Руски атаки в Херсон, един убит и 7 ранени

Украинците удържат Авдеевка
24 дек 2023 07:12, Петър Бойчев
14
Руски атаки в Херсон, един убит и 7 ранени
Снимка БГНЕС

Един човек бе убит, а седем - ранени, при вълна от руски атаки с артилерия и дронове в Херсонска област, предаде Ройтерс, като се позова на представители на властите в южния украински регион.

Междувременно електрозахранването в град Курахово, близо до фронтовата линия в източната Донецка област, бе прекъснато, след като бе ударена местната топлоелектрическа централа. Петима работници били ранени, съобщиха местните власти.

Според тях жителите на Курахово масово напускат града, който се намира близо до Мариинка - един от епицентровете на сраженията между руските и украинските въоръжени сили.

Във вечерната си сводка генералният щаб на Украйна съобщи за отблъснати руски атаки срещу Мариинка и Авдеевка, Донецка област, както и за провалили се опити на Русия да прогони украинските войници, заели позиции на окупирания източен бряг на река Днепър в Херсонска област, отбелязва ДПА.

Британското военно разузнаване междувременно пише във всекидневната си сводка за хода на войната, че плъхове и мишки измъчват и украинските, и руските военни в някои сектори от фронта.

Проблемът вероятно се дължи на това, че есента беше мека и е имало изобилие от храна в нивите, оставени угар заради боевете. Сега, със застудяването, гризачите търсят подслон във военни машини и позиции.

Във вечерното си видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски благодари на Германия, Финландия и Нидерландия за предоставената оръжейна помощ. Той наблегна на ключовото значение на противовъздушната отбрана, като посочи предполагаемото сваляне на три руски военни самолета, за което Киев съобщи завчера.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Путин обича Ердоган и Кадировци нас България обяви за неприятелска държава.
11
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
do шопо хаха,очевадно е че не разбиращ нищо от воени дела но тръгнал да коментира ако не ти е извесно авдеевка е най-укрепения район от целия фронт
10
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Три руски самальота дадоха фира.И то на разстояние,на което си мислеха,че са недосегаеми.С новите системи за ПВО,вде по-навътре от фронтовата линия ще ги отстрелват като патици.
9
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
"предполагаемото сваляне на три руски военни самолета" - Не били самолети, а дронове от самолетен тип.
8
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Плъхове и мишки измъчват не само жителите на Париж, но и пешеходците по улиците и площадите в центъра на Рига. Охранени са. Движат се спокойно, без страх.
7
19
 
7
 
! Отговори
Шопо преди 4 месеца
Оно не беа кинжале,не беа цирконе,не беа искандере, посейдоне , па още се мотат с неква Авдеевка дека е колко наше село. Нищо не става от теа.
6
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
От 12.12-ти Мариинка е освободена и е под руски контрол, а котелът около Авдеевка все повече се затваря.
5
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
На снимката: укроп се опитва да се измъкне от подарен от Тагаренко БТР.
4
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ако вместо Русия беше Израел сега Херсон щеше да е изравнен със земета жертвите щяха да са със хиляди...
3
5
 
15
 
! Отговори
Шефрет преди 4 месеца
За празниците винаги е приятно когато руснаците правят украинските жени свободни(вдовици) . Нека и те походят да проституират по Европата. Свят да видят.)
2
1
 
23
 
! Отговори
Шефрет преди 4 месеца
Аууу " предполагаемо сваляне на руски самолети" Тва го е видял в някой делириум . Не е лошо руснаците да пишат на ракетите- Весела Коледа и на английски та да честити и на хамериканските мишоци там
1
2
 
27
 
! Отговори
За Коледа преди 4 месеца
Било е истински Апокалипсис!Ракетите са валяли като дъжд.Вовата им е приготвил и други Коледни и Новогодишни изненади на укрите.Както се казва,подаръци ще има за всички от сърце а Вова е щедър в това отношение.Няма да се стиска и ще подарява Кинжали и Искендери за Нова Година.Нова Година,Нов Кинжал,Нов Късмет.