Муамар Кадафи: Атакуваме Бенгази тази вечер

При чужда намеса Либия ще вземе на прицел трафика в Средиземно море
Обновена: 21 мар 2011 09:48 | 17 мар 2011 21:33,
92
Муамар Кадафи: Атакуваме Бенгази тази вечер
Снимка: Reuters

Бенгази ще атакуван в четвъртък вечерта. Таза започна обръщението си към населението на града либийският лидер Муамар Кадафи по националната телевизия на страната.Полковник Кадафи обеща активистите на опозицията да получат амнистия, ако се предадат, съобщи АФП.

По-рано Либия предупреди, че може да вземе на прицел военния и гражданския въздушен и морски трафик в Средиземно море в случай на чуждестранна военна намеса.

„Всяка военна операция срещу Либия ще изложи всичкия въздушен и морски трафик в Средиземно море на опасност”, цитира агенцията думите на говорител на военното министерство.

Още по темата
„И всеки граждански или военен трафик ще бъде мишена на либийската контраофанзива. Средиземноморският басейн ще бъде изложен на смъртоносна опасност не само в краткосрочен период, но и в дългосрочен”, добави той.

Междувременно “Ню Йорк Таймс” съобщи, че четирима журналисти, отразяващи сраженията в Либия, са изчезнали. Вестникът посочи, че журналистите, сред които е и двукратният носител на награда „Пулицър” Антъни Шадид, за последно е имал контакт с редактора си във вторник сутринта от град Аждабия.

Другите изчезнали са Стефан Фарел, репортер и фотограф, който е бил отвлечен в Афганистан от талибаните през 2009 г.и спасен от британски военни; както и двамата фоторепортери Тейлър Хикс и Линси Адарио.

Либийското правителство е уверило редакцията на британския вестник, че ако журналистите са заловени, незабавно ще бъдат освободени невредими.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Напиши коментар Коментари
62
6
 
9
 
! Отговори
Stan преди 13 години
На *** им трябва твърда ръка, иначе тежко ни.
61
3
 
19
 
! Отговори
Ивка преди 13 години
Либийският петрол на хамерите им трябва, те затова са богати, защото крадат природните залежи т.е. умиротворят и внасят демокрация, на държавите, които ги притежават!
60
5
 
15
 
! Отговори
Ивка преди 13 години
Супер, колкото по-бързо бъдат натупани надрусаните, наемници платени от хамерите, толкова по-добре. Този път на хамерите нещо не им се отваря парашута...
59
2
 
13
 
! Отговори
Мартин на 12 преди 13 години
Американците не искат да оставят нещата с петрола на Русия!Затова чак сега решиха да се направят на "заинтересовани"!Америка не направи нищо в Ирак 4 години търсиха ядрена бомба и нищо не намериха!Да не би сега Ирак да живее по-добре от колкото при Садам?Американците са лицемери!Партньори на Израел и Саудитска Арабия едновремено!Сложиха на власт кюрди в Ирак,а когато става дума за кюрдски въстания в Турция си мълчат!Макар и с промити мозъци,американския народ няма да позволи повече жертви!
58
6
 
18
 
! Отговори
skin преди 13 години
Да живее полковник Кадафи. Вън от Либия на мършавото ЦРУ дето ги бърка по цял свят с едничката мисъл да открадне петрола. Така беше и с Ирак, Иран, Египет, Кувейт и други дето имат нефт. Евала на полковника . Аз съм твърдо "ЗА"
57
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
***!
56
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ама Саркози как пребързано си го начука ,сляп ли е че европа иска Кадафи да остане на власт защото е зависима от Либия
55
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Интервенция на страната на борците за свобода!Иначе Европа огън да я гори.
54
5
 
7
 
! Отговори
Къде е ООН преди 13 години
Днес ИСЛЯМИСТИТЕ отвлякоха кораб и реакция никаква ? На този кораб има и Българин в екипажа.... Къде е ООН къде е САЩ къде е ЕС кой ще осъди този пиратски АКТ на псевдо демократите ИСЛЯМИСТИ.....Да ги мачка Кадафито яко защото ИСЛЯМА СЕ НАВДИГА !!!!
53
3
 
12
 
! Отговори
koko преди 13 години
do 31 Ю2Ти не разбра ли, че такова животно "демокрация" няма.Всичко е измислено за простите хора,Нали ние сме сега дамокрация и какво?По-лошо от преди без демокрацията!!!
52
2
 
16
 
! Отговори
Мартин на 12 преди 13 години
Съгласен съм с този Анонимен другия е копирач!Американците и европейците влизат заради петрола не им пука за бунтовете разберете го!
51
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И точно, когато Кадафи почна да си възвръща нефтените кладенци и нефта търгна надолу, НАТО решават да влязат да защитят мирното население, като изтрепят повече. Как така хамериканецът ще остави нефтените находища на някой друг.
50
1
 
3
 
! Отговори
Killuminati преди 13 години
Либия & Иран - едни от последните бастиони на Анти-Ционизма. Stand against the Serpent fuckers. Jesus Christ will prevail at the end.
49
1
 
2
 
! Отговори
Мартин на 12 преди 13 години
Много ясно ,че нямат шанс той говори за атака,не е казал дали имат шанс!
48
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абсолютен изверг. С наемна армия от чернилики въоражени като редовна армия избива собственият си народ. Ей алчно е ***, не пуска фонтана с нефт...
47
4
 
6
 
! Отговори
Мартин на 12 преди 13 години
Анонимен,какви граждански цели бе лумпел!Той стреля по бунтовниците!Да лошо е,че сред тях има и невинни хора,но ако бяха американците щяха да кажат,че е било нужно за да не пострадат повече хора!
46
6
 
6
 
! Отговори
ivako12 преди 13 години
ще нападат морския трафик те ?........ с кой флот бе ? Ще окажат съпротива колкото и иракчаните ще ги смажат за дни прекъсват им комуникациите смазват ги с въздушна мощ и е ред на морската пехота и танковите части нямат никакъв шанс !!!
45
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кадафи (той е ГАДафи в действителност а не Кадафи) е мюсюлманин - сунит.
44
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
41-ви номер попитай медицинските сестри колко е хубаво за живеене там.
43
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Прогресивни или не, европейците ( ние ), пропуснахме възможността да си разчистим сметките с тоя ***. Само за това, че плаши с атаки по граждански цели, трябваше да му махнат главата. Изобщо всеки шанс войските да се тренират в реални бойни действия срещу диваците трябва да се използва. Поне трябваше да му разкатаят военната инфраструктура с крилати ракети.