Албански експерти: Тирана какво чака? Да притиска Скопие като българите

Време е за протестни ноти, смята политолог
9 авг 2009 10:28,
209
Албански експерти: Тирана какво чака? Да притиска Скопие като българите
Скопие. Снимка: Dnes.bg

 

В края на краищата смятам, че официална Тирана трябва да вземе за пример официална София. Когато в Македония една трета от популацията се числи към албанската нация, направо се чудя как до момента официална Тирана не намира за нужно да изпрати поне една протестна нота за събития, които се случват от по-рано до сега.

Това подчертава в интервю за албанската телевизия Топ ченъл политологът Исмаил Синани.

Още по темата
В репортаж от Скопие телевизията съобщава, че албански експерти по правни науки, които живеят в Македония, призовават Албания за по-голяма дипломатическа активност и натиск върху Скопие.

Реакцията им е провокирана и от дипломатическите действия на България по скандалния казус с младата майка Спаска Митрова, която е в затвора в Идризово.

Като членка на НАТО, Албания трябва да използва позицията си и да изисква реализация на правата и свободите на албанците в Македония - подчертава експертът по правни въпроси Осман Кадриу.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
0
 
0
 
! Отговори
Нема ме преди 14 години
до ВАСИЛЕУС МАКЕДОНОНВерно е пич, елин или пр. Били сте тук... След това Римляните са ви таковали, пък след това ние.... Мноооого пъти. Отвори си учебника, бил той Елински или нашенски, то историята не може да се излъже. Впрочем, ти грък ли си или само се правиш?
134
0
 
0
 
! Отговори
преминаващ преди 14 години
Чиста като как- къпана или чистокръвна:) (шегичка)- мир!
133
0
 
0
 
! Отговори
Р преди 14 години
Чиста българка съм :) Хайде, мир да е. Поздрави!
132
0
 
0
 
! Отговори
преминаващ преди 14 години
Достатъчно за да заставам зад думите си! Спри вече, няма да споря с българин заради онези отрепаци! А може и да не си българин?! Да, не съм прав, седнал ти пиша! :)
131
0
 
0
 
! Отговори
Р преди 14 години
Ох, само за интелектуално ниво не ми говори. 50% двойки на изпита по български в СУ. Виж коментарите на повечето пишещи - бъка от правописни грешки и дивотия. Което е жалко наистина. Но в сравнение с македонци, сърби и албанци, може би сме по-добре...
130
0
 
0
 
! Отговори
Р преди 14 години
Ти колко албанци познаваш лично, та говориш така? Пак казвам, във всяко стадо има ***, но е глупаво всички да се слагат под общ знаменател. Не си прав.
129
0
 
0
 
! Отговори
Киртаци преди 14 години
България ЩЕ бъде най-процъфтяващата и най-силна държава на Балканите, но не трябва да се концентрираме върху лошото, защото него го има навсякъде (естетсвено, не трябва да се правим и че го няма). Но в сравнение с МАКЕДОНИЯ, АЛБАНИЯ или СЪРБИЯ, ние имаме пълното право да се гордеем с нивото си. Икономическо и интелектуално.
128
0
 
0
 
! Отговори
преминаващ преди 14 години
то оставаше и в спор да влизаш, излишно хабене.е, от вида на хотела ли падат капаците на коня?албанците са мръсно племе, мързели, крадливи и лъжливи!
127
0
 
0
 
! Отговори
То преди 14 години
Хаха, Киртаци , не му викай грък , че ще се възгордее. Тоя е някакво безродно *** , не го ли виждаш че пише на кирилица , що не пише на "елински". Плюс това пише съвсем не както би писал грък на български , познавам студенти гърци , други са правописните грешки, а това дето е написал е в произнушението.
126
0
 
0
 
! Отговори
Киртаци преди 14 години
А ти, гръцки ***, не знам за какъв се мислиш. Още два пожара в Гърция и сте дотам с туризма, да видим кво ще правите после - ще си изнасяте руините, да строят в Емирствата небостъргачи с тях, хаха !
125
0
 
