Нов политически опит за спасяване на света

3000 делегати обсъждат климатичните промени в Китай
4 окт 2010 08:19,
81
Нов политически опит за спасяване на света
Снимка: БГНЕС

Ключов етап от обсъждането на политиките за спиране на климатичните промени започва в Тянин, Китай.

Около 3000 делегати от участващите и наблюдаващите страни в ООН трябва да подготвят документ, който да бъде одобрен на срещата на върха в Мексико в края на годината.

Събирането в Мексико се наложи, след като натовареният с огромни очаквания, форум в Копенхаген миналата година завърши без сделка, която практически да означава мерки за спиране на климатичните промени.

Основна точка в дневния ред на срещата в Тянин е постигането на съгласието на развитите индустриални държави по Протокола от Киото, както и съкращаването на емисиите парвикови газове след изтичането на този документ през 2012 година.

Експертите и представителите на различните страни в Тянин трябва да изготвят и чернова на споразумени, което да бъде одобрено от държавните ръководители на форума в Канкун, Мексико.

Срещата в Мексико през ноември е нова надежда за постигането на обвързващ документ за намаляване на парниковите газове и спиране на климатичните промени.

Форумът на високо равнище миналата година в Копинхаген приключи с пожелателен документ, който признава, че средната температура на Земята не бива да се повишава с повече от 2 градуса по Целзий.

Ако тази граница бъде прехвърлена промените в климата и околната среда на планената ще бъдат необратими.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И преди се е променял климата, но само сега в резултат на изхвърлянето на парникови емисии в атмосферата, изсичането на горите, т.е човекът вече влияе върху климата. И това може да доведе до повишаване на средната температура, което е свързано с ледниците и т.н.по веригата.
15
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Tи да си чул скоро, случайно, че пчелите изчезват на талази? 70% от растителноста на планетата се опрашва от пчели. от 2000г. насам повече от 40% от пчелите ПО СВЕТА са просто изчезнали. В САЩ само от 2004 до 2006 пчелари са декларирали 80% загуби от самите пчели. Образовай се малко, погледни и другите проблеми освен глобално затопляне и нормалните глупости и пак ми кажи, че света не отива на умирачка
14
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мярката е само 1, намаляване на населението с 80%. Разберете че планетата НЕМОЖЕ да поддържа 6 милиярда народ. Доказано е, че за да е добре планетата, населението не трябва да бъде над 1 милиярд а вече е мн мн повече.. скоро, приятели, скоро ще сме свидетели на нещо ГОЛЯМО.. незнам точно какво но съм сигурен, че ще е голямо...
13
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Защото има доказателства, че озоновата дупка пулсира, т.е човешката дейност малко влияе на този процес. Докъде са стигнали не знам, но ако всички са като Дянков, които дават парите, може това изследване да е зациклило.
12
9
 
9
 
! Отговори
Докинс преди 13 години
Пълни глупости. Нито глобалното затопляне е реален проблем, нито светът е на умирачка, че да се спасява каквото и да е, аман от таблоидно мислене.
11
4
 
6
 
! Отговори
Язе преди 13 години
Тоя климат не се ли мени от как я има земята, как така ората че спрат климатичните промени?
10
1
 
7
 
! Отговори
anitta преди 13 години
Пълно с правописни грешки- "Копинхаген", "парвикови" и т.н. Аман от неграмотни селянчета
9
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ама вие още ли вярвате, че хората са причина за глобалното затопляне?Големи сте овчички. :)
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Анонимен, никога не е късно да оправиш нещата. Щом заседават е добре, но дано да не е пак поредната среща организирана за разходки и командировки под предтекст: климатични промени.
7
3
 
5
 
! Отговори
stg преди 13 години
не бива да се замърсява земята , но климатични промени причинени от това просто няма, спомнете си предишния хит - озоновата дупка защо никой не говори вече за нея да не се е запушила случайно
6
0
 
12
 
! Отговори
мм преди 13 години
Ще заседават за климатичните промени още дълго, защото решението е просто, но вреди на бизнеса. Това е истинската причина за тези срещи.
5
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Като начало тези ТЕЦ-ове които работят с въглища трябва да се спрат и то веднага, сечът на гори трябва да се намали с 50% в световен мащаб. Ето 2 мерки които може да струват много но ефекта ще е повече от положителен.
4
5
 
4
 
! Отговори
ммм преди 13 години
Абе кой го интересува? Те да режат бюджета за наука, колкото искат. След време няма дазнаем какво са климатични промени. Това ще е скъпо знание и изнесено навън. Дянков, зубрач такъв! Абе по-добре жена ти да е министър. Ти явно си мразел училището като малък.
3
1
 
9
 
! Отговори
Чайника преди 13 години
Хора, нека не повтаряме грешките на динозаврите по време на ледниковата епоха! :)))
2
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
да не си правят труда, късно е вече, процеса е необратим
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"... обсъждането на политиките за спиране на климатичните промени ..."Едва ли на климатичните промени им пука много за политиките, пък били те и в Тянин, Китай!