Косовски лидери създали адска "банка за органи" от пленени сърби

Водачи на албанците търгували с органи на сръбски затворници
14 апр 2008 18:10,
36
Косовски лидери създали адска "банка за органи" от пленени сърби
Книгата на деп Понте се появи на италианския книжен пазар през миналата седмица. Снимка: БГНЕС

Косовски албански водачи, сред които и сегашният премиер Хашим Тачи, са търгували с органи от сръбски затворници. Това обвинение се съдържа в книгата на бившия прокурор на Международния трибунал за бивша Югославия Карла дел Понте „Ловът, аз и военнопрестъпниците“, предаде АФП.

Книгата се появи на италианския книжен пазар през миналата седмица и е написана в сътрудничество с Чък Судетик, репортер на „Ню Йорк Таймс“.

Близо 300 затворници-сърби и други славяни, сред които и жени, са били изпратени през лятото на 1999 г. от Косово в Албания, където са били хвърлени в нещо като затвор.

Там хирурзи са вземали от тях органи, пише швейцарската юристка, която в продължение на 8 г. бе прокурор на хагския трибунал.

След това органите са били изпращани от летището в Тирана към клиники в чужбина, за да бъдат присадени на пациенти срещу заплащане.

Жертвите, лишени от един бъбрек, са били затваряни в бараки, докато бъдат умъртвени заради други органи, уточнява тя.

Ръководителите от средно и високо равнище на Армията за освобождение на Косово (АОК) са знаели за престъпленията и са участвали активно в контрабандата с органи, пише Карла дел Понте.

Тя не уточнява източниците си, но споменава Мисиията на ООН в Косово (ЮНМИК) и „достойни за доверие журналисти“.

През лятото на 1999 г. двамата главни водачи на АОК, която се бореше срещу режима на Слободан Милошевич, бяха Агим Чеку (премиер на Косово от март 2006 до януари 2008 г.) и сегашният премиер Хашим Тачи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
an преди 14 години
kum komentar 16: kakyv genocid nad syrbite be? ti normalen li si? ako niakoi e napravil genocid sreshtu niakoi tova sa tochno ot syrbite sreshtu ne malko hora ot razlichna nacionalnost. hristiani bili - tova hristianstvo li e be?
34
0
 
0
 
! Отговори
-------- преди 16 години
GOSPOD GLEDA!!!
33
0
 
0
 
! Отговори
ben chur преди 16 години
bolgarin jivee6t v pri6tina mi e razkazval,4e 6ipturite naro4no si butali decata pod gumite na evropeiski koli za da polu4at obez6tetenie.a deteto?e......6te si napraviat drugo.mrusni su6testva-ne 4oveci.no gospod gleda i skoro 6te im se vidi kraia.
32
0
 
0
 
! Отговори
жена преди 16 години
Като прочетох новината направо онемях, какви са тия "хора", бе? Това което са правили със славяните е "достойно" за сравнение само с опитите на Хитлер и компания! Надявам се един ден тези смрадливи *** да си получат заслуженото!
31
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Besilka za eni4arute koito priznaha kosovskite kasapi
30
0
 
0
 
! Отговори
Ivan преди 16 години
Абе хора осъзнайте се - Асан ли е Хасан ли е незнам, но съм сигурен, че е 100% българин - PR от Атака, като целта му е да създава етническо напрежение по форумите. Напоследък много се навъдиха такива ***.
29
0
 
0
 
! Отговори
gandoni преди 16 години
Асане , аз щети стана донор бе ! Кога искаш да ти изцъркам 50 гр. българско семе от органа си и да ти заместим мозъка с него за да започнеш да мислиш , като човек ?
28
0
 
0
 
! Отговори
lud преди 16 години
*** нещо почнахте да се самозабравяте. Чак като стигнете до реанимацията с брадва в главата се сещате, че българите не сме Серго Станишев и другия мазен *** Гошето Първанов. Що не чух 1 да каже нещо против българите в мое присъствие, а? Налягай си кирливите парцали, че иначе ще те ровят и теб в масовите гробове ония *** от ЕС.
27
0
 
0
 
! Отговори
zvero преди 16 години
chernogyza maimuno, jalko che ne moga da te zkolia oshte sega
26
0
 
0
 
! Отговори
същия преди 16 години
а бе какво му се връзвате на тоя Асан?У нас няма турци,а българи-мюсюлмани и ***,които се правят на такива,а на тоя като му гледам името(дето даже не е Асен,а Асан)ми става ясно че е най-обикновен ***,защото само те пишат такива глупости(тези от тях,които могат да пишат разбира се)))))))много са ми забавни някой ,които използват думата "***" за нас,а даже не знаят какво значи)))))))))смешници
25
0
 
