Муамар Кадафи: Атакуваме Бенгази тази вечер

При чужда намеса Либия ще вземе на прицел трафика в Средиземно море
Обновена: 21 мар 2011 09:48 | 17 мар 2011 21:33,
92
Муамар Кадафи: Атакуваме Бенгази тази вечер
Снимка: Reuters

Бенгази ще атакуван в четвъртък вечерта. Таза започна обръщението си към населението на града либийският лидер Муамар Кадафи по националната телевизия на страната.Полковник Кадафи обеща активистите на опозицията да получат амнистия, ако се предадат, съобщи АФП.

По-рано Либия предупреди, че може да вземе на прицел военния и гражданския въздушен и морски трафик в Средиземно море в случай на чуждестранна военна намеса.

„Всяка военна операция срещу Либия ще изложи всичкия въздушен и морски трафик в Средиземно море на опасност”, цитира агенцията думите на говорител на военното министерство.

Още по темата
„И всеки граждански или военен трафик ще бъде мишена на либийската контраофанзива. Средиземноморският басейн ще бъде изложен на смъртоносна опасност не само в краткосрочен период, но и в дългосрочен”, добави той.

Междувременно “Ню Йорк Таймс” съобщи, че четирима журналисти, отразяващи сраженията в Либия, са изчезнали. Вестникът посочи, че журналистите, сред които е и двукратният носител на награда „Пулицър” Антъни Шадид, за последно е имал контакт с редактора си във вторник сутринта от град Аждабия.

Другите изчезнали са Стефан Фарел, репортер и фотограф, който е бил отвлечен в Афганистан от талибаните през 2009 г.и спасен от британски военни; както и двамата фоторепортери Тейлър Хикс и Линси Адарио.

Либийското правителство е уверило редакцията на британския вестник, че ако журналистите са заловени, незабавно ще бъдат освободени невредими.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Напиши коментар Коментари
82
0
 
0
 
! Отговори
А-95 ДО КУЛАН преди 13 години
Ти пък какво знаеш за масоните? Нещо си в грешка!
81
0
 
6
 
! Отговори
Стефан преди 13 години
М,даааа! Никой, който има нефт не е в безопастност... Ще му набутат "демокрацията" преди да се е усетил...
80
1
 
0
 
! Отговори
курбалаев преди 13 години
днес "томахавките" ще оправят работата...
79
2
 
8
 
! Отговори
японец преди 13 години
АЗ ПРЕДЛАГАМ ЯПОНЦИТЕ ДА ВЗЕМАТ МАЛКО РАДИАЦИЯ ОТ "ФУКУШИМА" И ДА Я ИЗСИПЯТ ВЪРХУ ГЛАВАТА НА КАДАФИТО!!!(:(:(:
78
5
 
7
 
! Отговори
дф преди 13 години
И Полковника ще увисне на въжето,или ще му вкарат някоя ракета в палатката
77
5
 
7
 
! Отговори
kulan преди 13 години
Масона започва с познатият си сценарий, хиляди невинни ще умрат с подкрепата за бунтовниците, масона не иска кратка война, масона иска жертвени агънца и роботизирани народи, овце и нагъзени слуги !
76
4
 
11
 
! Отговори
Георги преди 13 години
Браво бе - грешка още в първото изречение :)
75
5
 
25
 
! Отговори
Марк преди 13 години
Дааа!Очевидна е необходимостта поне 3/4 от пишещите тук да бъдат вкарани в казармата за 2 години, колкото е нормалния срок за превръщането на един неуравновесен инфантил в здравомислещ мъж!
74
3
 
21
 
! Отговори
Ивка преди 13 години
По времето на Саддам Ирак бе повече от 10 години под пълно икономически ембарго, не достигаше, храна, нито елементарни медицински консумативи като бинт или аспирин, пората умираха от лечими болести, десетки хиляди деца загинаха в резултат на ембаргото-липса на пълноценна храна и елементарни медицински консумативи.
73
10
 
6
 
! Отговори
.. преди 13 години
За колегите които се изказват за това дали Ирак е по-добре след Саддам само ще приложа една връзка която показва графика на БВП на Ирак:wolframalpha/input/?i=gdp+iraqИзводите си правете сами. Човешките права и гражданските свободи по-висша ценност от властта на един тиранин. Тъжно ми е че някои колеги мислят тоталитарно и предпочитат да живеят в бедна, но "велика" страна като Северна Корея и Куба. Може би защото още четат стари броеве на Работническо Дело.
72
8
 
19
 
! Отговори
US army преди 13 години
Демокрацията в Ирак е на високи нива, стандарта на иракчаните е един от най-ниските, имат права-да бъдат бедни, да не са образовани и да се избиват, наще права са да ги убиваме, да затваряме мацки в Абу Гариб и да си ги таковаме и да взимаме петрола. Ето това е демокрация-всеки прави каквото си поиска, вие какво разбирате от демокрация, *** тоталитарни, балкански ликета.
71
2
 
13
 
! Отговори
Къде е ООН преди 13 години
До Мартин на 12Имаш ли поне бегла представа за зелената книга на Кадафи ? Ако имаш поне малко представа за какво става въпрос никога няма да го причислиш към ИСЛЯМИСТИТЕ и техния коран който проповядва ДЖИХАД !!!всеки видя до какво води свалянето на едно светско макар и авторитарно правителство в Близкия Изток и Африка....Идват ИСЛЯМИСТИТЕ !!!!А най лошото за нас Българите е, че и в Турция те взеха власта !!!!
70
2
 
6
 
! Отговори
skin преди 13 години
така си е . Големи сме демократи а още си хвърляме *** през терасата и пикаем по градинките
69
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 46 - какъв % са 8 човека спрямо хиляди българи, които работят там. Не взимай частните случаи. А и тези 8 човека нямаше държава, която да ги защити. Защо само нашите българи осъдиха, а никоя друга националност. Държавата ни се държеше като мащеха по онова време.
68
5
 
27
 
! Отговори
Мартин на 12 преди 13 години
Хаха каква демокрация сега в Ирак бе?Вмомента там е ужасно!Благодарение на американската "освободителна" война!
67
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
EVALA BE KADAFI
66
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
mrazya kaddafi no pred amerikantsite i evreite bih predpochel dori i nego zashtoto po golyamo zlo ot amerikantsite i evreite nikoy ne bi mogil da prichini NAPRED KADDAFİ
65
4
 
10
 
! Отговори
Мартин на 12 преди 13 години
Не бъркайте Религията като не знаете(отнасяса главно за Къде е ООН)!Точно Кадафи пише зелената книга за ислямското управление!Никъде в исляма и християнството не пише убийте неверниците,просто неуравновесените Крале и Халифи,Емири са преиначавали думите на религиите заради желанието за кръв и нови богатства и територии!Сегашните терористи преиначават думите на Исляма за да изпълнят изродските си дела!
64
11
 
2
 
! Отговори
.. преди 13 години
Ужасно е да живееш целия си живот в тоталитарна държава,с безогледната пропаганда,с това да мислиш едно и да говориш друго,да гледаш как некадърни партийци се уяждат и разпореждат с бъдещето ти,да живееш в страх от тайната полиция. И изведнъж да се отървеш от това за един месец,да говориш това което мислиш,да излъчиш своите лидери,да се биеш с професионална войска и рискуваш живота си с автомат срещу артилерия и танкове.Тези хора са герои.Уви,ние седим отстрани и ще ги гледаме как ги избиват.
63
5
 
10
 
! Отговори
US army преди 13 години
Ни ще откраднем либийският петрол на всяка цена, но пък ще ги демократицираме като иракчаните.