Украинската армия търси 500 000 войници

Още толкова са на фронта
Обновена: 20 дек 2023 13:35 | 20 дек 2023 13:20, Петър Бойчев
227
Украинската армия търси 500 000 войници
Снимка БГНЕС

Украинската армия иска да мобилизира до 500 000 допълнителни души, разкри президентът Володимир Зеленски, съобщи BBC. На пресконференция в Киев той сподели, че командирите му търсят „450 000-500 000 души“, като призна, че това е „чувствителен“ и скъп въпрос.

Президентът каза, че има нужда от повече подробности, преди да подкрепи хода, намеквайки, че 500 000 войници вече са на фронта. Неговите коментари идват след неуспехите с помощта от САЩ и ЕС. Републиканците в Конгреса на САЩ първо блокираха военен пакет от $60 милиарда за Украйна по-рано този месец .

Това беше последвано от блокиране от Унгария на сделката за финансова помощ на ЕС от 50 милиарда евро миналата седмица. Лидерите на ЕС обаче заявиха, че Украйна няма да остане без подкрепа. Украйна е изправена пред недостиг на боеприпаси, докато продължава да се бие с окупационните руски сили след пълномащабното нахлуване на Москва през февруари 2022 г.

Олена Зеленска, първата дама на Украйна, предупреди в интервю за BBC по-рано този месец, че украинците са в „смъртна опасност“ да бъдат оставени да умрат без допълнителна подкрепа от Запада.

Руският президент Владимир Путин каза тази седмица, че Москва ще продължи инвазията си, обещавайки, че всички негови цели ще бъдат постигнати.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още по темата: Украйнавойници500 000
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
то хубаво търси, ами ако ги намери откъде ще вземе 500 к ковчези, щото май май натам отива работата
134
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Малииииии, толкова много ли са изтрепали руснаците???
133
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Товариш тагаренко,веднага ще прати,той е много способен,може и милион да прати.
132
2
 
10
 
! Отговори
То се действа бързо преди 4 месеца
И 1 000 000 милионна Путинска армия ще е готова да помогне на бившите соц държави да си поправят грешката и със нови правителства да заявят обичта си към Русия ! Може Швеция и Финландия също да сменят покровителите си !Германия и Австрия да не би да тръгнат да воюват със Русия ,Оставят ли Украйна ми са ясни ,А Путин им каза че иска нов св ред и е тръгнал да си го прави крачка по крачка ,а запада си мисли че ще му се размине ,макар че вече много пъти е плакал ,не мога да ги разбера !
131
3
 
10
 
! Отговори
Монката Паси преди 4 месеца
В защита на евроатлантическите ни ценности и принципите на обединена Европа, ние трябва да изпратим поне 20 000 млади българи да воюват в Украйна !!!
130
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
България може да помогне с Тагарев,Плевнелиев,Пеевски,Паситу,Баце,Кокорчовци,Кирчовци,Денков и цялата тям подобна евртоатлантическа третополова насекомоядна гад.
129
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
"Пишете каквото си искате братя русофили чувстващи се руснаци НО стане ли белята не ще се биете със братята си руснаци ами и хоро ще играете..." ------- --------- ------- Ти си напълно неадекватен. Воюването не ти е като да пишеш пpocташки и злoбни сopocoидни коментари. Аз напуснах армията преди 15г и съм капитан. Имам приятели, които останаха - майори, полковници. Мога да ти кажа, че ако стане война точно сopocoидите и техните деца ще ги пуснем на сигурна гибел, а тоя клoyн Тагарев няма думата.
128
10
 
2
 
! Отговори
Подкрепям 11: преди 4 месеца
Отивайте в Украйна да не дойде Русия тук!
127
2
 
8
 
! Отговори
То се действа бързо преди 4 месеца
Путин не го мислете --хитър Е ! Първо да опита почвата прати орди от всякакви републики ,после частни армии ,после затворници ,а през това време анализираше и погготвяшве по елитната армия и всичките сега да му ги избият са прежалими - при неговата полицейска държава и един милион нови да поиска ще ги има но не се налага . Ако Украйна не започне ново истинско въоръжаване със самолети и то много филма със оръдейните битки е ясен за една 2 г Украйна няма да е има и 1 000 000 подготвена армия ще
126
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Даваме им всичко, стотици милиарди, работим за тях, а укроатлантиците ги мързи да воюват. Пазят се да не ги убие Путин. Мобилизацията на укроатлантиците е смешна. Разиграват ни, че искат да воюват срещу Путин. Цирка свърши. Укроатлантиците разпиляха европейските пари, оръжие, фондове. Не желаят да се бият за свободата си. Киевските страхливи мишки се крият по баровете и бардаците и се смеят на селските украински момчета, които загиват за тях. Мишките в Киев чакат някой друг да победи заради тях.
125
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Да почнат да ги събират от Варна, доста укри се навъдиха там :)
124
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Дори икономиката на САЩ или Германия не можа да издържи на 500 000 човека отделени от индустрията и пратени в армията. Това значи 500 000 по-малко работници. Има и нещо друго - един боец, воюващ в съвременна война са му нужни поне 6-9 месеца подготовка, а са сержанти и офицери - поне 2-3 години! Откъде това време? Вземете един 50 годишен човек и го карайте да тича по 20км всеки ден или някое селянче да го направите офицер --- честно казано Украйна е в безпътица.
123
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Искаме да сме европейци като българи, не като германци или нови афро-арабоевропейци. Ние сме Европа, Европа трябва да се учи от нас, или поне да не ни пречи да сме българи европейци.
122
15
 
1
 
! Отговори
То се действа бързо преди 4 месеца
Пишете каквото си искате братя русофили чувстващи се руснаци НО стане ли белята не ще се биете със братята си руснаци ами и хоро ще играете А тавариш Путин така ще го споменавате че Митрофанова ще се изчерви като божур , мълчете си до нас да не стига ,че не знам дали ще успеете да избягате ,че сложат ли ви шинела тежко ви и горко освен, ако не пишат тука над 60 годишни !
121
0
 
12
 
! Отговори
Някой преди 4 месеца
Айде сега почва голямото печатане на гривни.Тез 500.000 трябва да ядат,трябват за ковчеци,за лопати за масови гробове и за интернет да могат от Вашингтон да гледат онлайн игрите на глада трак"Украйна".И ще влязат в Европейския долу-горе към 2470-та година,след като си изплатят заемите и върнат старите пари😃😃😃
120
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Досега трябваше едно 5 милиона да са мобилизирали укрите, те за 2 години едва придърпали 500 хиляди, като това също е под съмнение, предвид партизанските им групички по 10 човека на фронта :)
119
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Халал да са им 240 от мен!
118
0
 
20
 
! Отговори
Хаха преди 4 месеца
Зельонски си остана един комик. Жалко за украинските майки които изпратиха децата си на безсмислена смърт
117
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
да дойдат да съберат от Варна малко, че ме дразнят. И жените да вземат, че сифилиса плъзна от тях по плажовете
116
9
 
2
 
! Отговори
То се действа бързо преди 4 месеца
Ама и дядовците ми не са искали на фронта --ама не се ли явиш после ще те барнат и си на разстрел и във атака не са искали защото отпред е геманец със найскорострелната картечница .ама зад дядовците ни е имало политически офицери и ако не тръгнеш веднага разстрел За това колега което си написал Аз за тези ли ще се бия те разстрелват на мига ,дума не може да кажеш .във окопа е вода лед въшки и трупове ама не ти дават да мръднеш --това е на война или те или вие --който ти пратят с него се биеш !