Северна Корея: Всеки момент може да избухне война

Пхенян отправя тревожни послания чрез дипломатите си
4 юни 2010 00:28,
170
Северна Корея: Всеки момент може да избухне война
Снимка: БГНЕС

"Ситуацията на Корейския полуостров е толкова тежка, че във всеки момент може да избухне война", предупреди на Конференцията на ООН по разоръжаването високопоставен севернокорейски дипломат, цитиран от АФП.

Още по темата

Зам.-постоянният представител на КНДР в световната организация в Женева И Джан-гьон хвърли отговорността за тежката ситуация върху "режима в Южна Корея и неговия съюзник САЩ". 

Северна Корея няма нищо общо с потъването на южнокорейския военен кораб "Чхонан" в края на март, при което загинаха 46 моряци, увери той.

Международни експерти обаче установиха, че корабът "Чхонан" е бил потопен от севернокорейско торпедо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
7
 
! Отговори
някой преди 13 години
До: 77На бедните хора не им достигат десетки, стотици или хиляди левове.На богатите - на милионерите не им достигат милиони.Естествено че САЩ могат да си позволят да имат най-големия дълг.Ние освен кредитните си милионери друго не можем да си позволим ;-)
78
7
 
3
 
! Отговори
talib преди 13 години
в Афганистан 1000 талибани им изкупиха калашниците за щатски долари...ха ха руска армия -луди и пияни ***.
77
5
 
7
 
! Отговори
Ти преди 13 години
Ти се изказвашнеподготвено...Най-голямата армия в НАТО е турската ,а не щатската....Колкото до модернизирането-още не могат да направят равен на Калашников и това адски ги дразни....*** чети повече..
76
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
говориш глупости САЩ ще ги смачка Американците имат най-голямата и модернизирана армия в света незнам дали там си няъв комонистически малък *** ще ги спре
75
1
 
4
 
! Отговори
Ха,ха,ха преди 13 години
Една Китайска рота е достатъчна ,но тя няма да яде ориз ,а е достатъчно да минат само с лопати.....Някога Рим е печелил войни не с различно оръжие ,а с численост..
74
1
 
10
 
! Отговори
Агата преди 13 години
Дано янките да са си взели поука от Виетнам и Ирак, че агресорът никога не печели войни
73
2
 
6
 
! Отговори
Генерал Цин-Мин-Дрин преди 13 години
Аз като китайски шпионин гарантирам че китай ще помогне да приятелите си от Северна корея, Китайската армия има готовност на мига да изпрати 10 елитни малобройни подразделения с диверсантска цел в Южна Корея, 10 елитни малобройни военни части наброяващи всяка по 80 000 войника имат за цел да ядат ориз с лъжици, с което да предизвикат глад в Южна Корея и тя да стане лесна плячка
72
3
 
6
 
! Отговори
Да преди 13 години
Даааааааааааа,може би и извън земните имат пръст в това ,а не само Русия!! Ти си голям *** и те гони параноя....Щатите са си слаби и без да им действа Русия..Имат най-големия външен дълг в света-над 10 трилиона долара,който се "изкупува" от Япония и Китай...Прочети и тогава пиши простотий,***..
71
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Интерес от раздухване на всякакви конфликти в момента има само Русия. За да ангажира Щатите и да ги отслабва, а в същото време си плете нейната кошница.
70
6
 
0
 
! Отговори
Ясен преди 13 години
До 74Глупости 1 милион армия алоуууууууууууууууу луд ли си!
69
3
 
11
 
! Отговори
Българин преди 13 години
То и другаря Садам имаше 1 милион армия и гвардейци стражи на "революцията",ама сега гледа тревата как расте отдолу нагоре...
68
4
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
до # [70] Ясен:Ясене, не си наясно с нещата...
67
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
и тези експерти бяха от южна корея, сащ и куп капиталистически държави
66
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Всъщност е 2.5 милиона армията на Северна Корея, но технологично е на нивото на ВСВ. ще бъда премазани за отрицателно време.
65
4
 
11
 
! Отговори
Ясен преди 13 години
До 69Братушките събориха комунизма не Американците просто разбраха ,че не става!!!
64
4
 
12
 
! Отговори
Патрап преди 13 години
Ако си стоят в земите и не нападат други държави, какво лошо са ти сторили, КНДР, че искаш да ги изтрепеш? Ние бяхме като тях - малка и затворена държавица, но не харесахме на едрият алчен капитал и затова бяхме разрушени. Тези да не би да са заплаха и за теб? В бъдеще не се знае, но сега - едва ли? Щом не водят агрессивна външна политика, какъв е проблема? А дали ще воюват те си знаят, но чак пък да ги мразиш? Ами ако желаещите войната, нарочоно са се промъкнали и торпелирали кораба!
63
4
 
11
 
! Отговори
Ясен преди 13 години
до 66Северна Корея има 1 милион армия и атомно оръжие.Дали на САЩ им стиска?Това да не ти е ИРАК!
62
3
 
9
 
! Отговори
Патрап преди 13 години
нес е обединяват, защото някой им дърпа конците да са във война. Нищо не е пречило да се е промъкнала подводница на друга страна, да е торпелирала,с нарочно приготвено торпедо стар модел, кораба на Ю Корея и да се е изнизала тихичко. И как ще познаеш, че торпедото е на Северна Корея? Ако е стар модел, може да са взели от някой склад такова и да са го маркирали по предназначение? Дяволите-хора са по-хитри и от дявола-създател. Има методи за опознаване на оръжието, но когато гръмне е доста трудно
61
11
 
14
 
! Отговори
нолу комунизма! преди 13 години
Северна Корея е империя на злото и заплаха за световния мир. НАТО и САЩ трябдва да са нащрек, защото тия вбесени изперкали комунисти могат да направят огромна поразия.
60
1
 
14
 
! Отговори
super.agent преди 13 години
Все корейци са. Една нация са. Защо да не се обединят и да си гледат живота. Ами се карат.