Русия си тръгна

Войските й се изтеглят от грузинските градове; Москва с ултиматум - Грузия, или реално партньорство с нас
14 авг 2008 08:03,
34
Русия си тръгна
Снимка: БГНЕС

Руските войски от грузинския град Гори се предислоцират в направление Цхинвали, съобщи представителят на руското министерство на отбраната Вячеслав Борисов.

"От утре официално започва да работи полицията на града. Всички предишни изявления, че градът е разрушен, че там има мародерства, не отговарят на действителността", подчерта той.

Борисов обясни, че заедно с представители на грузинските власти и западни посланици снощи са обиколили града.

"Всички сгради са в нормално състояние, градът има вода и електричество", заяви той.

Временният административен ръководител на Гори Александър Майсурадзе обяви, че жителите на града може да се завръщат по домовете си.

По същото време руският министър на външните работи Сергей Лавров заяви, че САЩ трябва да изберат между своята подкрепа за ръководството на Грузия и "реално партньорство" с Русия.

"Ние разбираме в крайна сметка, че ръководството на Грузия е специален проект на САЩ. И ние разбираме, че САЩ са загрижени за съдбата на този проект", заяви Лавров.

"Но един ден, те ще трябва да избират между подкрепата на един виртуален проект и едно реално партньорство, засягащо въпроси, които изискват наистина колективни действия", добави той.

Лавров изрази недоумение от текста на изявлението на президента на САЩ Джордж Буш за ситуацията в Южна Осетия.

"Честно казано не мога за пореден път да не се учудя на квалификацията на хората, които готвят текстовете на изявленията на презизента на САЩ", каза той.

Лавров посочи, че в изказването на Буш "не се споменава нищо за това, че през всичките тези години САЩ въоръжаваха Грузия".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Не разбрах само какво ще прави тази преносимата там, ако иска да яде бой може и в Ирак да изяде някой друг шамар, проблем никакъв, ама страх голям!
12
0
 
0
 
! Отговори
Доню Донев преди 15 години
Макар че съм христианин и по принцип космополит, живеем във все още силно юдаизиран свят и щем нещем няма как да обръщаме ту едната, ту другата буза. А и Христос е казал като ти ударят едната буза, обърни и другата. Но ако срещу тебе стои нещо, което е човек само по биологически характеристики и не само повтори, ами и иска да потрети, Христос не е забранил да му отвърнем както заслужава.Та ние победихме. Осетия е спасена от геноцид. А тя, както би трябвало да знаем, е населена от хора, които имат нещо общо с протобългарите. Изобщо в РФ има толкова много народности преки или косвени наследници или повлияни от протобългарите, че като се добави и това, че във формирането на самата Русия има силен български елемент, неможе да не сме доволни от победата и спасяването на нашите родственици осетинците.И изобщо не е пресилено да се каже, че основния структурообразуващ елемент от Алпите до Урал при формирането на Европа след Римската Империя са протобългарите, аналогично на викингите на запад от Алпите. Факт е и това, че френските крале са се клели върху българско евенгелие, както и да се тълкува това.Е, и от Русия сме виждали лошо, но основното от него беше по време на комунизма, а той не е руско явление, насила беше натрапен на руснаците и те най-много пострадаха от него. Но съвременна Русия въпреки лутганията и грешките си върви напред и то със силни христиаски елементи. Е, пита се, защо да не се възползвали ние, българите и близките до нас народи като осетинците от нея за защитата ни във физическо отношение, след като толкова сме и дали в миналото? Та това е повече от нормално, всичко друго е служба на чужди интереси. Е, нашите небългарски управляващи /Станишев - евреин, Доган - татаро/от кримските, не казанските татари/***, Сакскобурготски - някакъв аристократичен ***/ се въртят като фурнаджийски лопати и за келепир вредят на нашите национални интереси, но и това ще бъде до време.А и военната ни техника е изключителна. Свръхзвуковия бомбардировач ТУ 160 е произвеждан в Казан. Основно с него бяха поразявани високоточно военни цели в Грузия. Сравнете с американските бомбордировки в Югославия. И за капак Грузия беше въоръжена за противодействие с модерни американски и израелски системи, но резултатите са показателни.А тези, които съжаляват, че руснаците не са влезли в Тбилиси - спокойно. Нещата трябва да се решават примерено и спокойно, все пак сме христиани. На натегача Саакашвили грузинците сами ще му видят сметката.Така че честита ни още една победа в хилядолетната ни история, братя и сестри българи!
11
0
 
