Десетки хиляди ученици от целия свят ще участват в химически опит

Инициативата на ЮНЕСКО е за определяне на киселинността на водата
Обновена: 19 яну 2011 15:36 | 19 яну 2011 15:36,
4
Десетки хиляди ученици от целия свят ще участват в химически опит
Снимка: Булфото

Международният съюз за обща и приложна химия покани десетки хиляди ученици от целия свят да участват в химически опит, който вероятно ще стане най-масовият в историята, съобщи АФП.

Инициативата е в рамките на Международната година на химията през 2011 г., обявена от ООН. Тя ще започне официално на 27 януари в Париж, като ще бъде открита от ЮНЕСКО.

Ученици от началния и средния курс могат да се включат с четири опита с вода. Организаторите са обхванали 10 000 училища в цял свят. Химически комплекти за опитите ще бъдат раздадени в училищата от някои развиващи се държави, за да могат и те да участват.

Опитите са за определяне на киселинността на водата, както и за овладяване на техника за нейното филтриране и дестилиране.

Децата ще могат да въведат резултатите от опитите си в интерактивна карта на сайта, посветен на Международната година на химията на адрес www.chemistry2011.org.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
baas преди 13 години
пак са изостанали тия - тук в Бг десетки хиляди ученици участваха в многобройни химически опити постоянно, без никой да ги пита. идваха едни хора с едни хапчета, и ги раздаваха с указания кога колко да гълтаме - без много-много обяснения. и едни пасти за зъби носеха, с флуор - за който после се разбра, че не бил много читав.... а па да не говорим в спортните училища в колко химически опити участваха.... та така. пак са след нас :)
3
0
 
1
 
! Отговори
АН преди 13 години
ВЧЕРА СЛУШАХ ЕДИН ДИРЕКТОР НА ЧАСТНА ГИМНАЗИЯ КАК АНАТЕМОСВАШЕ ФИЗИКА,ХИМИЯ И БИОЛОГИЯ;НЯМАЛО НУЖДА ОТ ТЯХ ,НО ПРИ ТОВА ОПРОСТАЧВАНЕ НАИСТИНА НЯМА НУЖДА НАВРЕМЕТО ОПРЕДЕЛЯНЕТО НА РН НА ВОДАТА БЕШЕ НАЙ-ЛЕСНОТО УПРАЖНЕНИЕ И СЕ ПРАВЕШЕ ВЪВ ВСЯКО ПРОВИНЦИАЛНО УЧИЛИЩЕА СЕГА ЧЕТА ЧЕ ТОВА Е ЕДВА ЛИ НЕ НЯКАКЪВ ТРУДЕН ЕКСПЕРИМЕНТЕ,ДА ЗА ПРОСТАЦИТЕ МОЖЕ;ТЕ НЕ ЗНАЯТ РН КАКВО ОЗНАЧАВА ДАЖЕ
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
за хората които не са просветлени нека напишат "нов световен ред" , "HAARP" и "Chemtrails" в google за да разберат какви са целите на САЩ и компания
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ujas