Ахмед Закаев вече е свободен

Чеченският сепаратистки лидер беше арестуван в Полша
17 сеп 2010 23:36,
95
Ахмед Закаев вече е свободен
Снимка: БГНЕС

Чеченският сепаратистки лидер Ахмед Закаев, който беше арестуван в Полша, е освободен в петък вечерта.

Закаев, когото Москва обвинява в тероризъм, бе задържан тази сутрин от полицията във Варшава въз основа на международна заповед за арест и бе предаден на прокуратурата. 

Москва настояваше той да бъде екстрадиран в Русия.

Още по темата

Закаев пристигна в Полша, за да участва в Световния чеченски конгрес в Пултуск, близо Варшава. 

Варшавската окръжна прокуратура е завършила разпита на Ахмед Закаев, съобщи по местна телевизия "почетният консул" на сепаратистката "Република Ичкерия" Адам Боровски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
9
 
4
 
! Отговори
така така до 67 преди 13 години
изключително си прав, но за съжаление няма смисъл да обясняваш каквото и да е било на невежата *** в този форум. русофилчетата са свикнали каквото каже Кремъл да се изпънява без въпроси и все още не могат да проумеят как така някоя суверенна държава може да спазва законите си напук на руския натиск. това не е СССР скъпи ***, тук в Европа нищо не се прави без съд и присъда!
58
11
 
3
 
! Отговори
АТИЛА преди 13 години
Полски славянски *** веднага пуснете Българския Кавказки революционер, защото само и единствено той е способен да отмъсти на Дегенериралите Руски Подчовешки Терористични *** за Качински и целия ви говежди политически елит преселил се преждевременно при Перун.Вън Руските Терористи и Окупатори от Българските земи на Дунав, Волга и Кавказ за да не стане Радуга Българския Беслан.Цялата земя от Москва до Казахстан,от Киев до Атина и от Солун до Будапеща е Българска.КАЗАХ !!!
57
4
 
9
 
! Отговори
Един самолет поляци преди 13 години
Поляците са кухи кратуни и си мислят, че могат да се ***ват с руснаците... Е, затова гризят дървото и ще продължават да го гризят
56
2
 
6
 
! Отговори
Акъл море преди 13 години
Друга е причината. Този Закаев знае, че е недосегаем в марионетните държави, каквато е Полша! По същия принцип косовски главорези се чувстват сигурни в американския вилает БГ.Ако отиде в свободна държава, ще бъде друго!
55
4
 
6
 
! Отговори
Акъл море преди 13 години
Прекланяш се пред САЩ и чеченците, но нищо не си научил от тях!!! ..... Границите можеха да бъдат отворени само с един подпис на Бай Тошо, без да има нужда да се разруши Българската държава, което овце като теб позволиха да се направи!
54
1
 
6
 
! Отговори
Акъл море преди 13 години
Много добре си разбрал какво искам да ти кажа! Ти си на принципа--накъдето духа вятъра, натам съм и аз! Значи ти 45 години викаше ура на Съветското робство и криеше като лалугер омразата си към Русия и изведнъж сега, когато е модерно и всички го правят, храчиш срещу Русия и боготвориш новите си господари! Чеченците се изправиха срещу Съветската Армия без да се замислят.САЩ имат амбицията да владеят света, а ти само пригласяш на когото е изгодно и се мислиш за свободен.... продължава
53
3
 
7
 
! Отговори
СГФГ преди 13 години
АКО АМЕРИКАНЦИТЕ БЯХА НАРЕДИЛИ НА ПОЛЯЦИТЕ ВСЕКИ ЩЯХА ДА ЗАДЪРЖАТ И ЩЯХА ДА МАУКАТ КАТО КОТЕНЦА,АМА НАЛИ СА ЛОШИТЕ РУСНАЦИ,ЩЕ ИМ ПРАВИМ СЕЧЕНО,НИЩО МЕЧОКА ЩЕ СКОЧИ ТОГАВА ЦЯЛАТА ЗЕМЯ ЩЕ ТРЕПЕРИ КАКТО ПРЕЗ 60ТО ГОДИНИ ИЗПИПИЛИХА МНОГО ХИЛЯДНА КИТАЙСКА ВОЙСКА ОЩЕ НА ГРАНИЦАТА НИКОЙ НЕ РАЗБРА КАКВО СТАНА ТАКА И СЕГА ЩЕ ЛАПАТЕ РУСКИ Х.Й ЖАЛКИ МАЛКИ ЧОВЕЧЕТА.
52
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
***, напиши в гугъл clan Davidian и виж как ги вършат нещата хамериканските ***!А това за Беслан - я измисли какво може да направиш, тогато цялата сграда е минирана с експлозиви?!
51
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Българите са изключително кухи и невежи. Закаев е пуснат не заради такъв или друг натиск.Не заради политически интерес или заплаха, а просто защото законът казва така. Има страни по света , където, колкото и странно да изглежда за българите, законът е върховен и неговото спазване е основа на държавността. От самото начало беше известно ,че няма основание да бъде задържан, още по-малко,екстрадиран в Русия. Това е причината, Закаев да пристигне в Полша без притеснения.
50
2
 