0
 
! Отговори
Р преди 14 години
Не съм тук, за да споря. Естествено, че ми се иска да България да е най-процъфтяващата и да си остана тук. Но не мога да бъда и кон с капаци.
124
0
 
0
 
! Отговори
Киртаци преди 14 години
Ей го, веднага ! Кога съм казал, че тука няма корупция и сив сектор бе ?! Навсякъде ги има, абсолютно навсякъде, просто в някои държави ги крият по-добре, отколкото в други ! Само такива като теб сами хвърлят *** върху себе си и мрънкат. Кво ме интересува мене хотела, на теб тва ли ти е критерий за икономика ? И в Ирак има хубави хотели, кво, по-напред ли са от нас ? Е*ати логиката...
123
0
 
0
 
! Отговори
преминаващ преди 14 години
...ми то сигурно само този хотел им е единствен и е строен с пари от наркотици. стига си ги хвалел, доскоро албанците живееха в землянки.
122
0
 
0
 
! Отговори
ВАСИЛЕУС МАКЕДОНОН преди 14 години
като вида албанец , каво е това албанец - все е елин но объркан елинна хемус херсонес(балкански полусотров на турски) всички хора са гръко-елини-византини,,,но сте объркани в мозъка.НО ЕЛАДА ЩЕ ВИ ОПРАВИ ВСИСКИТЕ МНОГО СКОРО С ПОМОЩА НА НЕКОИ ДРУГИ НАСИ ПРИАТЪЕЛИАКО НЕ С ДОБРО,С ЛОШО!!!!!!!!!!!всеки си отговорен за себе си--но елада реже лъжите и кражбите на секундата---защото елинското е било тука бе ганио цервулкис татарис от 5000 години!!!!!!!!!!!!!!!!!!11
121
0
 
0
 
! Отговори
Р преди 14 години
Да де, нашата икономика процъфтява, няма корупция и сив сектор, здравеопазването ни е супер... Абе ти в кой свят живееш? Не защитавам албанците, но ако ти пратя снимки от хотела, в който бях (през 2004), ще се замислиш.
120
0
 
0
 
! Отговори
То преди 14 години
хаххахаха 118 е научил 4 думи от гръцките студенти в България и решил да се прави на интересен.Ох ще се напикая от смях , тия провокатори като видяха , че като турци и македонци не могат да ни подразнят и решиха вече да се правят на гърци. Давайте бе , очаквам пряко включване и от някой "сърбин" или "румънец" .
119
0
 
0
 
! Отговори
do 118 преди 14 години
абе грък *** много си смел ама като видите албанец и се насирате от страх
118
0
 
0
 
! Отговори
АЛЕКСАНДРОС МЕГАС ВА преди 14 години
македониа е гръцка земя завинаги,фиром скоро,вулгариания и илириа -все елински области.ако турция я нама,за 12 часа ще направим ВСЯ ЕЛАДА ОТ ДУНАВА ДО ЗАГРЕБ-ни вулгарака,ни алванака-скиптаряка,ни скопяно-фуроми,а сас себите и руманите сме в сющз.ЗИТО И ЕЛЛАС ЗИТО МЕГАЛИ ПАТРИДА
117
0
 
0
 
! Отговори
Киртаци преди 14 години
Изстрелваме 4 ракети СС-21 по Генералния щаб на македонската армия, по танковата им база, по вертолетната им площадка и по базата им за ПВО. Останалите 9000 калпаци ги насираме от въздуха със Су-25 и Ми-24, а квото мърда след това - с артилерия. Ама това макетата не осъзнават, че можем да го направим, и продължават да се правят на интересни и велики...тяхна си работа, ще им излезе през носа.
116
0
 
0
 
! Отговори
ДА БЕ преди 14 години
каквото попитало, такова се обадило