Откриха проукраински следи в телефона на един от атентаторите

В доклад по случая се казва, че той е потвърдил чрез своите показания
5 апр 2024 12:25, Петър Бойчев
148
Откриха проукраински следи в телефона на един от атентаторите

В телефона на един от нападателите, извършили масовото убийство в „Крокус Сити Хол“ в Москва, е открито проукраинско съдържание, съобщиха от руските специални служби, разследващи атентата.

При нападението загинаха над 140 души, отговорност пое ИДИЛ, но Москва се е опитва да свърже Киев и Запада с атаката. Украйна и Западът пък обвиняват Москва, че се опитва да се възползва от трагедията, като намеква, без да предоставя доказателства, че Киев стои зад терористичната атака, най-смъртоносната в Русия от две десетилетия насам.

На 22 март въоръжени лица в камуфлажни дрехи нахлуха в сградата в покрайнините на Москва, стреляха безразборно в публиката, след което подпалиха сградата. Арестувани са повече от дузина заподозрени, включително четиримата нападатели, които са от Таджикистан.

Руските следователи заявиха, че данните от телефона на един от заподозрените показват, че сутринта на 24 февруари тази година - втората годишнина от военната кампания на Русия в Украйна - той е търсил снимки на „Крокус Сити Хол“ и ги е изпращал на други хора.

В доклада по случая се казва, че заподозреният "е потвърдил всичко това в своите показания".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
21
 
21
 
! Отговори
Германистан Убералес преди 1 месец
Рашките съвсем за смях станаха с това налягане да изкарат запада и/или украинските "нацисти" виновни за ислямисткия теракт. Нямат шанс да вкарат Китай във войната на тяхна страна. Във всеки може да бъде намерено "проукраинско" съдържание. Държавния тероризъм е рашки/*** специалитет.
9
8
 
8
 
! Отговори
SWAN преди 1 месец
Работил е на две места човека!
8
20
 
20
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 месец
Не ги чака светло бъдеще украинците. Да бягат докато Зелер не ги е могилизирал напълно.
7
16
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А така, още седмица да натаманят нещата, и направо ще обявят Зеленски за стрелеца!!!
6
16
 
19
 
! Отговори
Някой въобще преди 1 месец
дали се е съмнявал? Особено след като САЩ го играха амбразурчици за Украйна още същата вечер, когато стана атентата. На следващия ден има журналистически разследвания, които показаха колко лесно украинските служби биха могли да организират подобен атентат, а като прибавим и фактора "qui bono" мисля, че е повече от ясно - Украйна или САЩ.
5
14
 
18
 
! Отговори
Фют преди 1 месец
Мда, много сериозно и доста силно доказателство за връзка с Украйна... да продължават в същия дух, че имаме нужда от забавление и смях :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
4
15
 
11
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
ВЕЧЕ Е ДОКАЗАНО ОТ ФСБ, ЧЕ ЛИЧНО ЗЕЛЕНСКИ Е НАРЕДИЛ АТАКАТА ПО ТЕЛЕФОНА :D
3
12
 
24
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
,разбира се, че е потвърдил! но не се съобщава дали това е станало преди или след като са му резнали и лявото ухо :d
2
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Веднага 2 Сатанки у Киев като Хирошима и Нагъзаки :)))
1
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
страхотна връзка са направили - всеки, който е правил нещо на 24 февруари го е правил заради годишнината и задължително е подбуден от украинцитеРуските следователи заявиха, че данните от телефона на един от заподозрените показват, че сутринта на 24 февруари тази година - втората годишнина от военната кампания на Русия в Украйна - той е търсил снимки на Крокус Сити Хол и ги е изпращал на други хора.