Буш: Русия наруши устава на ООН с действията си в Грузия

Сирия и Иран подкрепят тероризма, заяви американският президент
23 сеп 2008 19:30,
122
Буш: Русия наруши устава на ООН с действията си в Грузия
Буш обвини Сирия и Иран, че подкрепят тероризма. Снимка: БГНЕС

Джордж Буш обвини Сирия и Иран, че подкрепят тероризма. Той призова за налагане на санкции на Иран и на Северна Корея заради ядрените им програми, съобщава „Ал Джазира“.

Вашингтон ще продължи да подкрепя Грузия и останалите храбри млади демокрации като Украйна, Ливан и други, заяви Буш в речта си на откритата днес годишна сесия на Общото събрание на ООН.

Той обвини Русия, че е нарушила устава на ООН с действията си в Грузия:

Ние трябва да останем единни в подкрепата си за грузинския народ. Уставът на ООН предвижда равни права на държавите - независимо дали са големи или малки. Нахлуването в Грузия от страна на Русия представлява нарушение на тази фраза, подчерта Буш.

САЩ ще преодолеят икономическата и финансовата криза, обеща американският президент.

Всичко за кризата в Грузия

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Пишете в търсачка "Денги-пирамида долгов"И вижте едно Американско филмче, в което почти на нивото на бавноразвиващ се е обяснено всичко за Американската банкова система, в частност за икономиката.Има и цитати на известни Американски политици, финансисти и президенти.Тогава ще видите, че цялата икономика е един парадокс-пари няма.Всичко е илюзия и инфлация.Щях да забравя,филмчето е на Руски,така че повикайте някой от родителите си да превежда.Какъв парадокс-Руските и Български деца на морето си говорят на Английски .Срам за всички , които ни докараха до там...
100
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Хмм... да, правилно все е мрачно било бъдещето на САЩ... Ама все някой ни го е представял като мрачно. Сега никой не го представя така, не и като държавна политика. И става ясно, че никога не е било мрачно, дори и през '29-а г. Никога американската икономика не се е нуждаела така отчаяно от помощ, както сега... Американският долар винаги е бил международна и предпочитана валута, затова промените в курса му се регулираха и от чуждите държави. Така САЩ изнасяше инфлацията си по света. Сега няма как да стане - еврото стана предпочитана валута. САЩ се опитаха да разширят влиянието си (с военни средства), но и това им помага само временно, доларът продължава да губи позиции, макар и бавно. Затова пък военната експанзия от страна на Щатите предизвика политическа нестабилност в страната и опити на различни, основни за икономикара има щати, да добият автономност и дори отделяне в отделна държава - Дакота, Флорида, Тексас... Това стабилност ли е? А "слабите" руснаци вече вързаха Европа на енергийна каишка, показаха на НАТО, че хич не ги е еня за тях, изкупиха и правата върху кладенците на Азербайджан... А сега започнаха да изкупуват и структуроопределящи части от американската икономика - пример АIG, която няма да фалира толкова лесно, въпреки недостига на ликвидни средства... Не знам колко сляп трябва да бъдеш, за да направиш изказване като 97...
99
0
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 15 години
Сами разбирате,че става дума за 97,а не за 96...
98
0
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 15 години
Когато четях коментара на 96,изпитах благородна завист.Всичкопо темата се изчерпва с тия няколко изречения...и за съжалениетова е абсолютната истина...
97
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
"No BALONAT SHTE SE SPUKA SKORO"Да, разбира се, успокой се. Балона на американската икономика се пука откак е създадена държавата САЩ. Бъдещето на Америка винаги е мрачно и винаги се чака тая страна да фалира. Но кой знае защо това все не става и не става. Капитализма все загнивал и все по-сладък ставал, казват. А СССР и сега Русия все се "изправят", все "напредват", бъдещето им е все светло, но настоящето им е винаги едно и също - в големи г.вна. Просто да се неначудиш. )) Не се притеснявай - и в обозримо бъдеще ще е така. Виж след 800-1000 години па може и да се променят нещата, нема се пуашиш.
96
0
 
0
 
! Отговори
Bulgarin ot Germania преди 15 години
USA imat zadalzenia > 10.000.000.000.000 USD (10.000 miliarda $).Kak i koga shte gi izplatqt ? Shte gi prchvarlqt na ostanaliq svqt.Tam vsi4ki ziveqt samo na krediti, ot kola do kashta se kupuvat bezsobstven puknat dolar. No BALONAT SHTE SE SPUKA SKORO, po4na se ve4e.
95
0
 
0
 
! Отговори
донев преди 15 години
Слава на страната с най - съвуршенната демокрация и най - стриктното изпълнение на закона ! Затова са и най - богати !!!
94
0
 
