Япония възкръсва! Втори път за един век

5 месеца след цунамито и 66 г. след Втората световна война
Обновена: 15 авг 2011 16:30 | 15 авг 2011 16:27, Елка Василева
150

Кораб, качен на покрива на къща – 28 март, същата сграда на 13 август. Снимка: Reuters

 

Тази година Япония преживява най-страшната криза след Втората световна война. Над 20 000 души загинаха и изчезнаха безследно при земетресението с магнитуд 9 по Рихтер и последвалите опустошителни вълни цунами, връхлетели Япония на 11 март. Природната стихия причини и тежка авария в АЕЦ "Фукушима", и разрушения, които са съизмерими с последствията от атомната бомбардировка на 6 и 9 август 1945 г.

Днес Япония отбелязва 66-ата годишнина от капитулацията си във Втората световна война.

"По време на войната ние причинихме много страдания и болка на много държави, особено в Азия, и трябва дълбоко да се замислим за това, докато отдаваме почит на жертвите и на техните семейства. Страната ни никога повече няма да воюва и ще използва целия си потенциал за укрепване на мира в целия свят", подчерта премиерът Наото Кан.

По официални данни през Втората световна война Япония е дала 3,1 милиона жертви, в това число 800 хиляди цивилни, загинали в Хирошима и Нагасаки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
0
 
2
 
! Отговори
DA BE DA! преди 12 години
TI SIGURNO PI6E6 NA KOMP"KOLHOZNII"...DOBRE 4E NE SHVA6TA6[kato wsi4ki ciganisti]KOLKO SI JALAK INA4E ...DA SI OPANAL WAJETO...AMA KOLKO SI JALAK NAISTINA!!!...A?
124
23
 
7
 
! Отговори
Димитров преди 12 години
Разумните хора ме подкрепят ! А на зомбираните мозъци пак ще кажа -- озлобени и полудели сте от омраза, защото усещате, че това е ИСТИНАТА ! Рухва езическият ви идол , нали ?! Японците са жалки и нещастни езически роботчета, кланящи се на храсти, мравки, камъни, дървета / особено вишната / ! Затова и участта им е такава !
123
4
 
7
 
! Отговори
abe преди 12 години
димитров май не е на наркотици изглежда са му спряни хапченцата
122
2
 
1
 
! Отговори
DO 103 преди 12 години
NE SAMO W SLOVENIYA,A NAVSYAKADE PO SVETA IMA KOMUNISTI,NO SI KRADAT ZA TYAH I...NAI WAJNOTO SLUJAT NA SOBSTVENITE SI DARJAVI,DOKATO W BALGARIYA...CIGANISTITE SLUJAT SAMO I EDINSTVENO NA KREMAL-SHA6TA6 LI RAZLIKATA?DA NE GOVORIM,4E KATO BALGARSKIYA PE6TEREN KOMUNIZAM NYAMA DAJE I W RUSIYA.I TAM GI ZABRANYAVAHA,A NA6ITE SI POEMET WINATA ZA KLANETATA...S MEZE!ZA TOVA I NIKOGA NYAMA DA SME DARJAVA,A ZADUNAIKA PREZRYANA
121
5
 
9
 
! Отговори
Фанети Мазакура преди 12 години
Димитров, на какви наркотици си?
120
3
 
2
 
! Отговори
DO WOJDA I U4ITELYA преди 12 години
ZA YAPONIYA-TVOI KOMENTAR-TVOE PRAVO,NO ZA"PRAVOSLAVNATA WI CARKVA"-SORRI-NE ME NABUTVAI PRI KRAVNI6KI 4ERVENI MODERNI LEVI POPOVE,KOITO SI DVIJAT S MERCEDESI POSLEDEN MODEL,A NYAMAT HAL-HABER OT TEJNENIYATA NA HORATA! NE NAM!
119
25
 
