Нов политически опит за спасяване на света

3000 делегати обсъждат климатичните промени в Китай
4 окт 2010 08:19,
81
Нов политически опит за спасяване на света
Снимка: БГНЕС

Ключов етап от обсъждането на политиките за спиране на климатичните промени започва в Тянин, Китай.

Около 3000 делегати от участващите и наблюдаващите страни в ООН трябва да подготвят документ, който да бъде одобрен на срещата на върха в Мексико в края на годината.

Събирането в Мексико се наложи, след като натовареният с огромни очаквания, форум в Копенхаген миналата година завърши без сделка, която практически да означава мерки за спиране на климатичните промени.

Основна точка в дневния ред на срещата в Тянин е постигането на съгласието на развитите индустриални държави по Протокола от Киото, както и съкращаването на емисиите парвикови газове след изтичането на този документ през 2012 година.

Експертите и представителите на различните страни в Тянин трябва да изготвят и чернова на споразумени, което да бъде одобрено от държавните ръководители на форума в Канкун, Мексико.

Срещата в Мексико през ноември е нова надежда за постигането на обвързващ документ за намаляване на парниковите газове и спиране на климатичните промени.

Форумът на високо равнище миналата година в Копинхаген приключи с пожелателен документ, който признава, че средната температура на Земята не бива да се повишава с повече от 2 градуса по Целзий.

Ако тази граница бъде прехвърлена промените в климата и околната среда на планената ще бъдат необратими.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За *** дето ми говорят за озоновата дупка и си мислят, че това е било наква конспирация: След като хората се ангажираха да спрат производството и подписаха протокола от Монреал, това оказа благоприятно влияние върху озона. От 1994 озоновата дупка се свива, като се очаква озона да се въстанови напълно до 2064. Та на кратко ситуацията е следната: хората идентифицираха проблем, предприеха стъпки за решаването му и с това проблема се реши. Дали сега ще имаме такъв късмет?
55
0
 
0
 
! Отговори
do 51 преди 13 години
Po lichna svoboda ili po standart? Boiko shte osiguri ednoto a predishnite pravitelstva veche osiguriha vtoroto - samo tryabva da pochnat da vnasyat karavani i furgoni vmesto da stroiat kashtio i sme tam :)
54
0
 
4
 
! Отговори
Язе преди 13 години
Не, там се слагат катализатори и разни такива, дека и за тех се плаща оти направата им изисква още ресурси... Бизнес му е майкята!
53
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Егати,безочието.А защо не забранят на производителите на автомобили да произвеждат големи двигатели???За какво са ни след като има ограничения по пътищата???Или там някой плаща???
52
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Относно Щатите. И при мен бе същото с детето - там никога не се разболя от гърло, а тук бе нон-стоп, когато се върнахме, пак продължи с това гърло. Като казах на една колежка затова, тя реши, че говоря глупости. Но докато не си го видял, не си го и рабрал. Какво да се прави.
51
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе Жо, вулканите няма как да ги спреш, но замърсяването от човека е по - осъществимо. Като замърсяват вулканите с прахови частици, значи и ние можем да го правим всекидневно. Не знам всеки ден да избухват вулкани.
50
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А да сте виждали онова табло за замърсяване в София, което е около Руската църква. Махнаха го, защото показваше показатели много над нормата. После защо тук децата боледуват повече. Стига сте плюли по Щатите, няма да ги настигнем скоро.
49
2
 
2
 
! Отговори
Пича преди 13 години
Замърсител е едно, парников газ е друго. Но пък след като най-активният парников газ на Земята е водната пара (до 90% от целия ефект се дължи на нея) , мисля че няма какво да се самообвиняваме. Не са виновни хората, че 3/4 от планетата са покрити с вода.За тазгодишните катаклизми реакцията всеки път беше мигновена, а обсъждането - нулево. При криза така се и прави. Останалото е политиканстване и игра на интереси.
48
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе Жо, що пишеш нещо което си прочел някъде, но не си разбрал. Живял съм в САЩ и такъв мръсен въздух като тук в София не съм виждал. Там децата не боледуваха, а тук като дойдоха цяла зима. Аре стига цитира полит информация. Вулканите ги е имало и преди нас, човеците.
47
1
 
