Барозу всъщност не искал да налага ГМО в ЕС

Говорителката му опроверга твърденията на анонимен източник
9 фев 2010 11:00,
64
Барозу всъщност не искал да налага ГМО в ЕС
Снимка: Булфото

Представител на Европейската комисия опроверга твърденията, че председателят на ЕК Жозе Мануел Барозу иска да стартира бързо процеса за разрешаване на два спорни вида генномодифицирани организми в Европейския съюз, след като новият му екип поеме функциите си следващата седмица, предаде АФП.

Вчера агенцията разпространи информация от анонимен източник от ЕК, според когото Барозу иска да поднови скоро процеса за разрешаване на отглеждането на два вида генетично модифицирани организми (ГМО) в ЕС – царевичната култура MON 810 и картофите Amflora.

Още по темата

Барозу няма никакво намерение да налага ГМО, каза официално снощи пред АФП говорителката му Пия Аренкилде Хансен. Никакво решение не е взимано относно тези два продукта, подчерта тя.

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
1
 
! Отговори
?????????? преди 14 години
Защо спорите дали ГМ храни са вредни или не? Факт е че не са полезни.Ужким бяха направени за да "НЯМА ГЛАДУВАЩИ ПО СВЕТА", но гладуващи има, така както има и много по богати корпорации произвеждащи ГМО!!!!Защо трябва да сме за това някой да става много по-богат, без реална полза за останалите? Някой ако може да ми обясни плюса от ГМО-тата??? Че не виждам затлъстели сомалийчета, за сметка на забогатяла фашистка корпорация като Монсанто!!!!!!
52
0
 
1
 
! Отговори
Данчо преди 14 години
Много специалист,голям чапкън!Нещо да кажете за БИОЛОГИЧНИТЕ ОРЪЖИЯ???Те са толкова хуманни,толкова безшумни и не разрушават материалните ценности!Сомо ХОМОбоклука ще се разчисти!ГМО е от тях!Требва да МИ повервате!!!
51
0
 
1
 
! Отговори
виждащ преди 14 години
Тук някои май отдавна се хранят с ГМО! :-)
50
0
 
0
 
! Отговори
НЕДОчул преди 14 години
как така добивите от земята в БГ преди 89-та бяха много по високи от настоящите----незнам дали просто нетрябва да попитаме тогавашните агрономи как са го постигали???
49
0
 
0
 
! Отговори
Гъбарко преди 14 години
Тук един се прави на агроном, ама не е. Желанието на Монсанто да се разреши отглеждането на ГМО е за да може да произвежда семена тук. Това ще съсипе нашите семепроизводители. У насс има много високодобивни и добри български хибриди. Земята ни ще се замърси, Монсанто ще печели и ще плаща данъци другаде. Нашите селекционери вместо да ЗАБОГАТЕЯТ ЩЕ СТАНАТ СЛУГИ НА мОНСАНТО. НЯМА НАЦИОНАЛНА СТРАТЕГИЯ.
48
0
 
0
 
! Отговори
otnovo преди 14 години
Дотук никой от защитниците на ГМО не каза какво ще спечели България от производството на ГМО,освен това че ''ще нахраним света''.За какво ни е на нас такава храна?
47
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
"ИСТИНАТА ТЕ ПРАВИ СВОБОДЕН" ТЕРИ ПРАТЧЕТ, ИСТИНАТАhttp://otrova.org/index.php/tag/гмо/
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
долният коментар е за ГЕНЕТИЧНО ИЗМЕНЕН
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Виж какво умнико, в ДНК е запаметена цялата информация за теб до момента, включително кога си кихнал и какво си хапнал. Точно както пушенето и алкохола може да увреди поколението ти, така и яденето на генетични мутанти се запаметява в ДНК и се отразява на скъпоценните ти наследници. Животът променя нашето ДНК непрекъснато, понякога фатално, понякога не. Ако искаш да се храниш с генетични мутанти изборът си е твой.
44
0
 
0
 
! Отговори
Жул преди 14 години
До #30 ГМО причинява рак заради начина, по който е създаден. За ДНК, децата и внуците си прав. Прочети малко за това как тялото се бори с непознати за него организми
43
0
 
0
 
! Отговори
Жул преди 14 години
До #30Всъщност ГМО причиняват рак заради начина на създаване. Иначе за ДНК, децата и внуците си прав. Прочети още малко за рака и за протеините....
42
0
 
0
 
! Отговори
агроном 007 преди 14 години
Европа е една мн.малка част от света. "Добрата стара госпожа" е в жестока война с останалия свят по отношение на свръхпроизводството на храни.То води до понижаване на цените им,а оттам и на жизнения стандарт на гръцките,френските и т.н. разглезени и свикнали на охолство фермери.За това ЕС се дърпа като магаре на мост.
41
0
 
0
 
! Отговори
Жул преди 14 години
До #30Всъщност ГМО причиняват рак заради изменената структура и начина на създаването им. А иначе за ДНК-а си прав, че се предава на децата и внуците.
40
0
 
0
 
! Отговори
ГЕНЕТИЧНО ИЗМЕНЕН преди 14 години
ДО 30 ГЕНЕТИЧНО СЕ ПРОМЕНЯ САМО ФОРМУЛАТА НА ДНК НА ХРАНИТЕ, А НЕ НА ХОРАТА ГЛУПЧО, НИКОЙ НЕ БЪРКА В ТВОИТЕ ГЕНОМИ, ДАЛИ ЩЕ ЯДЕШ ЦАРЕВИЦА, ЖАБА, ПИЛЕ, ЧУШКА И Т.Н. ВСИЧКИ ХРАНИ СА С РАЗЛИЧНИ ДНК И ГЕНОМИ, ЗНАЧИ ЛИ ТОВА ЧЕ СА ВРЕДНИ, ГМО ПРОСТО ТАКА СА ПИПНАТИ, ЧЕ СА ПО - ИЗДРЪЖЛИВИ, ПО УСТОЙЧИВИ, ПО ПЛОДОВИТИ, НЕ СА ВРЕДНИ ТЪПЧОВЦИ
39
0
 
0
 
! Отговори
Жул преди 14 години
Очевидно необразованите в този форум са БИОЛОГА и Агронома. Точно тези, които трябва да защитават биологично чистите продукти. Въпросът с високия добив на ГМО е много спорен. А последствията от ГМО може да ги обясни много добре един лекар на онкоболни.
38
0
 
0
 
! Отговори
до 32 от агроном 2 преди 14 години
Всички ние от 10 години ГмО ядем. Сухото мляко и говеждото ни е внос и е добито в Южна Америка с ГМО растения. По-опасни са краставиците и домати родно производство ,които днес се пръскат , а утре берат и продават.
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ПРизовавам всички българи за пълен бойкот на тези отровни ГМОта
36
0
 
0
 
! Отговори
бръм преди 14 години
Германия и Франция са против ГМО, ама нашият селски агроном щом казва, че няма страшно, значи няма. Аз мутанти също не искам да ям и е абсурдно изобщо да се създават такива. Ми дай да кръстосаме ябълка с торен бръмбар, ще се търкаля из улиците и ще събира на кучетата лай..та.
35
0
 
0
 
! Отговори
баш агроном преди 14 години
оставиги тези невежи т.ъ п а н а р и, те не виждат по - далече от носа си, за това сме на това дередже БГ, защото сме закостенели мозъци
34
0
 
0
 
! Отговори
баш агроном преди 14 години
отдавна вече няма натурално чисити зеленчуци и плодове и др. храни глупчо, без значение дали са ГМО или не хахаха