Муамар Кадафи: Атакуваме Бенгази тази вечер

При чужда намеса Либия ще вземе на прицел трафика в Средиземно море
Обновена: 21 мар 2011 09:48 | 17 мар 2011 21:33,
92
Муамар Кадафи: Атакуваме Бенгази тази вечер
Снимка: Reuters

Бенгази ще атакуван в четвъртък вечерта. Таза започна обръщението си към населението на града либийският лидер Муамар Кадафи по националната телевизия на страната.Полковник Кадафи обеща активистите на опозицията да получат амнистия, ако се предадат, съобщи АФП.

По-рано Либия предупреди, че може да вземе на прицел военния и гражданския въздушен и морски трафик в Средиземно море в случай на чуждестранна военна намеса.

„Всяка военна операция срещу Либия ще изложи всичкия въздушен и морски трафик в Средиземно море на опасност”, цитира агенцията думите на говорител на военното министерство.

Още по темата
„И всеки граждански или военен трафик ще бъде мишена на либийската контраофанзива. Средиземноморският басейн ще бъде изложен на смъртоносна опасност не само в краткосрочен период, но и в дългосрочен”, добави той.

Междувременно “Ню Йорк Таймс” съобщи, че четирима журналисти, отразяващи сраженията в Либия, са изчезнали. Вестникът посочи, че журналистите, сред които е и двукратният носител на награда „Пулицър” Антъни Шадид, за последно е имал контакт с редактора си във вторник сутринта от град Аждабия.

Другите изчезнали са Стефан Фарел, репортер и фотограф, който е бил отвлечен в Афганистан от талибаните през 2009 г.и спасен от британски военни; както и двамата фоторепортери Тейлър Хикс и Линси Адарио.

Либийското правителство е уверило редакцията на британския вестник, че ако журналистите са заловени, незабавно ще бъдат освободени невредими.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Напиши коментар Коментари
42
7
 
5
 
! Отговори
Мартин на 12 преди 13 години
Moже да е пълен ***,но Кадафи гарантира сигурността на петрола,а от това се интересувѝт другите държави!Революцията ще забави прогреса на Либия.Благодарение на този диктатор туристи и работници от чужбина живееха без страх!
41
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сам Б.Борисов каза, че представителите на протеста в Либия са мъчили нашите медици. Така, че му вярвам на него повече, отколкото на официалната преса. И защо всички българи и в Либия, и в Япония - никой не иска да се връща тук. Май обстановката в България им се вижда непоносима
40
1
 
3
 
! Отговори
Ю2 преди 13 години
32 от: АнонименНали комунистическата ви идеология е ревлюцията и партизанлъка за завземане власта с оръжие
39
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
САЩ И ВЕЛИКОБРИТАНИЯ се поддържат по англосаксонска линия, а с Франция по еврейска. Кадафи го изкарват като изверг, не съм бил там, не съм видял, но ако гледа човек колко чужди работници е приел Кадафи, като слушам българите живеещи там каква е обстановката там, си мисля, че не се живее лошо там. Приемам тия бунтове там като GSM-ова революция, заснел някой как 5 човека се мятат и виждаш ли протести има, осведомителните агенции го разнесоха по цял свят. И естествено това повлия на настроенията та
38
3
 
5
 
! Отговори
Анти-ислямист преди 13 години
До 31Така наречената от теб "прогресивна част" от Либийците всъщност са ИЛЯМИСТИ подготвяни във специални лагери и няма нищо общо със Либия...Никой нормален човек не би се съгласил в една светска страна да дойдат ИСЛЯМИСТИ на власт... А на ИСЛЯМИСТИТЕ в момента идеята им е, колкото се може по малко светски държави да останат...А след това да започнат мечтания ДЖИХАД.... И докато *** ТИКВИ като теб не го проумеят СВЕТА ЩЕ Е В ОПАСНОСТ !!
37
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кадафи може да е всякакъв, ама е мъж, а не ***. американците като видят зор пуцат от разстояние - както в сърбия. иначе им падат гащите както във виетнам.
36
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И другаря Михаил Михов се разтревожил за демокрацията в Б-я.Да можеше поне като Либийската да е направи.
35
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кадафи ,моля те ,атакувайте и Позитано там има терористи
34
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
27-ми написа последната информациягледайте международни новини и ТВ
33
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
кофти сте
32
0
 
1
 
! Отговори
другар преди 13 години
да, и ти си определен за начукване.
31
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Българските другари на психара Кадафи цяла вечер ще им текат лигите и ще дежурят на смени да чукат минуси.
30
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
бунтовниците били прогресивна част???Пич, направо изби рибата :))))
29
12
 
5
 
! Отговори
Ю2 преди 13 години
сРАМ И ПОЗОР ЗА ТАКА НАРЕЧЕНИЯ ЦИВИЛлизован свят да гледа как един деспотичен режим избива прогресивната част от населението. Обама е същото лике като европейците да остави Кадафи като се стабилизира да избеси милиони също като "бащата" на народите Сталин и въру САЩ ще легне най-големия позор, защото това не е демокрация да се кефиш когато умират невинните, че искат да се освободят от психарския диктатор и синовете му. В 21 век синове като лудия си баща да тъпчат милиони народ. Не е било до сега
28
2
 
10
 
! Отговори
Ексклузивно преди 13 години
По правителствена информация, Уорлик лично ще нападне в 24:00 часа. (Ройтерс).
27
2
 
2
 
! Отговори
Dimiter USA do 8 преди 13 години
Abe malkia,kakvi sa tezi novi darjavi ot tebe:...Нито фанция, нито ганглия, нито мерика! ....Da hvanesh da se nauchish da pishesh, ili si bil nerven na niakoi ot foruma dokato si pisal, a?:)))HA HA HA
26
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
САЩ, Великобритания и Франция допускат въздушни удари срещу Кадафи17 Март 2011Самолетоносача USS Enterprise чака заповед да нападне.
25
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
японците са богати. ще се оправят. ама ти няма да се оправиш, даже и когато ферментираш в калта. ще си останеш отровна мухоморка.
24
6
 
7
 
! Отговори
Инструктор преди 13 години
Не вярвам да се приеме резолюция - За Русия Гадафи е другар и брат ! Навярно и нашите сестри тогава той отвлече по указания на Москва . Тогавашното българското правителство не разреши на руснаците да минат над България и помогнат на Милошевич и трябваше да се поразклати ( успяха ). Но сега инструкторите могат да минават и помагат на другаря полковник откъдето си искат !
23
6
 
1
 
! Отговори
2128 преди 13 години
Фъррррррр, че предимство имат либииците защото техния проблем е преди Японскиа ? Аха, как не се сетих че форума е пълен с малоумнициВиж ориентирай се към най близкия пункт за медицинска помощ.