"Время новостей": Брак по италиански

Путин идва в България за капитулацията на страната пред "Южен поток"
Обновена: 12 ное 2010 14:20 | 11 ное 2010 11:35,
143
"Время новостей": Брак по италиански
Снимка: БГНЕС

Вдругиден премиерът Владимир Путин ще пристигне в България, за да присъства на капитулацията на страната пред „Южен поток”, пише вестник „Время новостей”.

Планира се ръководствата на „Газпром” и Българския енергиен холдинг най-после да подпишат споразумението за създаване на съвместно дружество, което ще проектира и строи българския участък и ще го управлява.

В сряда българското правителство одобри текста на споразумението, след което Владимир Путин обсъди по телефона с премиера Бойко Борисов дневния ред на визитата.

Подписването на документа между „Газпром” и БЕХ ще се състои почти три години след като Русия и България поставиха подписи под междуправителственото споразумение.

Руската страна уговаряше, заплашваше България със съд и с промяна на маршрута на газопровода, през лятото даде малка отстъпка в цената на газа, но за постигне до осезаем напредък доскоро така и не можеше да се говори.

Пробив е постигнат, след като Путин се оплаква от България на своя приятел – италианския премиер Силвио Берлускони. Не е ясно дали той спазва обещанието си да помогне. Но скоро след това Алексей Милер прави успешни посещения в България.

Перспективите пред другите два проекта – за петролопровода Бургас–Александруполис и АЕЦ „Белене” – са още по-лоши. По първия проект липсва международен застъпник като Берлускони. А за втория България няма нито пари, нито инвеститор. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
9
 
! Отговори
Гражданин за EРБ преди 13 години
"Владимир Путин ще пристигне в България, за да присъства на капитулацията на страната"КОМУ?ЧЕМУ?Русия ли капитулира, че ще транзитира газта с 50% участиеилиБългария капитулира, че отстъпва 50% от транзита. ЗА ПОЯСНЕНИЕ Булгаргаз транзитира газта със 100% Българско участие.ТОВА Е ВСЕ ЕДНО ДА ТВЪРДИШ ЧЕ КАТО ДАДЕШ КОН И ВЗЕМЕШ КОКОШКА СИ ПРЕЦАКАЛ ДРУГИЯ!!!
18
0
 
5
 
! Отговори
четвъртия от карето преди 13 години
Вас "акълиите" си Ви знаеме, след Събота, ако стане некой сакътлък, а то е много вероятно, ще твърдите, че опитал, ама времето било лошо духало силно и така. Така може още ден, два ... А после?!
17
1
 
6
 
! Отговори
ТДК преди 13 години
до Петко: и заплати от 200 лв. за всички .....
16
8
 
8
 
! Отговори
2 преди 13 години
Боко ще трябва да слушка- "Курск" навремето потъна с идването на Путин на власт- с един куп висши военни чиновници на борда; после полски самолет се сгромоляса и загинаха куп високопоставени особи; този човек не си поплюва- Боко хубаво се прави на твърд и страшен, ама там не минават тези.
15
17
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Условията, които Бойко даоговаря са в пъти по-изгодни от тези, договорени от ***. Бойко е велик стратег. Хем Москва е доволна и ще отвори отново руските пазари за боклуцитем които произвеждаме, хем газът ще е по-евтин...Хитрец и фин дипломат е банкянския пожарникар, но трябва акъл за да го разберете:)))
14
6
 
9
 
! Отговори
Пеев преди 13 години
Главата на Руската мафия!!!Новият стар президент на СССР!!!
13
4
 
12
 
! Отговори
Иван преди 13 години
Ама ББ се опъваше само за да вдигне мизата. Ама руснаците не се хванаха и го изцакаха с Румъния. Прочетох, че вчера са подписали и с тях нещо. Тъй че - шах шех.От вчерашното изказване на комисарят по енергитика не ЕС става ясно - без руски газ и ядрена енергия не става следващите 20 години.Въпросът е от кого и на каква цена.И не се заблуждавайте - новите руснаци си гледат само интереса. за голяма част от тях, идването в България е остатък от СИВ - предпочитат други дестинации!
12
0
 
7
 
! Отговори
Стефан преди 13 години
8-ми за тая тръба няма ли да плащаме аз и ти?
11
3
 
11
 
! Отговори
Петко преди 13 години
Какво ти е крив Путин? Виж го само колко е угрижен, да не му е един дерт на главата, че и ти? Берлускони направо ме втресе? Не очаквах да се застъпи за нас, макар че е кавалер (мацките го обожават) и тактичен (не плюе медиите). Е, проектите да си решават мъдрите глави! Но ако бях на бай Тошо, до сега щяхме да имаме две атомни централи, ВЕИ, ТЕЦ-ове и ГЕЦ от най-висок клас.
10
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Защитават интересите на БКП/БСП, сиреч руските!!!
9
0
 
7
 
! Отговори
четвъртия от карето преди 13 години
"Разводът по италиански", обаче би бил по - болезнен ...
8
6
 
16
 
! Отговори
Дон преди 13 години
Руският КГБ мафиот+Италианския КОЗА НОСТРА ГРАНДЕ МАФИОТ управляват местната мутричка от селски тип за нек'ва тръба.... После мафията не била интернационална структура :)
7
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Я , другаря ***. :D
6
7
 
9
 
! Отговори
Стефан преди 13 години
1 и 2 вие, чии интереси защитавате Българските или Руските?
5
24
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Вън *** от България!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11
4
7
 
16
 
! Отговори
четвъртия от карето преди 13 години
Время новостей са завидно добре информирани. Борисов (не случайно) нервничи в последните дни. С мутренски приоми държава не се управлява. А битката между "пожарникар", който се мисли за "агент" и контраразузнавач, който е Премиер е неравностойна. България няма Премиер, българия се ръководи от приятел на Берлускони и всякакви арабски шейхове, а суверенът е народа, все пак. За нас битката също е неравностойна, защото ни водят на заколение, а дори не ни разрешават да вречим.
3
0
 
14
 
! Отговори
........? преди 13 години
Но скоро след това Алексей Милер" право" успешни посещения в България. ..............
2
14
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе, Боко си мисли, че като го подпира американската гилдия, може да се пъне на братушките, ама сега ще разбере на живо що е то "руска любов"
1
11
 
21
 
! Отговори
kapo преди 13 години
Добър анализ. С тая разлика, че и Белене ще има, трябва само да понатиснат малко руснаците и да заведат дело за неустойки за около 1.5 млрд. Или Боко ще клекне и ще тегли заеми, вкл. и от Русия, или ще го бутнат от власт и Първанов ще го вземе кредита.