Човешката цивилизация изчезва идните 100 г.

Твърдението е на австралийския учен Франк Фенер
21 юни 2010 07:06,
268
Човешката цивилизация изчезва идните 100 г.
Снимка: БГНЕС

Ученият, който помогна за изкореняването на дребната шарка, предрече, че човешката цивилизация ще изчезне от лицето на Земята в следващите 100 години.

Според професор Франк Фенер, човешката цивилизация няма да успее да се справи с демографския взрив и необузданата свръхконсумация.

Пред австралийското списание "The Australian", Фенер заяви, че "хомосапиенсите най-вероятно ще изчезнат в идните 100 години".

"Това е необратим ефект. Мисля, че е твърде късно. Опитвах се да не изказвам мнението си по въпроса, защото много хора се опитват да променят някои неща, но това не е достатъчно", допълни австралийският професор.

По неговите думи, откакто хората сме навлезли в научния период "Антропосин" - от началото на индустриализацията до днес, сме повлияли на планетата толкова, колкото би й навредил един ледников период.

95-годишният професор Фенер е автор на 22 книги и е носител на много награди за принос към изкореняването на дребната шарка.

Откритието на австралийския учен и до ден днешен се признава за може би най-значимото постижение на Световната здравна организация.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


268
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Прав е - изчезваме, и парадите на *** са още едно доказателство за това!
187
1
 
1
 
! Отговори
епикур преди 13 години
Хората в китай не живеят те съществуват,китай и америка са за изпаряване с лазер на чукчите
186
3
 
3
 
! Отговори
н преди 13 години
Земята може да изхрани три пъти повече население от сегашното но не и с американската идиология.Трябва да се взима пример от Китай.
185
0
 
4
 
! Отговори
ринго преди 13 години
ницше има теории за хигиената на човечеството и то твърдо ги изпълнява -тук война там малко ебола тук малко други войнички и конфлитчета.Бъдете спокойни братята американци само за това работят-вижте всеки ден колко иракчани си отиват от този кантар Земя скороще подгонят и други нации да не тежат
184
0
 
3
 
! Отговори
стефко преди 13 години
проблемът идва от "образованите" и "богатите". преди да хвърляш с лекота вината на най-слабите и бедните, запознай се с малко статистически данни. виж кой консумира най-много от ресурсите на земята, кой я замърсява най-много и ще видиш, че мнението ти е диаметрално противоположно на истината.
183
3
 
6
 
! Отговори
epikur преди 13 години
Франк Фенер е виновен,защо е махнал болеста тя лекуваше планетата от хората
182
0
 
1
 
! Отговори
по-реалист преди 13 години
да се скрият черногледите като тебе... това трябва да се случи...
181
4
 
5
 
! Отговори
до 186 преди 13 години
Много трябва да си плосък, за да кажеш, че има еволюция, но това май стана ясно.Има само нещо като микро-еволюция. Т.е. възможна е известна промяна в рамките на един вид. Но макро-еволюцията е невъзможна. Т.е. невъзможно е от един вид да се образува друг.
180
2
 
5
 
! Отговори
Цици преди 13 години
Голем праз!тъкмо да си отдъхнат Земята и останалите живинки от нас
179
0
 
9
 
! Отговори
CAnte преди 13 години
човешката цивилизация няма да успее да се справи с демографския взрив и необузданата свръхконсумация.Толкова простичко и вярно.чета някои от коментарите и за пореден път си казвам колко прав е бил Ян Хус на кладата.Вие не но вашите внуци ше реват.Те ще усетят ножа до кокала проклинайки ви че тогава не сте направили нищо!
178
4
 
4
 
! Отговори
za izvunzemnite преди 13 години
Znaesh li, che shumerite sa znaeli poveche za slunchevata sistema otkolkoto nie znaem dnes. I che NASA e dokazala pone 5 tehni tvurdenia. Naprimer na koi planeti ima voda, na koi ima led, kolko e razstoianieto ot Zemiata do lunata ... Shumerite sa jiveli 30 veka predi Hristos. I na izlojba mojesh da vidish kamuni sus izobrazeni na tqh raketi. Sam si otgovori dali e veroyatno da ima izvun zemni. E, v Gorno Nanadolnishte oshte ne sa idvali sigurno ama...
177
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
проблема е че хомосапиенса като изчезне, няма кой да плаща социалните на "индоевропейците". е тогава ще видят зор...
176
0
 
10
 
! Отговори
Зевзек преди 13 години
Един въпрос няма ли как да изтеглим напред свършека на света, че да ми изчезне и ипотеката, ами така де, банките да не би да са вечни??????
175
5
 
12
 
! Отговори
реалист преди 13 години
Изтичането на нефта в мексиканския залив е началото на края. Това е ЧЕРНОБИЛ на 21 век.Ураганите ще станат още по-силни, ветровете - по-яростни, наводненията - опустошителни.Какво още трябва да се случи, за да се кротнем най-сетне?
174
9
 
3
 
! Отговори
ivan преди 13 години
95 godishen psihopat
173
6
 
5
 
! Отговори
Hans Rus преди 13 години
Поредният изкукуригал учен... Какво да прави на 95 години освен да съчинява глупости. Един като него преди време бълнуваше че извънземните са навсякъде между нас - може би е гледал "Men in black" и си е помислил че е истина...
172
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ох дано да изчезне
171
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
споко слабите ще изчезнат а дебелите ще отслабнат и ще бъдат изядено от *** и значи само те ще останат
170
5
 
7
 
! Отговори
godlike 2ро включван преди 13 години
Много трябва да си плосък, за да кажеш, че няма еволюция, но това май стана ясно .. Клетките имат способността да се адаптират според средата, сиреч дори някои от основните фактори да се променят, клетката има вероятност да се самоприспособи, като измени функциите си. А относно еволюцията тя винаги е била пирамидална т.е. тези на върха са с най-голям шанс. National Geographic Rulzz ;)
169
2
 
9
 
! Отговори
един преди 13 години
Аз пък съм напълно съгласна. Не знам в какъв период ще се случи, но не може Земята да изхрани толкова много хора. И проблемът както винаги идва от нискообразованите и бедните. Те раждат прекалено много деца. И едно време е имало висока раждаемост, но повечето бебета са умирали, колкото и гадно да звучи. Пък и войните са били естествен начин за регулиране на броя на населението. С напредването на медицината, населението все повече застарява и по този начен се и увеличава.