Гори горù

Руските сили се завръщат в Поти, отново бомбардират грузинските територии
14 авг 2008 12:53,
143
Гори горù
Снимка: БГНЕС

Руските въоръжени сили се завръщат в грузинския пристанищен град Поти и увеличават присъствието си в град Гори, въпреки споразумението за примирие.

Руснаците разполагат допълнителни сили в Гори и укрепват позициите си в града, предава Франс прес.

"Руските войски разрушават град Гори. Чуват се експлозии. Те минират града", заяви говорителят на грузинското вътрешно министерство Шота Утиашвили.

"Те разрушават всичко в пристанищния град Поти... Разрушават новите пътища, построени в западната част на Грузия", допълни той.

Световните агенции предават, че серия от експлозии са чути в Гори, а в околностите на града може да се види гъст дим.

Малко преди обстрела руски войник настоял журналистите да напуснат града.

Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че териториалната цялост на Грузия е "ограничена де факто".

Той допълни, че въпросът може да бъде разрешен само, ако се "потърсят взаимно приемливи пътища".

По същото време руският президент Дмитрий Медведев прие в Кремъл президентите на сепаратистките области Абхазия и Южна Осетия.

Франция пък обяви, че ще поиска Съветът за сигурност на ООН да одобри нейния план от шест точки за прекратяване на огъня между Грузия и Русия

Най-вероятно проектът за резолюция ще бъде внесен  преди края на седмицата.

Текстът ще гласи, че Съветът за сигурност настоява сраженията незабавно да бъдат прекратени, грузинските и руските войски да се върнат на позициите отпреди избухването на конфликта, да се спазва прекратяването на огъня и да се зачита суверенитета на Грузия, посочва АП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
2
 
! Отговори
Кацов преди 15 години
Предложение към русолизците тук - Хайде кротко да си съберете багажа, и полека-лека, в колона по двама бегом марш към Русия.Това (според вас) е велика страна, с просперираща икономика и висок стандарт на живот. В такъв случай стига сте пълнили изостаналите и неразвити капиталистически страни от западна Европа и САЩ, а се изнасяйте към Русия да видите колко е хубаво там на собствените си зaдници.Аман от ***, русолизци и комунисти!
41
0
 
2
 
! Отговори
Милеца преди 15 години
...Ами от САЩ ли сме или ще видим добро? Съмнявам се, като всеки забъркал се със САЩ се е напарил от тях.
40
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
34 - ти си го мрази Путин колкото си искаш -важното е че руснаците го обичат и затова масово гласуваха за него и даже щяха да го направят още веднъж президент ако конституцията и законите им позволяваха - но той си е премиер в момента така или иначе. Интересно защо обаче ситуацията в САЩ е коренно противоположна ? Там американците чакат с нетърпение да се отърват от Буш - който до толкова ги дискредитира по света - че както казаха много коментатори - Заради политиката на Буш - дори по-голямата част от белите в САЩ ще гласуват за черен президент - за първи път в историята им :-)
39
0
 
2
 
! Отговори
Смехурко преди 15 години
Любителите на рускини с "перфектни тела" - хайде на бас, че няма да видите рускиня над 30 г., която да тежи по-малко от 100 кила и да не може да маане кило водка от стойка без мезе.Вземете си по една такава и ще ви гледам сеира след някоя годинка. :))))))))
38
0
 
2
 
! Отговори
и ловец съм и рибар преди 15 години
"Атаката срещу Грузия бе още по-жестока. Производството на вино е ключова индустрия и блокирането на вноса, което според независими наблюдатели е наказание от страна на Кремъл срещу непокорните управляващи в Тбилиси има опустошителен икономически ефект. Руската забрана включва не само вноса на вино, но и на бренди и шампанско. Грузия продава близо 80% от вината си на руския пазар, като износът на вино съставлява 10% от общия износ на Грузия. Обявената от Москва винена война изправя пред фалит редица грузински и молдовски компании. Според властите в Молдова производството на вино в страната е почти спряло и 500 000 работни места в сектори, свързани с него, са изложени на риск"В момента българските вина заемат мястото на грузинските, но ако Калфин се престарае с усилията си да омиротворява Русия с Грузия много бързо може да загубим новите позиции на винарското ни производство.
37
0
 
2
 
! Отговори
nqkoi преди 15 години
Няма лошо, браво на руснаците. С Грузия или без Грузия пак ще се върти светът.
36
0
 
2
 
! Отговори
Милеца! преди 15 години
Американците да не са по-различни? Нали си взривиха СТЦ и Пентагона, или си мислиш, че оня пещерняк с калашника организира толкова добре палниран тер. акт??
35
0
 
