Великобритания праща експерти на либийските бунтовници

Военните специалисти трябва да научат повече за водачите на опозицията
Обновена: 5 мар 2011 08:16 | 5 мар 2011 07:57,
80
Великобритания праща експерти на либийските бунтовници
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Великобритания ще изпрати военни експерти в Източна Либия, за да се свържат с лидерите на опозицията, докато борбата за надмощие в страната ескалира, съобщава Guardian.

Според източници от британското правителство експертите трябва да научат повече за ръководителите на бунтовниците и да разберат от каква логистична подкрепа имат нужда. Оръжия няма да бъдат предоставяни, докато е в сила международното оръжейно ембарго, уточнява правителственият представител.

В началото на бунта срещу Муамар Кадафи Daily Mail припомни противоречивата „Сделка в пустинята”, сключена от бившия британснки премиер Тони Блеър с либийския лидер. С нея Либия излезе от изолацията, а Великобритания подписа договори за милиарди, включително и за оръжеийните фирми.

Още по темата

След 2004 г. британските оръжейни фирми получиха огромни поръчки за снайпери, сълзотворен газ, гранатомети и амуниции за контрол на тълпи. Британският ежедневник подозира, че с част от тях се стреля срещу либийското цивилно население сега.

Междувременно боевете между опозиционните и лоялните на режима сили се ожесточават. Бунтовниците са заклещени между два фронта.

САЩ обсъждат със съюзниците си, включително НАТО, възможностите за намеса в Либия, съобщи говорителят на Държавния департамент Филип Краули.

От американската администрация обаче продължават да говорят само за „широк спектър от възможности”.

Генералният секретар на НАТО Андрес Фог Расмусен заяви пред ВВС, че няма „планове за интервенция”, а за въвеждането на зона, забранена за полети над Либия „категорично е необходима” резолюция на ООН.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
3
 
9
 
! Отговори
dzivko преди 13 години
САС в действие
36
4
 
26
 
! Отговори
ренде преди 13 години
Аре-е-е! Подлите лапачи се наредиха на тезгяха да папкат! Мършат им с ***, никога няма да се спрат, докато дишат.
35
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Искрено съжалявам, че няма да съм жив, когато свърши петрола. Тогава ще настане пълна промяна в света, и май ще е съвсем различно...
34
6
 
24
 
! Отговори
до 32 преди 13 години
СТИГА ГЛУПОСТИ БЕ С ТАКИВА ПРИКАЗКИ ЗАПАДА ПЛАШЕШЕ НАРОДЪТ СИ ,ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ.ТЕ РУСНАЦИТЕ ИМАЛИ И КЛИМАТИЧНО ОРЪЖИЯ КОЕТО ПРЕДИЗВИКАЛО УРАГАНА КАТРИНА ТОВА СА ГЛУПАШКИТЕ ПРИКАЗКИ НА АМЕРИКАНСКИ УЧЕНИ ТАКА НАСТРОЙВАТ НАРОДЪТ СИ СРЕЩУ ИЗКУСТВЕН ВРАГ.МИСЛЕТЕ МАЛКО.
33
1
 
6
 
! Отговори
ДО 29 преди 13 години
Япония е конституционна монархия
32
2
 
26
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
Петрола, петрола, тази сладка манджа!
31
20
 
6
 
! Отговори
20 000 000 убити преди 13 години
Затова след Втората Световна руснаците са мислили да унищожат Земята. Имало е планове да се направи кораб с термоядрен товар, който да се взриви в атлантическия океан и да се унищожи всичко живо.
30
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До сега Англия изпрати спец част на нефтените полета, експлоатирани от англичаните, но явно че "тихата" интервенция започва.Суверинитет?Та да не би в България да го има?
29
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Toва е намеса в суверенитета на една държава!Ако го беше направила Русия,щяха да скочат!ЛИЦЕМЕРИЕ!!!
28
8
 
15
 
! Отговори
А? преди 13 години
Ако някой е живял в Япония знае, че там има социализъм. Най- ироничното е, че точно социалистически Китай и Япония ще *** мамата на капитализма.
27
8
 
12
 
! Отговори
ДО 26 преди 13 години
АЗ СЪМ ЗА БКП ,БСП НЯМА НИЩО ОБЩО С БКП.ТЕ СА ОТ НОВИТЕ ПРЕБОЯДИСАНИ ДЕМОКРАТИ.А ВСИЧКИ ТРЪГНАХА КАТО ЧЛЕНОВЕ НА БКП ПОСЛЕ ИЗМИНИХА НА ПАРТИЯТА.НЕ МИ ГИ ДАВАЙ ЗА ПРИМЕР.
26
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Светът е голям и спасение дебне отвсякъде...
25
16
 
9
 
! Отговори
ДЕДОТО преди 13 години
ДО Майкъл Шийлдс ПАРТИЯТА ЩЕ СТОВАРИ ЖЕЛЕЗЕН ЮМРУК В КАПИТАЛИСТИЧЕСКАТА ТИ МУЦУНА !!!БСП ДРУГАРИ !!!
24
11
 
6
 
! Отговори
Майкъл Шийлдс преди 13 години
Много сте прости, бе. Трябва да ви изтрепем всичките.
23
9
 
23
 
! Отговори
до 20 преди 13 години
ЧЪРЧИЛ КАЗВА "НА СОФИЯ ТРЯБВА ДА И БЪДЕ ДАДЕН УРОК"И БОМБАРДИРАТ СОФИЯ УБИВАТ НАД 3000 НЕВИНИ ХОРА ЖЕНИ И ДЕЦА.А ФРАНЦИЯ И АНГЛИЯ ПРЕЗ ТЪРСКО РОБСТВО ПОДКРЕПЯТ ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ И СА В СЪЮЗ,НО РУСИЯ ИМ РАЗКАЗА ИГРАТА,ЗАТОВА ДО ДЕН ДНЕШЕН РУСЯ Е ТРЪН В ОЧИТЕ НА ВЕЛИКЯ ИЗМИСЛЕН ЗАПАД.КОЙТО ПЕЧАТА ПАРИ А НЯМА НИКАКВА ИКОНОМИКА.АНГЛИЯ НЕ ПРИЗВЕЖДА НИЩО АНГЛИЧАНИТЕ НЕ РАБОТЯТ САМО ЛЕЖАТ И ВЗИМАТ ПО 1500 ПАУНДА ПОМОЩИ НА МЕСЕЦ КАТО *** СА МРЪСНИ ЛИЧНО ГИ ВИДЯХ.
22
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бе англичанин ли е - нагъл и алчен гибон е и- това е.
21
4
 
16
 
! Отговори
6001 преди 13 години
ВСИЧКО Е САМО ПАРИЧКИ ПАРИЧКИИИИ.
20
8
 
16
 
! Отговори
ДЕДОТО преди 13 години
ДО 11АЗ ПЪК СЪМ КОМУНИСТ ОТ БОЛШЕВИКИТЕ!МНОГО ВАЖНО ЧЕ ТИ СИ МАСОН!
19
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тия *** едно време снабдяваха и Османската империя с оръжие за да ни трепа нас Българите.После оная *** Чърчил ни остави на руснаците и те влязоха като окупатори в България и спряха на гръцката граница вместо да спрат на Дунав.така,че България никога нищо добро не е видяла от ,,добрата стара Англия''
18
8
 
4
 
! Отговори
ДО 11 преди 13 години
Аз съм от рода на древните ГОТИ не ми пука за мосонски *** като тебе.Аз съм от много достоен род,масоните са далече под моето ниво.