0
 
! Отговори
Specialno do Asan преди 16 години
Popitali radio Erevan:Moje li maj da zabremenee!!Otgovor:Ne no opitite v Turciq prodaljavat!Po temata tiq rezaci mai sa tarsili devstveni cipi za svoite anusi da izpitat otnovo "nasladata" ot parviq pat!!!Sega seriozno opasqvam se 4e nikoi nqma da obarne vnimanie na tova i "gospodata" v Bruksel shte zabravqt za slu4aq!!!!
24
0
 
0
 
! Отговори
chiko преди 16 години
ще се въздържа от коментар само да покажа разликата в културите между българи и турци... един психически и умствено нормален човек не би написал нещо подобно, но аз не се и учудвам, сега вече поне ми е ясно що за "хуманна" "държава" е турция, но е и много курназ бре... когато бай Тошо е....ше майките на турците турската армия буквално се н.*** защото знае какво ще се случи ако припари тук. За западна европа и САЩ както и за обединеното *** кралство, което между другото е пълно с грозни и неподобно слабоумни същества, наричащи се хора (все още незнам защо), искат единствено размирици на балканите (дотук нищо ново - ясно за всеки), САЩ "признават" не демокрацията, защото за тях тази дума е с изкривена дефиниция, те признават разрухата, деморализацията, НЕблагоустройството и всичко въобще което разделя и вреди на Европа и на света... ето това е най - големия терорист, фашист и ЛИЦЕМЕР... защото всичко е подмолно, аз лично уважавам и признавам държавата Чечня повече от това странно континентче наричащо се държава
23
0
 
0
 
! Отговори
ЛИДИС преди 16 години
През описаните събития са извършени много военни престъпления и аз се очудвам на наглостта на писателката ,която подобно на гн Ахтисари съсипаха с властта си Сърбия и издигнаха в култ Косово !А сега взела да се прави на писателка !Що не напише каква сума е получила за Милошевич делото !!!Мръсни продажни гадове !!!
22
0
 
0
 
! Отговори
Marto преди 16 години
няма такова нещо брате,национално самосъзнание.Важна е парата,колко се може повече пък на другото
21
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
neznam na kogo vikat gquri v turcia!!! i koi se vrushtaha ebani i hasrani ot milata im turciq???oba4e na vas vi haresa tova posreshtane,i kato vi zasurbqt vushkite ush otivate do rodnini ama nali znaete 4e[ h.. ]roda NQMA
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Ае ей *** не ние идваме да бачкаме при вас, защото сте в ЕС нали? Такива като теб които ни наричат *** в нашата страна с изказванията си сами ще докарат Болен Лидеров на власт и после с подсмърчащи носове ще се оплаквате на Щатите че ви изтребвати дискриминират, макар че вашата свидна турция (пиша я с малка буква защото не я уважавам) извършваше геноцид над българи и арменци. А до админите (ако имат малко акъл) ще кажа да трият такива анти-български и анти-християнски мнения, ако им е останало малко национално самосъзнание.
19
0
 
0
 
! Отговори
Асан преди 16 години
*** стават само за донори на органи!!!
18
0
 
0
 
! Отговори
wtw преди 16 години
ЕТО ОТКЪДЕ СА ПАРИТЕ ПЛАТЕНИ НА БИЛ КЛИНТЪН ЗА ДА НАПРАВИ ТАЗИ ВОЙНА
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Щом големият бял брат първи го призна а като стъпи на врата на ЕВРОПАТА и тя подви опашка! За нашите *** политици просто не си струва да се говори - долни ***. Сега Тачи трябва да дойде у нас и да им направи по една ОПЕРАЦИЙКА! После нещата ще трябва да се управят. А с политици *** и орда бивши ченгета управия няма!
16
0
 
0
 
! Отговори
vazmuten преди 16 години
Карла де Понте е една голяма "***", маша в ръцете на Западна Европа и НАТО, като с нейното съдействие беше УМЪРТВЕН сръбският лидер Слободан Милошевич, като куче!!! Сега излизат факти, които всички нормални хора знаят за косовскиште лидери: търговия с женска плът и човешки органи под протекцията на служителите и войските на НАТО, както и пране на ПАРИ! Да не говорим за ГЕНОЦИДА на д сърбите - православни християни!!!