има ежедневно настъпление на южния фланг около Бахмут. На северния фланг се опитваме да задържим позициите си, врагът атакува“, каза Ганна Маляр в Telegram .

Градът, който някога е имал 70-хилядно население и е известен със своето пенливо вино и солна мина, е унищожен от най-дългата и кървава битка на войната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още по темата: украйнаБахмут
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Нашмърканата шайка в "контраофанзива": Спокойно някой ден можем да направим нов филм- Allo,Allo!
33
3
 
14
 
! Отговори
Шефрет преди 10 месеца
Контраофанзивата върви как си трябва- към Киев)) Тежки боеве имало. Ами кажи си го направо на укровдовиците ,други тъпкачи да си търсят ,оти тяхните дадоха фира).
32
3
 
20
 
! Отговори
Бай Хой от Ханой преди 10 месеца
Както е казал един велик роден поет - Свестните у нас считат за луди. Та и с Радев така. А той човека е в час. Вижда нещата като професионалист. Не иска да ни разбомбят задето си врем носа където не бива.
31
13
 
5
 
! Отговори
БАХМУТ преди 10 месеца
Путин пак праща там войски....предните ги избиха
30
21
 
6
 
! Отговори
Бай Иван преди 10 месеца
Русия ке падне под краката на Зеленски един ден и ще му целунат краката помнете го добре това що Америка и Европа са с Зеленски значи русия е вече мъртва близките години няма да я има русия на картата на света Китай иска половината русия да я превземем а другата половина Украйна и Европа ха хелял да ви е скапани русофили .видиш ли куманисти скъсай му *** да не всзкръстне
29
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Дедко Деменциален Памперс, Украйна не ви е Сирия. Най - голямата територия с най пояните копилета е. Воюват от зората на Византия. Къде е била тогава Русия и къде ЕС. Що се касае до ЕС, него го чака Халифат. Кадаифа беше *** бедуин, но го съзря. На бай Ердо също му е ясно и затова иска да е в ЕС. Наш учен каза че не иска да види Нотр Дам в пламъци, щото ще е за последно. Да ама точно това ще стане.
28
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Защо още Резидента на Русия в България не е отстранен от поста.Макар че се съмнявам баш тоя да е резидент.Немя чак толкова акъл...
27
7
 
19
 
! Отговори
Бай Хой от Ханой преди 10 месеца
Цялото обкръжение на Шмъркалан мяза на гестаповци. Хер Флик пасти да яде. Ако се снима филм за Гестапо, тия направо бих ги взел без кастинг. Особено Резников. Отбор сладури. Обаче Баба Меца идеее и гази жестоко.
26
14
 
6
 
! Отговори
ВСУ МАЧКА преди 10 месеца
Само путинистите не го разбраха
25
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Украйна започнала"контранастъпление"дрогираната шайка,определено има чувство за хумор!
24
1
 
8
 
! Отговори
Баба чичолина преди 10 месеца
Едно време предводителите на двете армии са влизали в двубой,а днес генералите отзад и хайде към Берлин.Няма мъже днес,няма.
23
17
 
6
 
! Отговори
Българин преди 10 месеца
Браво на Украйна .трепете тази руска зган до последно и тука има русофили елате и тука ги изчистете като почнете от президента и завършите с копейкин и Нинова до един всички куманисти са за разстрел
22
4
 
18
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 10 месеца
Дедко Деменциален Памперс, Раша не ви е Сърбия. Най - голямата територия с най коравите копилета е. Воюват от зората на Византия. Къде е била тогава Кравария и къде ЕС. Що се касае до ЕС, него го чака Халифат. Кадаифа беше *** бедуин, но го съзря. На бай Ердо също му е ясно и затова иска да е в ЕС. Наш учен каза че не иска да види Нотр Дам в пламъци, щото ще е за последно. Да ама точно това ще стане.
21
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Стрелят се сър! Само от това разбират.
20
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Нещо за рекордните горещини на укринския фронт няма ли да напишете? Да обедините пропагандичките?
19
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Хм. Те казва ни обстрелват и ние ги обстрелваме?!-:) И къде е " напредъка" на УкроФашистите тогава?-:))Или просто трябва да се " пише" за Украйна?
18
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Най-скучната война в човешката история.
17
5
 
15
 
! Отговори
България над всичко преди 10 месеца
украинците напредват, докато се отбраняват хахахахахахаханикой не знае как ще свърши тая война, но едно е сигурно - Украйна ще я загуби :)))
16
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ееее, пак ли Бахмут ве? То не беше ли на 70 км от границата? 2та по сила армия в русия се бори за тоя мега град като прасе с тиква колко време стана. Муахахахаа
15
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А Русия знае ли..