Ширак за Саркози: Буен, вероломен и неблагодарен!

Бившият президент си отмъщава на някогашното си протеже в книга
9 юни 2011 11:40, Елка Василева
36
Ширак за Саркози: Буен, вероломен и неблагодарен!
Снимка: Reuters

Бившият френски президент Жак Ширак разказва в своите мемоари, че навремето сериозно обмислял да уволни Никола Саркози за неподчинение, но решил да избегне конфронтацията, пише британският в. "Индипендънт".

Във втория том на своите спомени, който трябва да излезе от печат следващата седмица, Ширак предприема закъсняло и злонамерено отмъщение срещу някогашното си протеже.

Десет месеца преди Саркози да се впусне в тежка кампания за преизбиране на президентския пост, популярният бивш държавен глава описва някогашния си подчинен като буен, вероломен, неблагодарен, предизвикателен и най-лошото - с нефренски политически възгледи, отбелязва изданието.

На всичко отгоре Ширак възхвалява бившия лидер на социалистите Франсоа Оланд, който се очертава като най-опасния съперник на Саркози на президентските избори догодина, определяйки го като "истински държавник".

Ширак избягваше да отправя публични нападки срещу Саркози, откакто той стана президент.

Затова времето на публикуване на втория том от мемоарите му и съдържанието на книгата сигурно ще се възприемат като отмъщение за поредицата от предателства, за които се твърди, че е извършвал Саркози, като се започне от решението му през 1995 г. да обърне гръб на Ширак и да подкрепи друг десноцентристки кандидат за президент, посочва вестникът.

Въпреки че през септември го очаква съдебен процес по обвинения в злоупотреба с държавни средства, 78-годишният Ширак е най-популярната политическа фигура във Франция, докато обществената подкрепа за Саркози е доста ниска въпреки усилията му да подобри образа си на президент и въпреки признаците за възстановяване на френската икономика, изтъква "Индипендънт".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
mrazq go
32
4
 
3
 
! Отговори
elica1204 преди 12 години
Този няма да спечели втори мандат. Французите не са глупави, ще го разкарат и Франция ще се оттегли от бомбардировките в Либия.Дали е евреин не е важно, важно е, че е отмъстителен, подлизурко и с болни амбиции да е лидер ! Липсва му интелигентността на Френските ръководители, това чак тук се забелязва...
31
8
 
3
 
! Отговори
точно преди 12 години
Много е готин Саркози,де да имахме президент като него.
30
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Саркози E EVREIN KAKTO VSI4KI OSTANALI OKOLO NEGO SA NAZNA4ENI OT AMERIKA. DOKAZATELSTVA I SVEDENIQ MN PO NETA.
29
1
 
2
 
! Отговори
СВОБОДЕН преди 12 години
напишете в ютуб, Лисабонския договор и който има време да го изгледа,пожелавам успех на всички мислещи и ссвободни хора
28
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Саркози, Берлускони са един дол дренки - мафиоти от класа. Да му мислят французите и италианците.
27
3
 
2
 
! Отговори
кофти преди 12 години
До 29,стига бе ***,жалък си.
26
3
 
3
 
! Отговори
до 27 преди 12 години
абе Шабец Гой!моята телевизията каза че ИМА фамилия еврейска - Саркози.Никола Пол Стефан Саркози дьо Наги-Боча
25
2
 
8
 
! Отговори
картечар'ят преди 12 години
Стига вече с тия ***,че ми писна от уродствата им безкрайни...!Ясное и на децата че "който дири - намира",а *** вече имат достатъчно реални врагове,които този път няма да ги оставят да им се измъкнат с лицемерно-лукавите си номера от недалечното ни минало.И светът без евреи ще е едно по-добро място за живеене от всички люде на Земята,без разлика от националност,пол,религия и др.субективно причини.А териториите на БГ са цел на ервеите за Новата им Държава,което изобщо не е шега.Мислете!
24
5
 
4
 
! Отговори
литл преди 12 години
По еврейските закони щом си роден от майка католичка не си евреин.Майката на Заркози,Андре е родена от католиччка,тя не е еврейка и децата и не са евреи.Бащата на Саркози не е евреин,няма такава фамилия еврейска.Царя на унгарските *** живее във Виена и се казва Никола Саркози,той каза по телевизията че няма фамилия еврейска Саркози.
23
2
 
13
 
! Отговори
ринго преди 12 години
какъв католик е тоя юда бе ? Евреина си остава евреин ако ще и пет пъти да се кръсти кръвта вода не става.Най жалкия френски президент оставиамериканците да го разиграват а Франция винаги е била самостоятелна и независима държава .Ширак е абсолютно прав.
22
1
 
17
 
! Отговори
jfldh преди 12 години
Ширак за Саркози: "Буен, вероломен и неблагодарен". Ще добавим и красивата френска дума "***"
21
10
 
3
 
! Отговори
оо преди 12 години
До 23,Фамилия Саркози не са евреи,а католици.Важно е той, че той е католик,
20
2
 
4
 
! Отговори
offline преди 12 години
до "оо" : ти провери първо и после се обаждай - "Никола̀ Пол Стефа̀н Саркозѝ дьо Нагѝ-Боча̀ е френски политик от унгарско-еврейски произход" ...
19
5
 
6
 
! Отговори
стг преди 12 години
ами те тримата Саркози, Берлускони и имитатора им ББ са новите политици( припомнете си сериала) на Европа, заради такива комедианти разни зелени и подобни леви недоразумения ще помпят рейтинг
18
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Та нали политиката на безкрайна толерантност и отстъпчивост водена от предишната "мека китка" направи така че арабите и мюсюлманите се помислиха за много велики.Природата им е така.При тях толерантноста миролюбивоста е признак на низша слабост и поквара заслужаваща презрение и унищожение.Справка Турция,Египет,Ирак и която си поискате мюсюлманска страна.В Турция преди време християните са били около 10 милиона.Подложени на систематично унищожение сега са 10 000.Сънувайте овце -скоро ще ви колят.
17
8
 
2
 
! Отговори
оо преди 12 години
Не е унгарски евреин,проверете и пишете.
16
0
 
20
 
! Отговори
7 преди 12 години
Ширак е политик с най-висок рейтинг,той остави дълг 35 милиарда,а за една година дълга стана 153 милиарда.Пишете верно и точно.Франсетата обичат много Ширак,може да има грешки но е последовател на мирна политика и не се включи във война с Ирак.Той е голям голист,а франсетата обичат де Гол спасил Франция от нацистите.
15
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДЖУДЖЕТО Е УНГАРСКИ ЕВРЕИН.
14
2
 
7
 
! Отговори
do 12 преди 12 години
ДОБРЕ 4Е СЕ НАМЕРИ ЕДИН КОИТО МНОГО ГО ПОЗНАВА И НАПИСА СТРАШЕН КОМЕНТАР.БРАВО НА ***.