Южна и Северна Корея на крачка от войната

Кризата – заради потопен през март военен кораб на Сеул
25 май 2010 07:30,
122
Южна и Северна Корея на крачка от войната
Снимка: БГНЕС

Севернокорейският лидер Ким Чен Ир е наредил армията на страната да бъде приведена в състояние на пълна бойна готовност, съобщи "Ройтерс", позовавайки се на съобщение на южнокорейската агенция "Йонхап".

Напрежението на Корейския полуостров ескалира, след като международни експерти установиха, че потъналият през март в Жълто море южнокорейски военен кораб "Чхонан" е бил потопен от севернокорейско торпедо.

При потъването на плавателния съд загинаха 46 души. Пхенян обаче отрича да е отговорна за потъването на кораба.

САЩ вече обявиха, че ще проведат съвместни военноморски учения с Южна Корея в Жълто море.

Ученията ще проверят способността на двете страни да откриват вражески подводници и да предотвратяват превоза на ядрени материали.

Президентът Барак Обама нареди американските военноморски сили да си сътрудничат с южнокорейските си колеги, за да се гарантира предотвратяването на бъдеща агресия от страна на Северна Корея.

В понеделник южнокорейският президент Ли Мюн Бак съобщи, че ще постави въпроса пред Съвета за сигурност на ООН и прекрати търговските връзки с КНДР. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
3
 
3
 
! Отговори
СССР! преди 14 години
Като си толкова отворен, всезнайко потарси в форума на Бойна Слава и гледай документални филми в you tube на АНГЛИЙСКИ(който ме съмнява, че знаеш) и ще разбереш! А относно ходене до КНДР е почти невъзможно, защото са най-скапаната и затворен държава.И да си осведомен, че все още има интелигетни и будни хора в България(на 18г. съм)!!!!!!!!!!!!!!!!!
90
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Поредната американска провокация. Където трещят оръжия - САЩ е там. "Империя на злото."
89
0
 
2
 
! Отговори
знаещия преди 14 години
До: АнонименБез поддръжка на САЩ ....надали ще устискат една седмица.С поддръжка на САЩ..........няма да сме тук да си чатаме.После.
88
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
какво ти е мнението за една война между северна и южнаа Корея , без подръжка на Сащ ..... и с нейна също
87
4
 
5
 
! Отговори
знаещия преди 14 години
За тия ,които искат да започне война там!!!Според анализите на командването на южно-корейската армия и това на САЩ,в света има само три държави сособни да се опълчат на САЩ.Русия,Китай и Северна Корея.Първите две нямат политически интереси за да го направят,но имат военен потенциал.Северна Корея има както потенциал ,така и морална готовност да го направи.Просто виждам ,че много форумници само пишат ,колкото да участват ,не и да дадат нещо полезно за размисъл.
86
3
 
4
 
! Отговори
знаещия преди 14 години
До:Goldstrike Че им дрънкат петолъчките ....спор няма.Според компютърните игри ,направени преди време от САЩ,както с употреба на ЯО ,така и без.САЩ губят бъдеща война.Според генерал Шварц,бивш командващ армията на САЩ в Ю.Корея,при сблъсък ,войските на САЩ в района ,ще бъдат унищожени за 3 часа.Забележи кой го казва! Не съм аз ,нито Бойко Борисов.Доста са ви заоблили мозъците с тази пропаганда и гледане на американски филми.
85
1
 
3
 
! Отговори
знаещия преди 14 години
До: СССРКога се завърна от Северна Корея,та така си запознат със всичко там???По твоя преценка ,колко % от това ,което си написал е вярно?Дай нещо за доказателство ,да го четнем и ние тъпите.
84
1
 
2
 
! Отговори
СССР! преди 14 години
Германците винаги са искали да се обединят, защото това при тях е принцип за национално гордост. Все пак Пруският милитаризъм набиван в главите им още от времето на Фюрера(за к'во мислите,че си избраха тая откачалка)излиза наяве.Освен това, "злите" руснаци, които им прецакаха Третия Райх, владеят половин Дойчланд и трябва да бъдат прекарани.Такива, коита искат руснаците да духат са на'ще брата от САЩ.И с яко надъхване от Запад, което се чува и на Изток става работата.САЩ сега ги владеят и това е
83
0
 
3
 
! Отговори
СССР! преди 14 години
Относно двете Германии-нормално е, че искат да се обединят.Пример за това сме самите ние-Княжество България и Източна Румелия!Но все пак Германия винаги е била европейско настроена и просто е искала да го начука на руснаците.С обединението и последвалата яка пропаганда, американците печелят още един съюзник, а немците са довони,че Райха им пак е въстоновен!И въпреки всички, ГДР не е била никак зле, сравнение с всички страни от Европа.Всички сме били добре, без румънците по характерни причини!
82
2
 
