Нов политически опит за спасяване на света

3000 делегати обсъждат климатичните промени в Китай
4 окт 2010 08:19,
81
Нов политически опит за спасяване на света
Снимка: БГНЕС

Ключов етап от обсъждането на политиките за спиране на климатичните промени започва в Тянин, Китай.

Около 3000 делегати от участващите и наблюдаващите страни в ООН трябва да подготвят документ, който да бъде одобрен на срещата на върха в Мексико в края на годината.

Събирането в Мексико се наложи, след като натовареният с огромни очаквания, форум в Копенхаген миналата година завърши без сделка, която практически да означава мерки за спиране на климатичните промени.

Основна точка в дневния ред на срещата в Тянин е постигането на съгласието на развитите индустриални държави по Протокола от Киото, както и съкращаването на емисиите парвикови газове след изтичането на този документ през 2012 година.

Експертите и представителите на различните страни в Тянин трябва да изготвят и чернова на споразумени, което да бъде одобрено от държавните ръководители на форума в Канкун, Мексико.

Срещата в Мексико през ноември е нова надежда за постигането на обвързващ документ за намаляване на парниковите газове и спиране на климатичните промени.

Форумът на високо равнище миналата година в Копинхаген приключи с пожелателен документ, който признава, че средната температура на Земята не бива да се повишава с повече от 2 градуса по Целзий.

Ако тази граница бъде прехвърлена промените в климата и околната среда на планената ще бъдат необратими.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Някой тук много се е връзвал на "Капитан Планета" като малък.
75
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе тези тук са много зле. Боже-боже, боже!!!! Липсва им култура и отношение към природата. Само като им чета коментарите, треперя от невежеството им.Както се казва на такъв народ- такива управници (НЕ включвам Бойко и Костов) . Не се учудвам, че са така. Събирам тъ..пизми и си ги слагам в папка. Но тук направо изобителства от такъв богат материал.
74
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Даже като *** (произвеждат метан) в Щатите и мирише на Шанел ХАХАХАСамо се виж какво си написал, Бай Гано от София. Ха-ха.
73
0
 
2
 
! Отговори
Пича преди 13 години
То номера с озоновата дупка е както съм го описал по-долу - изчакали са да намалее от само себе си, и хоп - браво на нас!
72
1
 
3
 
! Отговори
Смехурко преди 13 години
Бензинът в Щатите е екологичен в по-голяма степен. ----------------------------------------------------------------------------------Даже като *** (произвеждат метан) в Щатите и мирише на Шанел ХАХАХА
71
1
 
5
 
! Отговори
stg преди 13 години
много вярващи има тая секта за климатичните промени и как хората ги предизвикали, а на оня дето е писал че поради не знам кви решения намаляла озонвоата дупка за 10 години само да иде да се гръмне предлагам :) то бива бива сляпа вяра ама чак толкова пък. Няма никакви реални факти, нито един че човек влияе на климата
70
0
 
3
 
! Отговори
jan преди 13 години
НЕГРАМОТЕН ЖУРНАЛИСТЕ..Ти заплата получаваш ли бе, а? В Китай ли са климатичните промени, или там е срещата на политиците?Цитирам: "3000 делегати обсъждат климатичните промени в Китай"Въпросът има смисъл, защото климатичните промени по света не са с еднаква сила,а Китай е изключително много потърпевш - урагани, земетресения.
69
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
CO2 e вреден за дишане от човека. Слънчевия цикъл също влияе, но това не означава, че co2 не влияе. Обясни какво значи природозащитници да вземат властта. Властта се взима от политиците. И политиците определят политиката. Нови клонове на науката се създават, но да твърдиш, че научни течения управляват света е малко не.ряло.
68
1
 
4
 
! Отговори
Lolth преди 13 години
Деня в който този свят ще свърши е деня в който природо-защитници вземат властта.CO2 било виновно за глобалното затопляне... А не вариращата слънчева активност.
67
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДА НЯМА ТАКОВА ПОРНО В НАЙ МРЪСНАТА И ЗАМЪРСЯВАЩА ДЪРЖАВА СЕ СЪБИРАТ ДА ГОВОРЯТ ЗА ЗАМЪРСЯВАНЕ АХАХ
66
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бензинът в Щатите е екологичен в по-голяма степен.
65
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Taka e, но е нямало хора. То не е въпросът ще има ли планета и живот. Въпросът е дали ще има хора и дали тези промени няма да доведат до по страшни болести. Абе как ще замърсява Щатите? Те да не би да имат промишленост. Ввсичко там се внася. А бензинът им ев голяма степен икономичен. Говорите за пропаганда. Щатите е хубаво място за живеене, иначе нямаше да бягат там.
64
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
НОВИ ДАЛАВЕРИ В ГЛОБАЛЕН МАЩАБ ПРИМЕР КАРБОНОВИТЕ ТАКСИ
63
0
 
3
 
! Отговори
56 преди 13 години
Намерили къде да го обсъждат.В момента тази държава замърсява най много.Пак ще правят далавери в тлобален мащаб.
62
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
само да ви кажа,че едно време планетата е била доста по-мръсно място отколкото сега и въпреки това е оцеляла. Около Чернобил животинските видове процъфтяват вече 20 години след трагедията.едно време слънчевата активност е била 30% по-ниска,но радиацията е била в пъти повече. супер вулкани са бълвали сяра в атмосферата,а астероиди са се удряли периодично и често. досега всичко да е приключило,ама както се вижда всичко си продължава добре
61
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Съгласен за катализаторите.А количеството изгорен бензин или нафта???Нали са изчерпаеми ресурси.Що тогава не ги щадим????
60
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Климатът обаче се променя постоянно, и се отчита трудно. Веднъж като си събрал парите, трябва само да изчакаш, докато захладнее от само себе си и да се потупаш по гърба за свършената работаАми и това е вярно. Но замърсяването не може ли да промени климата? Нали количествените промени след време водят до качествени?
59
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Охаа пак ще вдгигат тока и парното значи... ЙЕС! :)
58
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ей, Sabrax, аз като съм ***, ти остър ли си? Таблото може и да си стои, но това не променя фактите. Конспирациите са в твоята глава. Не виждам лошо в селото. Само че ако отида на село, ще останат много такива ос..три хора без много екологична култура, дето ще гледат това табло и освен 20-40 метра от друго няма да разбират от него. Аре със здраве. От тъпия като мен.
57
0
 
4
 
! Отговори
Пича преди 13 години
Всичко хубаво, ама тук не се говори за замърсяване. Тук са "климатични промени".И знаеш ли защо? Защото замърсяването се отчита лесно и недвусмислено, както в глобален, така и в локален мащаб. И като събираш пари да го ограничиш, трябва да ги вкараш в действие, щото то само няма да си изчезне.Климатът обаче се променя постоянно, и се отчита трудно. Веднъж като си събрал парите, трябва само да изчакаш, докато захладнее от само себе си и да се потупаш по гърба за свършената работа.