11
 
! Отговори
димитров преди 12 години
ВИЕ НОРМАЛНИ ЛИ СТЕ -- ЯПОНЦИТЕ БИЛИ ВЕЛИКА НАЦИЯ .... Това е зомбирана от езичество нация, която през Втората световна война е вършила нечувани зверства и експерименти ! Хитлер е бил кротко пионерче пред японците ! Вие нищо не четете, от нищо не се интересувате.Сега ви е тъпо, защото кумирът ви и ваш идол рухва.От Япония идва само смърт ! Страната там бавно умира. Вместо да се кланяте на езически зомбита като японците, идете в православната ни църква ! Днес беше голям празник!
118
2
 
5
 
! Отговори
пол преди 12 години
А и тия "ХАРП" са доста безотговорни неща. Възможно е да ебил и опит и на самите Японци с това чудо? ИМа понякога случаи ритнеш топката в стената и ти отнесе тиквата ако не внимаваш? Е, японците са внимателни, но стената и тиквата не са предсказуеми винаги. А е възможно сътресението да е станало и от горивото? След въвеждането на ICQ9001 вече не вярвам на нищо купешко и внос - може и в тия неща да са го въвели. А то гласи така: Прави така, че нищо да не трае до най-близката повторна покупка!
117
3
 
19
 
! Отговори
Гост преди 12 години
Голямо евала на японците! Това се казва дисциплиниран народ, който е научен да оцелява и да не се сломява и от най-тежкото! Това, което се случи в Япония, никой от нас не може дори да се опита да си представи! И въпреки това ще успяват и ще вървят напред, защото го заслужават.
116
0
 
1
 
! Отговори
до 108 преди 12 години
Пич не им обръщай внимание.Успех.
115
5
 
17
 
! Отговори
никола преди 12 години
Димитров ли си,ляво гейче ли си,ти сериозно трябва да поумнееш за да разбереш че си по глупав и от тримата ***,до преди 5 месеца бяха ВТОРА икономика в света по брутен продукт след САЩ,а сега са след Китай,НЯМАТ и грам полезни изкопаеми и правят ВСИЧКО на световно качество, имат износ за милиарди долари,инвестират в САЩ и Европа,в Австралия, в Южна Африка за милиарди,автомобилната компания ТОЙОТА измести от върха Дженерал Моторс,а ти *** ГЛУПАВ СЕ ПОДИГРАВАШ НА ТАЗИ ВЕЛИКА НАЦИЯ.
114
4
 
2
 
! Отговори
до всички преди 12 години
Да живее партията,майка на всички партии и движения в България.
113
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Явиха се след 18 h тримата дежурни червени драскачи и умърсиха форума.
112
1
 
10
 
! Отговори
до 112 преди 12 години
Защо завиждаш на човека бе, ***!!! Кой ти е виновен, че цял живот си призван да бъдеш беден и да слушаш чалга??? Ти си виновен, несретнико!
111
1
 
3
 
! Отговори
мародер преди 12 години
до111 много ме изненада, та се чудя дали бих могъл да отговоря на толкова дълбокосмислен и философски въпрос,с който за сетен път доказваш че съм бил прав
110
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И аз имам успешен бизнес, имам 2 хотела на Слънчев бряг, Ламборджини и Мерцедес и вила на 5 етажа на морето, така че не ми пука за бедните хора.
109
2
 
4
 
! Отговори
до 108 преди 12 години
Да ти го нач.кам в келевия бизнесмен и тебе,тука ли намери да се хвалиш .Ние идваме от джунглата и бизнесмени не сме виждали.Заший си първо скъсаните ***.
108
2
 
5
 
! Отговори
до мародер преди 12 години
Имаш ли завършен осми клас???
107
2
 
6
 
! Отговори
мародер преди 12 години
до108 дър- дър-дър много е лесно скрит като мишка зад екрана да разтягаш локуми,а идея си нямаш колко си прозрачен
106
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Япония до няколко години ще загине. Аз не съм им фен на японците признавам си, но е факт, че са диваци, индианци, които работят по 18 часа на ден!!! Аз такива хора няма как да харесвам, които не знаят как да живеят! И ако фирмата не му върви си прави ритуално самоубийство, това нормален човек ли е според вас ?