2
 
! Отговори
Норд-Ост преди 15 години
Момче малко, виждал съм ресторант в Москва, престижен, скъп. В него - 70% от посетителите - жени. Седят по масите и се наливат с водка! Ама се наливат ти казвам. Нито мезе по масите, нито мъже. Седят си жените и си поркат така, като тук и най-отявлените алкохолици не го правят. Хайде мерси от такива "мацки"...Знаеш ли, че там нощем след 3 часа не можеш да срещнеш трезвен руснак по улиците. Ама като казвам трезвен, имам предвид, че руснаците са пияни като мотики, като ***. Ти не си виждал такова опиянение. Търкалят се по улиците като прасета. И това не са единични случаи, а масово явление!
34
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Никой не мрази Руснаците а относно Рускините мога да кажа ,че тука в Сънито са направо кото модели от списанията. Много са хубави и със страхотни тела. А ,че са ни освободили също няма как да забравя ,въпреки ,че точно тези ,които са ни освободили са избити 20 години по късно от Ленин и компания. Говоря ,че царска Русия ни освобождава и царя , генералите подофицерите и целия Руски Елит барабар с писателите и поетите са избити след революцията през 1917г. както и да е. Въпреки всичко аз уважавам коравия Руснак. Но мразя Путин, който чертае много грешен път за Русия. Русия има само един път и той е Европа. Русия е част от Европа и трябва да е член на ЕС. Но Путин е дърпа в друга посока. Това е моето мнение. Не мразя братушките а мразя КГБ и Путин ,които смазват демокрацията - Политковска,Березовски и т.н. и дават лошо име на тая велика страна.
33
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Руснаците ... грузинците ... все едно е футболен мач. 99% от пишещите тук са *** явно . Аман от хемероидизирани дървени философи, фенове на световната конспирация като "Доню Донев" и тем подобните тикви. Няма руснаци нито грузинци, има олигархии които мачкат с танкове народите си за пари. Явно българите си заслужаваме съдбата, щом не разбираме този *** факт.
32
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
СМЕШКОВЦИИИ, как ще ядат дървото, не ми е ясно? Нали ще спре кранчето с газта и....?Ко прайм после? Война ли? Нали има няколко хиляди ядрени бойни глави бе, палячовци. Много сте . Такива простоватички, като вас, могат да направят ядрен апокалипсис. Слава богу, че не сте глави на някоя силна страна, че....
31
0
 
2
 
! Отговори
Норд-Ост преди 15 години
Нищо добро не сме видяли от руснаците! Окупация в продължение на 45 години, марионетно правителство, което ни докара до икономически крах и ни върна с повече от век назад!Освобождението ни от турско робство не е резултат от желанието на Русия "да ни освободи от робството". Войната през 1877 година се води за Проливите, просто България се оказа на пътя на руската армия в похода и към Босфора!Ако можеха да ни подминат, щяха да го направят без да им мигне окото.После пак същите тези "освободители" разделиха България на две и позволиха връщането на турците в Южна България!Не вярвайте на комунистическата пропаганда, лъжат ви както винаги са го правили!
30
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Imalo ruski tankove v i okolo Gori - no nikade drugade ne prochetoh che Gori gorial... :-)
29
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
От къде я измислихте тая новина?
28
0
 
2
 
! Отговори
popos преди 15 години
Пич , ти май си нещо сбъркан бе ! Я се разходи сега по курортите на морето , да видиш кви хубави рускини има ! *** били , егати кава.ла ! Ти да не си някои душевно болен ром - инвалид , че си толкова злобен и про.ст а ?
27
0
 
2
 
! Отговори
и ловец съм и рибар преди 15 години
Братушки, никакво примирие. Смачкайте ги тези нещастни грузинци, друг път да си знаят мястото и да не посягат да убиват мирни жители!
26
0
 
2
 
! Отговори
Запознат преди 15 години
Нямате представа какво представлява Русия днес.Шпиономания ги е обхванала до такава степен, че Оруел звучи като детска книжка. Най-интересното е, че те самите умират от удоволствие да се хвалят, колко добре се подслушват комуникациите им, и колко много камери са инсталирани и следят всяка стъпка на всеки. Само че, да не мислите, че целта на тази шпиономания са терористите? Не, нищо подобно. Следят се единствено и само инакомислещите, политическите противници, истинските руснаци, независимите медии. Неудобните директно се убиват. Спомнете си Политковская и останалите убити от тайните служби на Русия журналисти и интелектуалци.Руските служби за сигурност сами взривиха жилищните блокове в Москва през 1999, целта беше ясна - да се намери повод за офанзива в Чечня. Е, загинаха няколкостотин руснака, но това не е проблем за руското правителство. Те унищожиха 50 милиона свои граждани, та ще се спрат пред няколкостотин.
25
0
 
2
 
! Отговори
Оня с коня преди 15 години
Пич, супер си....Досега не се бях замислил за икономи1ческия аспект на тази война :)
24
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Наакашвили постоянно кряка по CNN за помощ от Буш (като че ли малко оръжия получиха от американците), вчера даже се беше доста стреснал от руската колона която мислел че отивала към Тбилиси - и цял ден почти плямпаше по CNN , а колоната се оказа че е завила малко преди Тбилиси - към изоставената от грузинците военна база :-)
23
0
 
2
 
! Отговори
AXIL Comments Destro преди 15 години
А не бе... ето го и комплексарчето НОРД-Ооооост - *** Езико-Лизачев... продължавай да се криеш зад компютъра и си представяй че си Синя Каска...