На границата връщат македонци с BG номера в България

В Македония има 40 000 автомобила, купени в нашата страна
2 окт 2010 09:32,
205
На границата връщат македонци с BG номера в България
Снимка: Булфото

Македонските митничари на граничен пункт „Делчево” на границата с България не пропускат автомобили с българска регистрация, чийто собственици имат двойно гражданство, съобщи македонската телевизия Канал 5.

От 16.00 часа в петък на границата са били спрени и върнати в България около 20 автомобила. От ръководството на митническия филиал са обяснили, че постъпват съгласно закона, затова ще бъдат спирани всички автомобили, които не изпълняват условията за внос.

В Македония на 1 октомври влезе в сила закон, съгласно който ще бъдат налагани големи глоби на собствениците на коли с български или други чуждестранни номера, които не са ги пререгистрирали, а са ги внесли в страната преди повече от шест месеца.

Още по темата

Ако някой бъде хванат, че кара кола с чужди номера, в повечето случаи – български, ще бъде глобен със 100 евро.
Според някои оценки над 40 000 автомобила втора употреба, купени от България, се движат по пътищата, най-вече в Източна Македония. Досега са били пререгистрирани не повече от 10 000 от тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още по темата: македония
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
3
 
3
 
! Отговори
Македонец преди 13 години
До Егеец от Пловдив:Егейците през 1948 г. дойдоха в България като македонци, на през 1965 година ги направиха българи.Впрочем ето какво заявява егеецът Димитър Благоев в народното събрание през 1917 година:, Аз съм родом от Загоричане, но между другото аз не съм българин, аз съм македонец, македонски славянин! И като такъв, ако искате да знаете, аз съм за Македония като славянска земя, която ще има собствено управление.
147
3
 
2
 
! Отговори
elena преди 13 години
NE NA TAKIVA KATO SPASKA MITROVA V BG
146
1
 
2
 
! Отговори
elena преди 13 години
Makedontzite ni mraziat po printzip,no sega se vartiat okolo nas samo i edinstveno zaradi EC
145
0
 
1
 
! Отговори
Егейка преди 13 години
И затова Словаците са цъфнали и вързали,защото са млада държава.Старите империи уважават старината,те са и с най-висок стандарт!
144
0
 
1
 
! Отговори
elena преди 13 години
Taka i taka barkat Balgaria s Rumania,kvo sme im zalizal zadnitzite na tia makedontzi,to ako ne sme nie epten nikoi niama da gi znai
143
0
 
2
 
! Отговори
Егейка преди 13 години
Пловдивчанино,ти знаеш ли кой е основал града ти?Филип,бащата на Александър македонски.Филипополис и Хераклея/Битоля/датират от негово време.Битоля/гърците й казват Монастири/ много прилича на Пловдив .
142
0
 
1
 
! Отговори
ха! преди 13 години
В Македония е скъпо да си купиш кола на старо. У нас не е. 2+2=4 Стига с това "на кой дядо му е имал по-голяма брада". Това е било актуално 19 - 20 век. Нека да не е актуално и в 21. Всеки човек за себе си може и трябва да реши дали ще се остави сегрегация да го мотивира. Словаците казват: "нашата държава е млада, рода ни е млад" и живеят все по-добре. Аз съм родом от държава с 1300 години история, Египет - 4-6000.. и какво?
141
0
 
2
 
! Отговори
Егеец от Пловдив преди 13 години
Ами и тук в Пловдив поне 30% от населението сме с корени от Егейска Македония или Егейска Тракия. Така , че моля не обиждайте толкова много граждани на България. Не само в Пиринска Македония са се заселваби бежанците от Беломориенто. Нас ни има по цяла България - София, Пловдив, Варна , Бургас, Равда, Хасково, тополовград и още много градове и села по цяла България. Ние македонците и тракийците сме най-изстрадалата и ощетена част от българската нация, така че малко уважение проявете!
140
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нашите дядовци на родови сбирки винаги казваха че са македонци!Слушаше се само стара македонска музика,възрастните говореха езика,останал им от майки и баби!Говореха и гръцки,доказателство ,че ЕДНО ВРЕМЕ В БЕЛОМОРИЕТО СА ЖИВЕЛИ ЗАЕДНО С ГЪРЦИ,мирно и тихо!
139
3
 
3
 
! Отговори
до духа4ите от мкд. преди 13 години
стига с тая македония,не ви искаме насраните албанци ,стойте си там и си въртете свир4оците на шиптарите и си мислете , 4е сте велики.а относно вашета история, то имаше ли такава ?
138
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Колкото ти си познавал Кубер и Аспарух,152
137
0
 
0
 
! Отговори
Татарин преди 13 години
Много са ми интересни макетата, като почнат да наричат дядовците си татари. Всъщност това го правят титовистите, а те нямат род.
136
0
 
0
 
! Отговори
До Кана сю Би ги преди 13 години
Е, кажи ни, ти, какъв е бил, де. Явно си го познавал.
135
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
148,начинът по който пишеш няма нищо общо с македонския диалект!Това по прилича на шопско *** наречие!
134
0
 
0
 
! Отговори
от 147 преди 13 години
И ВЪПРЕКИ ВСИЧКИ ПРЕВРАТНОСТИ НА ИСТОРИЯТА,НИКОГА НЕ СМЕ СЕ обърнали срещу роднините и познатите във Вардарско!НИКОГА!половин Пиринско е с потекло от Егея!
133
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
145,като ти чета злобните писания,ти нямаш нищо общо с прадядовците ти от Солун и Сандански!Имаш общо с конниците от Волжска България!Коя издънка на род от Сандански ще каже *** на ЕГЕЕЦ?Не те е срам!ПОВЕЧЕТО СТАРИ РОДОВЕ ОТ САНДАНСКИ,Благоевград и Петрич са с потекло от Егейска Македония!ЕГЕЕЦ Е ОЗНАЧАВАЛО ИМОТЕН И ДОСТОЕН ЧОВЕК!
132
1
 
1
 
! Отговори
Kan-e su bigi преди 13 години
До Божидар Димитров, Иван Кочев, Пламен Павлов, Петър Добрев, Живко Войников, Иван Танев, Велизар Енчев, Никола Григоров, и пр., и пр. "професори, доценти и учени", журналисти, шоумени, както и до всички участници във форума:Посочете ми един исторически извор, който да съобщава, че Кубер е българин.Кубер е българин само в болните от национализъм глави на проф. Златарски и всички български историци след него, писали върху средновековната история на българската държава.Минусите няма да ви помогнат. По-добре намерете адекватен отговор.
131
1
 
8
 
! Отговори
Албанец преди 13 години
Бьлгари,елате да си ги вземете маките,тези помиари не ни трябват,мк е наша!
130
6
 
2
 
! Отговори
до 139 преди 13 години
истинските СМЕШНИЦИ НЕЩАСТНИ,както в Гърция,така и в цял свят са Българите!Емигрантите ни ще ти обяснят!
129
4
 
2
 
! Отговори
Егейка преди 13 години
Навсякъде по света посрещат първо с МОРКОВА,не мислят за ТОЯГАТА!Така погърчиха Егея,ПРОСТАКЪТ *** си знае само сопата,и затова *** ще си умре!ПОМНИ,139