Нов политически опит за спасяване на света

3000 делегати обсъждат климатичните промени в Китай
4 окт 2010 08:19,
81
Нов политически опит за спасяване на света
Снимка: БГНЕС

Ключов етап от обсъждането на политиките за спиране на климатичните промени започва в Тянин, Китай.

Около 3000 делегати от участващите и наблюдаващите страни в ООН трябва да подготвят документ, който да бъде одобрен на срещата на върха в Мексико в края на годината.

Събирането в Мексико се наложи, след като натовареният с огромни очаквания, форум в Копенхаген миналата година завърши без сделка, която практически да означава мерки за спиране на климатичните промени.

Основна точка в дневния ред на срещата в Тянин е постигането на съгласието на развитите индустриални държави по Протокола от Киото, както и съкращаването на емисиите парвикови газове след изтичането на този документ през 2012 година.

Експертите и представителите на различните страни в Тянин трябва да изготвят и чернова на споразумени, което да бъде одобрено от държавните ръководители на форума в Канкун, Мексико.

Срещата в Мексико през ноември е нова надежда за постигането на обвързващ документ за намаляване на парниковите газове и спиране на климатичните промени.

Форумът на високо равнище миналата година в Копинхаген приключи с пожелателен документ, който признава, че средната температура на Земята не бива да се повишава с повече от 2 градуса по Целзий.

Ако тази граница бъде прехвърлена промените в климата и околната среда на планената ще бъдат необратими.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
3
 
! Отговори
понеделник преди 13 години
Такива проблеми не се решават с документи - отговорността или я има,или я няма До сега е доказано,че отговорност няма,има само предлог за преразпределение на пари Но в природата няма ненаказано зло
35
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хора, при *** още съществува естествения подбор. Лапетата им играя при 0 или -0 температури на улицата боси. Смятайте за какъв имунитет говорим. Ние малко да стане хладно, накой вирус да плъзне и почваме да се редим по опашките
34
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
не е нужно да се спасява, както казах братята роми ще продължат човешката еволюция, друг николй не е способен да се приспособи на кофти условия за живот
33
0
 
6
 
! Отговори
Пича преди 13 години
Цялата работа има няколко скромни цели - да се пропука икономиката на Индия и Китай (защото тяхната индустрия е най-"неприродосъобразна") , да се сложи ръка върху ресурсите на цяла Африка (защото ако им блокират развитието на тежката индустрия, няма да могат сами да си ги ползват) , и пътьом да се увеличът данъците върху петролните компании надлъж и нашир. Никой няма да спре ТЕЦ, само защото са му казали. Но щом ще си плащат по-скъпо, няма "проблем" , климатичен или какъвто и да е.
32
0
 
6
 
! Отговори
до 31 преди 13 години
ако белия човек изчезне,не след дълго и *** ще изчезнете са паразитен народ,живеят на гърба на някой
31
0
 
2
 
! Отговори
Язе преди 13 години
Ха да видиме договорите дека че се подпишат, кой какви квоти че има за парникови газове, как че ги разпределят и тогай че видите за какво са тия срещи.Свето че ми спасяват не, а собствените си ***. А като един ден човечеството си отиде, кой че спасява света?!?
30
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Каквото и да стане бай *** ще оцелее, дори и след ядрена война, климатични аномалии, астероидни сблъсъци. Те са най коравите индивиди на планетата.
29
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
тея да вземат да решат световната криза ,че ако се задълбочат нещата,трета световна война няма да ни подмине.тогава климата ще ни е най-малкия проблем
28
3
 
6
 
! Отговори
Пича преди 13 години
Ако толкова желаете да си давате парите, за да могат смелите американци, начело с Ал Горо, да пазят да не ви падне небето на главите, прав ви път.
27
4
 
5
 
! Отговори
Пича преди 13 години
А какво е "доказано" - нищо. Доказателствата изискват *експерименти* , а не компютърни предвиждания и диаграми. А като успеете да проведете контролиран експеримент с цяла планета, да се обадите.Преди около 1000 години, температурите са скочили дотолкова, че в Англия целогодишно да гледат овошки. Преди 500, толкова е захладняло, че се води "малък ледников период". Сетете се какво следва за наши дни.
26
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Преди човекът не е влияел върху климата. След индустриалната революция става това. Какво пишете, че няма връзка. Няма връзка там, където търсите такава!
25
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
респираторни заболявания. Извинете, клавиатурна грешка.
24
2
 
3
 
! Отговори
Пича преди 13 години
Да не мислите, че ако климатичните промени наистина представляваха някакъв проблем, изобщо щяха да се подлагат на обсъждане?Тая година колко катаклизма станаха (земетресения, петролни разливи, вулканични изригвания и пожари - до едно с "климатичен" произход) , но никой не ни е питал дали ни харесва.Почне ли се обаче с медийни кампании и събрания за "спасяване на света" значи нещо намирисва.
23
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А това, че някой го използват за свои цели и за политика е друг въпрос. Какво въздухът в селата и градовете е един и същ. А в Русе е като в Пловдив. Стига с този механистичен подход към света. Защо в София децата най-много боледуват от резпираторни заболявания?
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
От ледниковя период човека започнал да строи ТЕЦ-ове и сече гори ли?
21
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Глобалното затопляне е съвсем нормално нещо и не зависи от нас?Как да не зависи от човека глобалното затопляне? Нали той сече горите и замърсява въздуха? Що пишете недоразумения?
20
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
много е дразнещо, когато четеш новина, в която има правописни грешки ..
19
4
 
6
 
! Отговори
Брей преди 13 години
14-ти, щом като си толкоз отворен дай личен пример - бегом към централна гара и .... под влака!При правилно разпределение на ресурсите Земята може да "издържи" до 9 милиарда души. А подобни срещи не са нищо друго освем шменти-капели и опити а налагане на нови по-жестоки данъци, които отиват знайно къде. Също и опити стопиране на развитието на страните които не са в тъй наречената Г -20. Помниш ли пушилката с озоновата дупка? Що врява беше. обаче се оказа че ту се появява, ту изчезва. Въпреки на
18
3
 
7
 
! Отговори
haha преди 13 години
Типично за човека, ще спасява света .... хаха ... Планетата ще бъде тук дълго след нас ....човека асоциира края на Света с края на собственият си хабитат .... Преживяла е 4.5 млрд. години .... ще преживее и нас ;)
17
6
 
6
 
! Отговори
Докинс преди 13 години
OMG, муци, животът на Земята е цикъл, естествен отбор и еволюция - едни си отиват, идват други и т. н. Глобалното затопляне е съвсем нормално нещо и не зависи от нас, смъртността на пчелите също.