Човешката цивилизация изчезва идните 100 г.

Твърдението е на австралийския учен Франк Фенер
21 юни 2010 07:06,
268
Човешката цивилизация изчезва идните 100 г.
Снимка: БГНЕС

Ученият, който помогна за изкореняването на дребната шарка, предрече, че човешката цивилизация ще изчезне от лицето на Земята в следващите 100 години.

Според професор Франк Фенер, човешката цивилизация няма да успее да се справи с демографския взрив и необузданата свръхконсумация.

Пред австралийското списание "The Australian", Фенер заяви, че "хомосапиенсите най-вероятно ще изчезнат в идните 100 години".

"Това е необратим ефект. Мисля, че е твърде късно. Опитвах се да не изказвам мнението си по въпроса, защото много хора се опитват да променят някои неща, но това не е достатъчно", допълни австралийският професор.

По неговите думи, откакто хората сме навлезли в научния период "Антропосин" - от началото на индустриализацията до днес, сме повлияли на планетата толкова, колкото би й навредил един ледников период.

95-годишният професор Фенер е автор на 22 книги и е носител на много награди за принос към изкореняването на дребната шарка.

Откритието на австралийския учен и до ден днешен се признава за може би най-значимото постижение на Световната здравна организация.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


268
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
228
4
 
2
 
! Отговори
Че преди 13 години
И още нещо-ненормална е държава като нашата,в която се допускат гей-паради,и в която Мадона пее на един от най-големите православни празници...а после що сме били на това дередже...изводите си правете сами. "Колкото и да се мъчих да установя,друг извод не можах да си направя:Само Бог може да ни е създал!" Алберт Айнщайн П.С:А,и още нещо...има много вярващи комунисти-Пабло Неруда,итало Калвино,Жан-Пол Сатр,Диего марадона,Анджела Дейвид
227
4
 
5
 
! Отговори
ЧЕ преди 13 години
До двамата наивни,за съжаление,нападатели-Динозаврите нямат нищо общо.И в Библията се казва,че има динозаври,но я да видим кой не е чел?Всички велики гений на мисълта и изкуството са вярвали-Толстой,Достоевски,Айнщайн,Моцарт...дори самите евюлюционисти признават някаква разумна сила.Не виждам какво общо има православното християнство с кръстоносните походи! Колкото до Че Гевара,не е е бил,но той много е уважавал вярващите хора,а Кастро е бил католик дори и след революцията.
226
0
 
6
 
! Отговори
Той е преди 13 години
Мисля,че професорът е прав поне за едно нещо - свръхконсумацията ще ни унищожи!Стремежът да се притежава все повече и повече,даже и в излишък,води до пагубни последици,понеже всяка една вещ,която имаме,е плод на земните ресурси!И дори и хомосапиенсът да не изчезне,той ще бъде принуден да се адаптира към драстичните промени в природата на Земята,които са неизбежни!А това означава,че дори и да има хора след време,те едва ли много ще приличат на нас!
225
0
 
5
 
! Отговори
Ясен преди 13 години
Е ще ходим да акаме на Марс след като унищожим земята елементрано е!
224
2
 
4
 
! Отговори
абори ген преди 13 години
Статията е своеобразен демагогски взрив
223
1
 
6
 
! Отговори
Какво?! преди 13 години
Не че нещо, ама тая Библия от къде се е пръкнала? И защо има такава поразителна прилика между нея и огормна част от всичките останали видове религиозни книги които са били създавани някога? И защо въпреки множеството прилики между всички тези книги всички видове вяра твърдят че са много различни едни от други?Колкото до това научно твърдение - или е вярно или не е. Времето ще покаже.При всички положения ние във този форум нищо не можем да направим по въпроса.
222
0
 
5
 
! Отговори
стефко преди 13 години
то пише "в следващите сто години". не значи, че задължително ще е след толкова, може и по-рано да е, примерно след 50, 70... не си отдъхвайте толкова бързо на принципа "след мен потоп" :D
221
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
можем само да се радваме че няма да го видим :)
220
1
 
5
 
! Отговори
стефко преди 13 години
именно, също както и останалите "доказателства", че земята била млада. всички те са или тотални измислици, или изопачено представени факти, напълно извадени от контекста. най ме кефи например аргументът, че земната *** не била на 4,5 млрд. години, на колко се води земята. ами много ясно, че няма да е и обяснението за това е много просто. също както и кожните ти клетки не са на твоята възраст, а доста по-млади.
219
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Господ сигурно затова е заровил скелети на динозври ? За да се заблуждаваме в разни простотии като еволюцията ли?
218
3
 
7
 
! Отговори
До ЧЕ ГЕВАРА преди 13 години
Как да няма еволюция бе *** виж какви глупости си писал ! Хората вече живеят в космоса , а ти сигурно си мислиш , че живееш през времето на кръстоностните походи ! А и още нещо ЧЕ ГЕВАРА не е вярвал в нито един господ от различните религии !
217
0
 
1
 
! Отговори
Candy преди 13 години
*** глава убива, аз така или иначе няма да съм жива след 100 години... Дано все пак да не е прав.
216
0
 
1
 
! Отговори
ОК преди 13 години
Фоменкологията е някаква глупост.
215
1
 
2
 
! Отговори
ОК преди 13 години
Доказателствата са си доказателства. Независимо, че на някой мозе да му се струва пресилено. Просто който се интересува ще потърси и... ще намери.
214
0
 
2
 
! Отговори
стефко преди 13 години
"доказателства" е доста пресилено твърдение. ако ще ми излизаш с постулатите на псевдонаучни теории като фоменкологията... няма смисъл :)
213
2
 
3
 
! Отговори
ОК преди 13 години
Чети. Има доказателства за това, че земята е млада.
212
2
 
2
 
! Отговори
ОК преди 13 години
Смей се колкото искаш. При такава постановка от твоя страна и аз не виждам защо да си бъбрим с теб. Ако наистина се интересуваш от проблема "еволюция" потърси книги. Намирам предимно на руски. Има и много на английски. Срещат се и на български.Има учени креационисти. В нета е пълно с материали от тях предимно на английски.Досега няма сериозен научен спор между креационист и еволюционист, който креационистът да е загубил. Просто фактите са си факти. Те подкрепят креацията.
211
8
 
5
 
! Отговори
ЧЕ ГЕВАРА преди 13 години
Естествено е,че Бог ни е създал!То фактически Еволюцията е невъзможна и е измислена с да промива и манипулира маси,тоест,с политическа цел.С такава са я използвали Хитлер,Хрушчов,Рейгън и други.В Библията кратко,ясно и точно се обяснява как Бог е създал света,а на атеистчета и разните там масончета да си то теглят един с тяхната еволюция...да не ни правят на Маймуни я! "Който вярва,че е произлязъл от животно,такова си и остава"
210
3
 
5
 
! Отговори
iстефко преди 13 години
ок, стига занимава хората с глупости. свободен си да вярваш в квото искаш, но не може да си толкова неинформиран, щото е срамота. предполагам също така си убеден, че вселената е на 6000 години, както е според библията, т.е. с 4000 години по-млада от варненското златно съкровище :D
209
2
 
6
 
! Отговори
BG преди 13 години
Човешкия род е приспособим и ще оцелее. Писна ми да слушам за Армагедони от знайни и незнайни люде. Но за едно е прав порфесора цивилизацията ще изчезне. На мястото на белия, напредничав, образован и чист човек на земята ще останат само варвари. Това са ***, ***, мюсюлманите и милиардите жъжтокожи азиатци. А това дали те ще продължат да съществуват си е техен проблем. Ние отдавна ще сме по музеите !!