"Время новостей": Брак по италиански

Путин идва в България за капитулацията на страната пред "Южен поток"
Обновена: 12 ное 2010 14:20 | 11 ное 2010 11:35,
143
"Время новостей": Брак по италиански
Снимка: БГНЕС

Вдругиден премиерът Владимир Путин ще пристигне в България, за да присъства на капитулацията на страната пред „Южен поток”, пише вестник „Время новостей”.

Планира се ръководствата на „Газпром” и Българския енергиен холдинг най-после да подпишат споразумението за създаване на съвместно дружество, което ще проектира и строи българския участък и ще го управлява.

В сряда българското правителство одобри текста на споразумението, след което Владимир Путин обсъди по телефона с премиера Бойко Борисов дневния ред на визитата.

Подписването на документа между „Газпром” и БЕХ ще се състои почти три години след като Русия и България поставиха подписи под междуправителственото споразумение.

Руската страна уговаряше, заплашваше България със съд и с промяна на маршрута на газопровода, през лятото даде малка отстъпка в цената на газа, но за постигне до осезаем напредък доскоро така и не можеше да се говори.

Пробив е постигнат, след като Путин се оплаква от България на своя приятел – италианския премиер Силвио Берлускони. Не е ясно дали той спазва обещанието си да помогне. Но скоро след това Алексей Милер прави успешни посещения в България.

Перспективите пред другите два проекта – за петролопровода Бургас–Александруполис и АЕЦ „Белене” – са още по-лоши. По първия проект липсва международен застъпник като Берлускони. А за втория България няма нито пари, нито инвеститор. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
3
 
7
 
! Отговори
Международник преди 13 години
Абе ***, дребни потуранковци, да не мислите че от Бегето зависи нещо. ЮП е европейско-руски проект. Бегето ако тръгне се прави на много независимо и отворено, такъш шамар ше отнесе от Русия, че свят ше ви се вие години наред.
38
2
 
7
 
! Отговори
маро преди 13 години
Никой не коментира Южен поток, а скъпото Белене и осирането на Черноморието с Бургас-Александруполис.В цялата схема, борбата е за комисионните, които ще даде Император Путин на своите слуги. Досега лапаше само "Гоце и Ко" АД, сега обаче на пазара се пласира и ЕТ "Бойко и бригада" и става интересно.
37
4
 
3
 
! Отговори
ГЕЦ преди 13 години
Путин идва да сключи тайно споразумение за ГЕЦ (*** Електрическа Централа)от най ново поколение,ама се оказало,че липсва гориво щот хората тук били гладни и ще трябва и фекалии от Русия да си внесем!
36
0
 
5
 
! Отговори
четвъртия от карето преди 13 години
Абсолютно си прав, Стефане. Но между нашата воля (на суверена) и реалната политика на България, вече 20 години стоят цял спектър от антибългарски партии, в това число и най - вече ГЕРБ, нароили се всички до една от БКП ... Въпроса е не толкова в това трябва или не трябва, а каква "цена" може да договори опълномощения от нас ... Той обаче договаря за себе си, не за нас. Стореното, сторено - натаък е още по - трудно.
35
3
 
11
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Бойко страшний пред кого ли не е клекнал още ... може би пред краля на Лесото ...
34
8
 
3
 
! Отговори
t-rex преди 13 години
Бъркаш! "Капитулацията" беше ясна още в началото на преговорите. Чест прави на ББ, че се озъби на братушките и успя да договори намаляване на цената на газта. Помисли ако бяха червените на власт дали нямаше да си дадат и *** за жълти стотинки!
33
2
 
3
 
! Отговори
garo преди 13 години
ами дайте да останем без газови доставки тогава. да прецакаме путин и берлускони щото са кофти типове, ама нищо че може пак да ни вратнат кранчето.
32
1
 
2
 
! Отговори
КРАС преди 13 години
Въпроса не е в транзитните такси, а в това ЧИЯ ЩЕ Е ГАЗТА която ще се транзитира. Единствената фирма имаща право да внася газ в България е тази на- Овъргаз -Инг. Каква е цената на която Булгаргаз е сключила договор с Овъргаз - Инг е ключовия въпрос, който ще продължава да важи и за внасяната от тази частна компания газ и по новия тръбопорвод. В Овъргаз - инг частния капитал е 75% , а руското държавно участие е 25% (49% от Газпром са собственост на частни акционери). Иначе ни разиграват цирк.
31
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тъй де, то Берлускони не дойде основно да открие статуята на Гарибалди на площада и да покаже бицепса на бат Бойко. Южния поток си е Руско - Италиански проект, а ние сме просто по трасето.
30
0
 