0
 
! Отговори
z преди 15 години
На болшевиките ясно им беше казано,че ако не се изтеглят от територията на суверенна държава,заедно с връщащия се грузински контингент от Ирак,ще дойде и 101-ва въздушнопреносима...И с неохота подвиха опашки.
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Комплексарчетата от "Широка страна моя родная" в която много, ама страшно много "вольно дышит человек" пак им стана тъпо и пак се опитват да пробутват *** си втръснали на всички кагебейски номерца. Вижте ни колко сме велики - са кат ни казват... еми ще се оттеглим, ама с достойнство, че сме мноооого докачливи на тема достойнство, да знаете ееей. То щото друго нямаме /КПСС го изнесе другото/, та само едната чест ни остана, баре нея ако може така... да ни я оставите за по-дълго. Кво да ги правиш нещастните алкохолни тюфлеци - те доскоро смятаха, че Ленин е измислил азбуката на която пишат. Но туй някак не се споменава, макар да беше широко разпространено "знание" в СССР и после в Русия. Мозъчна недостатъчност - никой от твърдящите, че Ленин е създал азбуката не се е замислял на какво са писали Пушкин и Достоевски например, които със сигурност са живели преди Ленин. Всеки който е бил по-дълго в СССР и допреди десетина години в Русия няма начин да не е чувал тоя и много друго подобни бисери. Но сега изведнъж се оказа, че само горките американци са ***, а водковите алкохолици блестят с IQ около 200. Айде, пийс, есхолс. :)
9
0
 
0
 
! Отговори
кадесето преди 15 години
Вашингтонското гилъбче отново ще поучава Русия!Реално да се изтеглели от Грузия!На Буш/wc трчбва да му е чсно,че връщане назад няма! Времето на Лумпенашвили изтече!Скоро самите грузинци ще смъкнат тази марипнерка и кланово-мафиотската клика,която ограбва грузинския народ под ръководството на ционистко-масонките сатрапи!Бушменашвили да се готви да посреща ковчези от Афганистан,Ирак и Персийският залив на сеччите на юдейската правда и демокрация!
8
0
 
0
 
! Отговори
Кумчо Вълчев преди 15 години
Най ми харесва, когато Сукашвили говори на английски език пред собствените си съграждани. Сигурно му четат текста от Вашингтон директно в ухото и нямат време да го преведат на грузински. Само дето отдолу липсва надписа - "Автор на текста: Кондолиза Райс". Хубаво ще бъде тази идея да се прилага и у нас - говори Соломонката Паси на иврид и отдолу се появява надпис "Пряко предаване от Тел-Авив; или говори Доганката на турски език и отдолу се появяват субтитрите "Пряко предаване от Анкара и т.н.
7
0
 
0
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 15 години
Твърде меки коментари за наглите коментари и упреци от САЩ. Намерил кой да дава акъл за вмешателство в суверинитет, още повече, че точно САЩ са въоръжавали Грузия... Тези янки не се научиха, че по света има и места където не им е мястото да си завират гагата.
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
аз пратих хуманитарна помощ за Саакашвили - голямо количество тоалетна хартия. Радвам се ,че и Кондолиза Райс е там, тъкмо ще си го избърше, че той много се наака.Има нужда и от усмирителна риза и успокоителни ,някои ако може нека да помогне президент, е все пак. Да не се пращат самолети играчки дори и снимки на такива, защото изпитва панически страх и охраната му едвам го настига.
5
0
 
0
 
! Отговори
fg преди 15 години
Време беше да си подвият опашките, иначе щяха да ядат още бой.
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Един ден Русия нямам да слуша нито Америа, нито Европа... Европа е абсолютно енергийно зависима от Русия. САЩ точат лиги за богатствата и... Ако политиката на Русия се промени, те ще завъртят здраво кранчето и тогава никой няма да си отвори устата ако ще и 15 войни да започнат, ако ще и Съветски съюз да станат пак
3
0
 
0
 
! Отговори
007 bg преди 15 години
Spored CNN puskite sili v osetia sa dostignali 15 000.\v nachaloto na konflikta sa bili 8-10 000\
2
0
 
0
 
! Отговори
IL. преди 15 години
Amerika kaza.., Russia kaza...,Evropa kaza.., vsichki kazvat, no se proliva choveshka krav..Ha sega pomislete i vie kajete, koi vladee sveta..? Chifutite i nikoi drug. Tazi voina beshe slabost na hristianite..Napalno izlishna.
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Войната между Грузия и Русия е трагедия и за двата народа. Те бяха употребени за чужди интереси.Много ме разочарова българина, никога не съм подозирал, че до толкова е оскотял и оглупял. Да, годините на тотална разруха си казаха думата, сега вече, дори и задния двор на Европа май ни е много.