Човешката цивилизация изчезва идните 100 г.

Твърдението е на австралийския учен Франк Фенер
21 юни 2010 07:06,
268
Човешката цивилизация изчезва идните 100 г.
Снимка: БГНЕС

Ученият, който помогна за изкореняването на дребната шарка, предрече, че човешката цивилизация ще изчезне от лицето на Земята в следващите 100 години.

Според професор Франк Фенер, човешката цивилизация няма да успее да се справи с демографския взрив и необузданата свръхконсумация.

Пред австралийското списание "The Australian", Фенер заяви, че "хомосапиенсите най-вероятно ще изчезнат в идните 100 години".

"Това е необратим ефект. Мисля, че е твърде късно. Опитвах се да не изказвам мнението си по въпроса, защото много хора се опитват да променят някои неща, но това не е достатъчно", допълни австралийският професор.

По неговите думи, откакто хората сме навлезли в научния период "Антропосин" - от началото на индустриализацията до днес, сме повлияли на планетата толкова, колкото би й навредил един ледников период.

95-годишният професор Фенер е автор на 22 книги и е носител на много награди за принос към изкореняването на дребната шарка.

Откритието на австралийския учен и до ден днешен се признава за може би най-значимото постижение на Световната здравна организация.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


268
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
2
 
6
 
! Отговори
терминатор преди 13 години
Поразително ми напомня на анархопримитивистът Теодор Казински,който бил Харвардски професор,но полудява,усамотява се в гората в една колибка и почва да праща бомби в колети из САЩ.Избивал хора да предупреди за нашествието на машините.Това че е учен не значи че не е луд.Същите смахнати идеи от 60те и 70те години.
167
2
 
4
 
! Отговори
пуберче преди 13 години
Бате Весо, поседях, прочетох, помислих и го измислих: ИЗВОД - *** си като ***! Хау (аз казах!)
166
3
 
3
 
! Отговори
мда преди 13 години
Чест прави на Днес.БГ съобщаването на възрастта на учения, а именно 95 кръгчета около слънцето :)
165
1
 
5
 
! Отговори
на баба ти фурката преди 13 години
Веско, глупчо мамин, какъв край на света те е подгонил? Край на света ще дойде ако живееме в "пулсираща" вселена... за да се появи отново пак и пак... А ако ние (хомо сапиенс) измреме, това далеч не означава "край на света" - не че е по-малко неприятно, ама трябва да сме точни в изразите...
164
0
 
1
 
! Отговори
леля ти Еволюция преди 13 години
И аз не правя изключение - маймунка съм и аз... естествено че ще ни хвърли ... смених малко времената и не го прочетох до край преди на цъкна на "изпрати"...
163
0
 
3
 
! Отговори
леля ти Еволюция преди 13 години
Има еволюция! Това ти го потвърждавам. Е някой не се поддават на такива процеси (виж в най-близкото огледало за един много добър пример), НО като цяло Нейното влияние е неотменимо, и ние трябва да сме И благодарни, че ни е отделила една част от времето Си... Леля Еволюция ще си поиграе още малко с маймунките, все някога ще Й писнат и ще ги хвърлила на бунището Си...
162
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако може първо да изчезнат политиците и банкерите.Така поне известно време ще е добре.
161
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Добре, че е дедо ви Фенер, да ви светне каква е истината...
160
1
 
9
 
! Отговори
До днес.бг преди 13 години
Като преписвате или превеждате нещо от чужди статии - или четете внимателно и се поинтересувайте малко от фактите, които съобщавате или не го пишете въобще, като давате грешна информация. Става дума за едра шарка ВАРИОЛА, която е изключително опасна болест и се умира от нея, а не за дребна шарка. Вашия превод е толкова точен, че за всеки случай трябва да погледнеме от къде иSMALLPOX
159
0
 
1
 
! Отговори
Honorik преди 13 години
Nqmam predstava dali 6te iz4eznem i sled kolko vreme,oba4e ako ne se vrazumim e vazmojno da iz4eznem samo za 1 den,nedai si Boje!
158
5
 
12
 
! Отговори
Веселин преди 13 години
Човека си е напълно прав.Може да не е след 100 г. ,но е факт ,че вървим към края на света.А пуберчетата ,които ръсят глупости по сайтовете да вземат да седнат малко да почетат ,пък после и да помислят.
157
6
 
3
 
! Отговори
Manqkas преди 13 години
Кво да вярвам на някаф изкуфял дъртак ... пълни глупости
156
0
 
9
 
! Отговори
убеден преди 13 години
Има еволюция, разбира се? Първите презарвативи са били грапави, като шкурка. първите дезодоранти са приличали на бояджийски кофпомпи. Първите керемиди, са тежали десеторно. Първите мацки са били рошави и са нямали гребени. то не сега, че не са рошави, по мода? но еволюция винаги е имало, дори и като революция. Разликата е само в произношението.
155
6
 
6
 
! Отговори
Петро преди 13 години
Няма да изчезне човечеството. но, акож изчезнат варварите, то човечеството, за нас живота ще е хубав. А ги има много, сред всякакви народи. Лошото е, че тоя *** орел, дето му викат "гог, аллах, христос, йехова, ордмузд, саваот, метатрон, бог" и какво ли не още, веноги спасява гадовете, а затрива кротките и невинни души. Главата му проста, пилешка, но е гадно дори да наблюдаваш реалността, за много неща, а камо ли да живееш в нея? Но не трябва да изчезва човечеството както и другите видове живот
154
4
 
9
 
! Отговори
Феликсчо преди 13 години
Не знам дали човечеството ще изчезне след 100 години, но се надявам "пророците", които постоянно предсказват катаклизми да изчезнат или да понамалеят дотогава.
153
0
 
10
 
! Отговори
ММММММммммммм преди 13 години
То при това управление...даже е много! Хвани Барак, тупни Борисов, и от Путин да започнеш няма да сбъркаш!
152
2
 
1
 
! Отговори
Um преди 13 години
А дали има еволюция? Това някой да го е потвърдил?Просто има кръговрат...
151
3
 
3
 
! Отговори
.. преди 13 години
Мармота каде е мармота в цялата история...
150
4
 
17
 
! Отговори
godlike преди 13 години
Човека на 95 години и решил малко да ви депресира преди да предаде фронта. Ако някой ще ни унищожи това ще са тези от МВФ, Федералният резерв и Световната банка. Те ще сринат някоя основна валута, цените ще се вдигнат неумоверно, същевременно много обикновенни стоки ще станат дефицитни и оп. Въпроса е, че винаги има еволюция, а щом има еволюция значи има шанс, а ние като народ сме точно посредата ...
149
1
 
6
 
! Отговори
мдааа преди 13 години
абсолютно си прав. Това се учи в англиските гимназии - Smallpox се казва на жаргон едрата шарка, но понеже е "small" (малки) и често се бърка от хората, че става въпрос за дребна шарка. От друга страна е въпрос на обща култура да се сетиш, че варицелата не може да е изкоренена, при положение че половината деца в детската градина в България все още боледуват от нея