10
 
! Отговори
Стефан преди 13 години
Ние всички сме българи и трябва да си гледаме нашите собствени интереси а не да слугуваме на руснаци или американци. Ако проектите са изгодни за нас, защо да не ги реализираме, а ако не са изгодни то да се борим против тях. Нали парите за тези проект няма да ги платят нито Бойко нито Първанов а всички ние. Трябва да защитаваме собствените си интереси, защото ако не го правим какъв е смисълът да имаме изобщо държава. Можем да закрием държавата и всеки да слугува, на който си иска.
29
11
 
9
 
! Отговори
Ликувайте !!!! преди 13 години
Не случихме на поробители, ама и на освободители не случихме :) Задунайската губерния България е член на ЕС и въпреки това се кланя на руските си управници. Ликувайте червени тикви, идва Император Путин !
28
0
 
7
 
! Отговори
Гражданин за EРБ преди 13 години
ДО 24/ "Ако имаш само коне, а оня отсреща само кокошки, друга размяна не е възможна и двете страни са удовлетворени"ЯСНО!!!Чак сега разбрах милиционерската логика на Дянков - Вдигаме вноските за пенсия с 1.8%, но в действителност осигуровките ви падат с 0,2%
27
3
 
11
 
! Отговори
Смешници преди 13 години
ГЕРБ и ББ капитулираха пред Путин! Предполагам са получили част от комисионната :) А като си спомня Бойко какви ги приказваше в началота :)Смешници !Както е тръгнало ГЕРБ се ориентира към лявото, скоро ще стане по-червена от БСП и АБВ, взети заедно :) А бълъците да си вЕрват в "реформите" :)
26
1
 
9
 
! Отговори
бЕдНяК преди 13 години
Електромобилите взеха вече да се произвеждат серийно. Докато се подобри технологията още 10 години. С една дума - добре е да почваме АЕЦ-а. Все едно си изкопаваме петролен кладенец.
25
11
 
13
 
! Отговори
:) преди 13 години
Браво това са добри новини за България!Глупаците с промити мозъци, нека ревът!Този сретегически проект е от огромна важност, за България и е условие, за сигурност в региона!Поздравления на Борисов и за начина по който изигра сделката и с това постигна по-добри условия!
24
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако имаш само коне, а оня отсреща само кокошки, друга размяна не е възможна и двете страни са удовлетворени
23
6
 
9
 
! Отговори
TPE3BEH преди 13 години
Браво на другаря путин, ликувайте червени мекерета и ***.
22
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Там" нищо не минава, дори идеята за по-добър живот :))))))))))
21
7
 
6
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския.Русчук, 1-й Март 1886 г.З.СтояновИз предговора към статията на Георги С. Раковски Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите, публикувана във в.Дунавски лебед, 1859 г.0 Захари Стоянов, статия Русия и българската криза пише: С безобразните си военни действия през 1804, 1807, 1828 и 1854 тя опожари страната, погуби населението и в крайна сметка я остави на произвола на поробителите. Трябва да се отбележи, че тези войни не се вдъхновяваха никога от интересите на България, чието име не бе дори произнасяно. Не е ли Русия тази, която разруши градове като Свищов, Русчук, Силистра, Сливен, Стара Загора, Разград, Варна и т.н. Коментар: Разгледана в по-широка перспектива, тази политика на Русия към България (а и не само към нея) е дообогатяване на панславизма, същността на който се изразява главно в непризнаването на отделни славянски нации и тяхното разглеждане като различни групи от един и същ народ, предопределен да се обедини под скиптъра на руските императори. Точно в този дух е прекроена и цялата история на българо-руските отношения.Всяко тържество на България е смърт за Русия, пишеше в един брой на Русь покойний екзалтиран славянофил Аксаков, за когото се проляха толкова сълзи в Софийското книжевно дружество. Какви са тия Крумовци, Симеоновци и Борисовци? Разве не можеше и без тях? пишеше същий тоя Аксаков на княжеската прокламация към българските солдати, в която се казваше: Вие, синове и потомци на Крума и пр. Виждате доколко е жесток бил горещий славянофил. Негова милост желаял, щото ние да се не обърщаме към нашето минало, да заместиме името на Крума, и Симеона с Иван Грозний и с Екатерина Вторая.
20
1
 
11
 
! Отговори
Петко преди 13 години
важно е какво можеш да си купиш с доходите, а не да сравняваш сумата. Ние вземахме по 200 лева, но можехме да си купим доста неща. Грешката беше че хубавото качество отиваше за износ, а за нас - помията. Чакали сме с години за кола и месеци за тухли. Но иначе като система си беше правилна, но не и всички проявления. но това е миналото. реалностат ни е сега и ще се оправяме сега. не зная кое е изгодно, но втори АЕЦ ще ни направи енерго по-независими от вноса, макар и нерентабилен на първо време.