5
 
! Отговори
Niki преди 13 години
Абе вярно.Можеш да отидеш където си пойскаш,ама като ти дойде сметката за парно ти се изправя косата.А ако те ухапе куче на улицата тъпите природозащитници теб ще изкарат виновен.Били сме свободни казваш...
49
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Децата в Беслан загинаха в такова голямо количество заради некадърните военни, които по най-*** начин се нахвърлиха да атакуват училището. Там всеки е стрелял срещу всеки, имало е даже местни ловджии, които са стреляли от съседни къщи по училището. Заради това майките на загиналите се опитаха да съдят държавата, но им запушиха устите.
48
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Когато бяхме под руско робство омраза имаше, но хората ги беше страх да си го кажат. Сега няма никакво робство, сега с паспорта си мога да отида където си поискам, дори преди няколко дни се върнах от разходка до Италия. И в Русия съм ходил и тогава ми стана ясно, че са най-обикновени селяни.
47
4
 
15
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Тоя МАСОВ УБИЕЦ НАДЕЦА е за разстрел, а не за пускане на свобода! СМЪРТ ЗА ИСЛЯМИСТКИТЕ ТЕРОРИСТИ!
46
1
 
6
 
! Отговори
Марти преди 13 години
Прав си...И родителите на децата ,които чеченците убиха в Беслан на първия им учебен ден и те така мислят..Всичко което излъчиха по Евронюз тогава беше по сненарий на хореографа Закаев...И беше пълна художествена измислица...И дечицата които почиваха после у нас на море,бяха много щастливи че са участвали в това нещо заедно с "великия" актьор Закаев и другата пасмина убийци...Егати и смешника си...
45
5
 
6
 
! Отговори
Килъра преди 13 години
Всички русофиби трябва да бъдат изгонени от България!!!
44
3
 
3
 
! Отговори
roki преди 13 години
chechenskia terorist ahmed zakaev triabva da bade predaden na rusia. v protiven sluchai polsha se komprometira kato strana koiato e sborishte na teroristi razvadnik na teroristi i se svarzva priako sas terorizma. polsha se otdalechava ot demokraciata i ot evropeiskia saiuz.sama e tragnala sreshtu celia sviat kato podkrepia terorizma.da si poliak znachi da si sas teroristite.
43
5
 
3
 
! Отговори
БУШ преди 13 години
Че какво толкова е направил Бин Ладен?
42
8
 
18
 
! Отговори
акъл море преди 13 години
Чеченските бандити нямаше никога да ги има, ако САЩ и Великобритания не ги бяха насъскали срещу Русия.Свините, които храчат срещу Русия у нас, също нямаше да ги има, ако не беше Запада да им каже, че Русия е лоша. Нямаше омраза,когато бяхме под руско "робство". Как така се получи, че ги мразим сега, когато ни освободиха от него? Нормално е да мразим сегашното си истинско робство! Но за това трябва нормални хора!
41
6
 
8
 
! Отговори
Закаев в България преди 13 години
Пожарникарят защо не покани Закаев в България? Двамата ще има за какво да си говорят. Например, как да тероризират собствения си народ. Първият със затваряне на болниците, а вторият с бомби!
40
4
 
5
 
! Отговори
страх от чеченски те преди 13 години
Полските медии съобщават, че поляците ги е страх от чеченски терористи, които могат да взривят някой оживен пазар, и затова бързат да се отърват от Закаев.