2
 
! Отговори
СССР! преди 14 години
Ако не си чувал, което е очевидно, КНДР не е комунистическа държава и не е никога била! Това,че е поддържане от Китай няма нищо общо! Тяхната форма на управление ВОЕННА ДИКТАТУРА от най-извратен тип. Подобни са били сатрапите на Пол Пот! По идеология нямат нищо общо с Китай или СССР! В С.Корея са ***,може да се сравнят със Сталин, въпреки че той бледнее пред тях.Абе, това е страшна гадост да живееш там.Дори не са чували за други страни по света-освен Юга,Китай и САЩ!!!
81
9
 
6
 
! Отговори
Goldstrike преди 14 години
Не, че съм проамерикански настроен, но наистина ли си вярваш, че Северна Корея ще успее в една евентуална война срещу Южна + САЩ? На тия от севера яко им дрънкат петолъчките в главите! Жалко за техния народ, едва ли заслужава такава мизерия на която са обречени от жалките им комунистически лидери! Пък и една война би "освободила" Северна Корея от тия жалки петолъчки!
80
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
За какви остарели оръжия говорите, бе хора. Американците разполагат с такива технологии, които обезмислят използването на ЯО. Пичовете си променят климата, предизвикват земетресения и цунами, имат и психотронни оръжия, но тази игра на Бог ще излезе скъпо на всички нас... за съжаление.
79
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Да не забравяме, че Северна Корея е 10 пъти по-военизирана от Ю.Може и да е остаряло, но са си фанатици. А и се сещам, че когато са се збивали двете едно време, Северна е ебавала мамата на Южна преди да се намесят хамерикалите .
78
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
До Тулски: Ядрените сили са САЩ,Русия,Франция,Великобритания и Китай(от договора за неразпространение на ядрените оръжия),другите са Индия, Пакистан, Сев.Корея и почти сигурно Израел.Колкото до Физика и Механика, съм учил в ТУ-София.
77
1
 
7
 
! Отговори
Мисля че... преди 14 години
Колега, разликите са много: хората в ГДР желаеха промяна и те никога не са били изолирани от света...Преди няколко години гледах един филм, за US лекарски екип, който извърши около 1000 операции на очно перде в Сев.Корея. Когато им сваляха превръзките, хората се обръщаха към портрета на Ким ...,да благодарят за чудото, а един каза сега вече може да го изпратят да убива американците. Нямаше и капка плагодарност към хората които им възвърнаха зрението...А ти пишеш, че ще бъде като двете Германии.
76
0
 
0
 
! Отговори
vah taa kriva niva преди 14 години
tea dve KUReiski drjavi sa basi tapungerite.severna KUReia otkradnala korab4eto, Juznata *** eia puk go pucnali sys severi *** esko KURPEDO i sa v zadnika sa USETATA. ako im se vrjat na KUReicite ste stane basi dandaniata. no i tova ste e povod US da si iztegliat voiskite ot arbskite teritorii da gi natikat na KUReicite tam da se trepat
75
4
 
0
 
! Отговори
tulski преди 14 години
" Китай ли нямат ЯО??? " Господа, поинтересувайте се малко от физика и механика, по - точно за същността на т.н. адрено оръжие. Ядрено оръжие в истинския смисъл на думата, това което сте виждали по документални записи и т.н. имат Русия, САЩ, Великобритания и Франция. Още 10-на държави претендират, че имат, ама само си мислят че имат. Или го имат на проекти, в процес на разработка, експерименти и т.н.
74
2
 
0
 
! Отговори
Rumen Nenov преди 14 години
kato s dvete germanii? edva li. mejdu dvete germanii nikoga ne e imalo omraza. te vinagi sa se stremiali kum obedinenieto. razdeleni sa politicheski ot treti strani, a ne ideologicheski. v severna koreia deistva komunisticheskata propaganda i za razlika ot germania tia e uspiala da promie mozucite na dostatuchno goliama chast ot naselenieto. tam ima omraza kum celia zapaden sviat, a iujna koreia e durjava zapaden model
73
1
 
2
 
! Отговори
Ким-Ион преди 14 години
И така няма да стане. Може и да прозвучи странно, но Северна Корея никога няма да се разпадне като държава, напротив, тепърва ще става по-силна. Колкото до сравненията с Ирак - неадекватни са, Ирак не издържа на американските нападения заради ембарго и 8-годишна война с Иран, която ги изцеди. А тия от 50 години вече са готови за война, и то не конвенционална, а атомна.
72
3
 
4
 
! Отговори
Мисля че... преди 14 години
Разликата в технологийте е огромна. На времето говориха, че армията на Ирак е пета по численост и разполага с най-мадерната техника руско производство. А те издържаха всичко на всичко 30дни....Но проблема идва после! Вижте и Ирак и Афганистан. Северна корея не е по-различна. Една фалирала държава, комунистическо-неомонархическо управление и население с промити мозъци вече 50години.