0
 
! Отговори
FEBERETO преди 15 години
Amerika e naj - silnata ikonomika s kolosalen bruten wytre[en produkt 14 000 000 000 000 - 14 triliona dolara ! Towa e welika ikonomi`eska i syotwetno woenna sila !
93
0
 
0
 
! Отговори
ИКОНОМИСТ преди 15 години
Безумията на путиновата фашизирана хунта , ще се отразят много негативно на руската икономика в дългосрочен план !
92
0
 
0
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ преди 15 години
ПУТИН ДА БЪДЕ ПРЕДАДЕН НА ВОЕННИЯ ТРИБУНАЛ В ХАГА
91
0
 
0
 
! Отговори
кадесето преди 15 години
ПУТИН ПРЕВАТИЗИРА ПО КРИМИНОГЕНЕН НАЧИН НАЦИОНАЛНИТЕ БОГАТСТВА НА РУСКИЯТ НАРОД ! НЕГОВАТА ШВЕЙЦАРСКА СМЕТКА Е НАБЪБНАЛА ДО 40 МИЛИАРДА ДОЛАРА ! ПУТИН БЕЗОГЛЕДНО НАРЕДИ ИЗБИВАНЕТО НА СТОТИЦИ ХИЛЯДИ ГРУЗИНЦИ ЗА ДА ЗАЩИТИ НЕ РУСКИТЕ , А КОМЕРСИАЛНИТЕ ЦЕЛИ НА СВОЯ КОНСОРЦИУМ !
90
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
"Ние виждаме, че руските войски напълно обосновано отговориха на нападението срещу миротворците на Руската Федерация, заяви в интервю за вестник Комерсант посланикът на САЩ в Москва Джон Байърли."" "" Наблюдатели от ОССЕ: Грузия е виновна за кризата в Кавказ. В доклади, предадени неофициално на германското правителство, се казвало, че Грузия може би е извършила военни престъпления30.08.2008Наблюдатели от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) заявиха, че Грузия носи вина за избухването на кризата в Кавказ, съобщава германският седмичник "Шпигел"В документите се споменава възможността Грузия да е извършила военни престъпления, като е разпоредила да бъдат нападнати спящи цивилни южноосетинци."" Всеки сам да си прави изводите.
89
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Докато ЕС и САЩ се чудят как да накажат Русия, дългата невидима ръка на пазара вече го направи:ИТАР-ТАСС: Рост цен в России в 4 раза превосходит показатели Евросоюза23.09.2008, 12.55 МОСКВА, 23 сентября. /ИТАР-ТАСС/. Россия в 2008 году лидирует по росту цен на товары и услуги по сравнению со странами Евросоюза и США. Об этом свидетельствуют данные Федеральной службы государственной статистики РФ.Наиболее значительно подорожали продовольственные товары. В России за семь месяцев 2008 г. овощи стали дороже на 41 проц, хлебобулочные изделия и крупы - на 20 проц.
88
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Какво се случва, когато влезеш в света на парите с танкове, като слон в стъкларски магазин? Ето какво:Инфляция и потеря пенсийПоследствия будут ощутимы не только для мелких банков. Проблемы появятся и у простого населения, и у бизнеса.Во-первых, усилится инфляция. "Черная" неделя стала действительно черной для участников российского фондового рынка. Во вторник биржа пережила самый тяжелый день за последние десять лет: сначала рухнули котировки акций российских компаний, потом торги вообще встали......Другаря путин и неговото плюшено мече трябва да правят простички неща, например преди да извършат още една такава безумна глупост да се консултират с истински финансови спецове /ще рече - не близки до правителството на Русия/. То ще е за доброто на Русия. Макар че кога ли чекистите са мислели доброто на тая страна.
87
0
 
0
 
! Отговори
стан преди 15 години
аз пък бих казал, че САЩ нарушиха устава на ООН с действията си в ИРАК, с признаването на Косово и с действията си спрямо ИРАН. след като те влязаха в Ирак и признаха Косово, защо Русия да не влезе в Грузия и да не признае Абхазия и Южна Осетия?? или за САЩ всичко е разрешено а за други държави не. с една дума да го духат и най-вече този *** Буш, който побърка целия свят. да си гледа фалита на банките, пропадналите кредити на милиони американци и спада на долара. ***!!
86
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Хмм, кой го казва това? Точно САЩ ли? Които нападнаха Иран ВЪПРЕКИ ИЗРИЧНОТО несъгласие от страна на Съвета за сигурност на ООН?... Хайде да не вземаме на сериозно тия щуротии. Просто САЩ не смеят да направят нещо, затова пък сърце не им дава да седят съвсем безучастно и се опитват да размахват пръст... Стават смешни, разбира се, особено с подобни необмислени и, най-вече, нагли изкавания. А на 61, 63, 68 и другите заспалци малко мога да кажа нещо... Отдавна е признато, че спец службите на САЩ са по-големи аматьори и от *** у нас - справка - охраната на Клинтън в България и мнението на тогавашните служители от УБО, които още разказват вицове за Сикрет сървис. Да не говорим пък за икономиката на САЩ, чиято стабилност от десетилетия се крепи на насилствено задържаните в структирата щати Дакота (понеже стана дума за демокрация) и Флорида...
85
0
 