4
 
! Отговори
Жо преди 13 години
НАЙ-ГОЛЯМ ЗАМЪРСИТЕЛ на атмосферата са вулканите. Те "доставят" около 80 % от вредните емисии. От човешка дейност, най- голям замърсител е САЩ, следван от Китай. Прогнозите са, че бурно развиващата се индустрия на Китай скоро ще изпревари американската в замърсяването. Тази информация е от един американски документален филм.
46
0
 
6
 
! Отговори
Пича преди 13 години
Ами, последния път когато е имало такова затопляне, ефектът е бил еднозначен - масово увеличаване на реколтите заради по-дългото време за обработка, и излизането на Европа от Тъмните векове.Съмнявам се, че сега ще е по-различно. Просто сега Китай, Южна Африка, Индия и Бразилия ще излезнат от своите "тъмни векове", а на Щатите настоящата криза ще им се стори песничка, ако не си променят ресурсната политика. Щом комунизмът сдаде багажа, време е и техният имеприализъм да изчезне.
45
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
изключително зле написана статия. 2 изречения с три вида словоред :@
44
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами знаете, че средните температури са годишни, месечни, за десетилетие и т.н. Щом са го написали, значи са го изчислили, не мислите ли? Не са го взели от нищото и сложили. А не ми казвайте само, че в бг. могат да правят такива точни анализи в дългосрочен план. Няма да ви повярвам. Нито имаме техника, нито такава богата база данни. Макар да имаме все още потенциал, въпреки слабата научна политика на държавата.
43
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Природните стихии са по-страшни от социалните, защото те не зависят от човека. Човекът е рожба на природата и всичките му изобретения само копират природните феномени. Затова не пишете глупости. Извън Земята човек даже не може да оцелее. Така че се примирете, че сте тук благодарение на благоприятната природна среда за вас.
42
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"средната температура не бива да се повишава с повече от 2 градуса. Ако тази граница бъде прехвърлена промените в климата на планената ще бъдат необрати ..."За какъв период от време е това? Защото ако се вземе някой отрязък от миналото, границата отдавна е премината. В природата постоянно има промени, не може да заковем климата както на нас ни е удобно.
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Икономическата криза била по-страшна! Брей това политиката на тази държава да гони научния си потенциал се оказа много важна. Утре ще напишат, че не са чували какво е земетресение, не бих се учудил ако това стане.
40
0
 
4
 
! Отговори
Знаещ преди 13 години
До 15 -Не говори за пчели , ако не си пчелар и не знаеш за какво става въпрос!Отговори си на въпроса защо само в САЩ измират?У нас измират ли така пчелите?Защото ги отглеждат в ЗВЕРСКА ЕКСПЛОАТАЦИЯ в условията на ЗВЕРСКА употреба на ХИМИЯМоите пчели се увеличават всяка година и са здрави сред ПРИРОДА - никаква химия, никаква захар!
39
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ей, големи специалисти сте всички. Добре, че вие не решавате за климатичните промени, че всички ще измрем от вас. Икономическата криза е едно няма нищо с кризата в природата. Човекът е само брънка в тази верига и не е по-голям от природата. Затова трябва да живее в равновесие е нея. Не съм сигурем, че нарушаването на равновесието е добро за него"средната температура не бива да се повишава с повече от 2 градуса. Ако тази граница бъде прехвърлена промените в климата на планената ще бъдат необрати
38
0
 
3
 
! Отговори
невиждамяснокартинка преди 13 години
Как може ключовата дума да е написана така!?!?!?! - Ключови думи: клематични промени
37
2
 
2
 
! Отговори
Язе преди 13 години
Абе вие пай ли намешахте расовите си комплекси?!? са да дойде Странджата да каже, че комунистите са виновни, оня другио луд дека под сека статия пише "Костов" Та да е пълна картинката... Спорен ден на сички!