0
 
! Отговори
Доню Донев преди 15 години
Абсолютно сте прав, но трябва да замените Русия със СССР. Комунизма не нито руско, нито българско явление, той ни е натрапван насила. Примерно през 1918 г. от 386 комисари само 13 са етнически руснаци, а около 370 евреи. И комунизма, и ционизма, от който сега се тресат САЩ, са съченен от един и същи човек - Мойсей Хес и дадени за разработка и разпространение по-нататък съответно на Маркс и Херцел. Всъщност само от това можете да си направите достатъчно изводи, ако сте безпридтрастен.А колкото до съвременна Русия, въпреки лутанията и, грешките и вините и, тя върви напред в сравнително правилна посока. Имайте предвид, че примерно в основатна на идеологията на управляващата партия тав е наскоро починалия велик Солженицин, а рлавославната и църква на сравнително високо ниво става все по-ефективна и по-христианска. Така че не гледайте само миналото, гледайте и настоящето и мислете за бъдещето.
84
0
 
0
 
! Отговори
Доню Донев преди 15 години
Не 53 милиарда, а 53 трилиона са фирмените и индивидуалните дългове. Съжалявам, малко несериозно го водим този форум, отпускам се и правя такива ***, и то смислови грешки, че..., е какво че си е моя работа.Така че извинявайте!
83
0
 
0
 
! Отговори
Доню Донев преди 15 години
Без да се обиждате, ще се опитам да утомня нещата от спора ви. Значи САЩ имат около 14 трилиона брутен няционален продукт и около 10 трилиона държавен дълг. Освен това фирмените и индивидуалните дългове са около 53 милиарда. Всичко това е заложено в самата порочна финансова система, която няма как да не доведе до подобно, че и по лошо състояние. Интелесуващите се като начало да потърсят с Гугъл "деньги - пирамида долгов" /филмче/ и "хочу весь мир и еще 5%" /текст/.Дълговата парична система се появява в Англия през 17 век със съотношение 1:2 между наличното и кредитираното, докато днес /включително у нас/ това съотношение в най-добрия случай е 1:10 , а често и по-малко и дори с разни трикове може напълно да се заобиколи. Но който се интересува да гледа филмчето и прочете текста, а после може да продължи напред - има достатъчно информация в интернет. САЩ водят тежка борба от самото си основаване, за да не попаднат в такова дългово робство, 7 пъти се спасяват, сегашния успешен, но вече пукащ се по шевовете е осмият и успява в периода от 1913 г., когато се създава Федералния резерв като частно предприятие /формално това не е съвсем така, но това няма практическо значение/ до 1932 г., когато на на уж свободните граждани на САЩ със законова заплаха за 10000 долара глоба и 10 години затвор се забранява да притежават злато с изключение на нумизматично. Последния успешно преборил се президент с дълговота финансова система е Линкълн и фактически това е основната причина за убийството му, а не освобождаването на робите. Освен всичко друго проблемите при такава финансова система растат експоненциално - ето например как от Вашингтон до Рейгън държавния дълг на САЩ нарастна до 1 трилиона, Буш го завари на няколко трилиона, а сега последно е ограничен на 11,5 трилиона.А за да охарактеризирам сегашната финансова криза ще спомена, че примерно Йошка Фишер е на мнение, че Америка преживява залеза на своята мощ и финансовата криза /която е реална и много сериозна и според повечето анализатори може да се сравнява само с кризата от 1929 г./ е само едно от проявленията в този аспект. Затова, пак според него, Европа трябва да поеме инициативата и т.н. И добавя, че причината за това състояние на нещата е смесицата от високомерие и слепота на основните играчи в САЩ. И въпроса сега е не има или няма криза по вина на САЩ, а как по безполезнено да се преодолеят последствията от нея в света.
82
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
До 34Ти си тъпо америкотурско кретенче .Ако не беше Русия сега щеше да бъдеш с парче месо между бутовете.