Япония възкръсва! Втори път за един век

5 месеца след цунамито и 66 г. след Втората световна война
Обновена: 15 авг 2011 16:30 | 15 авг 2011 16:27, Елка Василева
150

Кораб, качен на покрива на къща – 28 март, същата сграда на 13 август. Снимка: Reuters

 

Тази година Япония преживява най-страшната криза след Втората световна война. Над 20 000 души загинаха и изчезнаха безследно при земетресението с магнитуд 9 по Рихтер и последвалите опустошителни вълни цунами, връхлетели Япония на 11 март. Природната стихия причини и тежка авария в АЕЦ "Фукушима", и разрушения, които са съизмерими с последствията от атомната бомбардировка на 6 и 9 август 1945 г.

Днес Япония отбелязва 66-ата годишнина от капитулацията си във Втората световна война.

"По време на войната ние причинихме много страдания и болка на много държави, особено в Азия, и трябва дълбоко да се замислим за това, докато отдаваме почит на жертвите и на техните семейства. Страната ни никога повече няма да воюва и ще използва целия си потенциал за укрепване на мира в целия свят", подчерта премиерът Наото Кан.

По официални данни през Втората световна война Япония е дала 3,1 милиона жертви, в това число 800 хиляди цивилни, загинали в Хирошима и Нагасаки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
5
 
5
 
! Отговори
до 107 преди 12 години
Мен не ме мисли, имам си собствен бизнес и не завиждам на по-успелите хора от мене! Аз обаче не седя като теб и да хленча по цял ден, че работя за 500 лева, а работя здраво и имам доста добри доходи. Без работа не става!
104
1
 
5
 
! Отговори
мародер преди 12 години
доРЕАЛИСТ; ти пък като си толкова кадърен какво постигна в този живот-освен че си се научил на клавиатурата да пишеш тъпизми
103
10
 
6
 
! Отговори
Димитров преди 12 години
Смешно ми е колко зомбирани мозъци има тук, които са готови от преклонение пред фалшивата японска действителност и гащите си да свалят! Я прочетете как така простите и ограничени японци станаха " техническа нация ", откъде дойдоха парите за изкуственото напомпване на доходите им ... Ама за това се иска акъл, мили умници, УМ СЕ ИСКА! Японците са нещастни и умиращи езичници, които изпратиха радиация и тук --- сигурно е хубава, щом е японска ... Мислете !
102
13
 
8
 
! Отговори
Димитров преди 12 години
Привет на промитите мозъци ! Вие не сте добре - колко пъти писаха за мародерства и банди, ограбващи радиоактивните райони - много пъти , ама вие не четете! Кланяте се на зомбирани езичници, които вече измират там бавно и мъчително ! И за това пише в чужди сайтове, но или не знаете езици, или просто ви харесва да се прекланяте пред фалшиви идоли ! И не пишете глупости - това е истина, а не конспирация и всеки умен и интелигентен човек го знае! Просто ви харесва да плюете родното , чуждопоклонници
101
2
 
15
 
! Отговори
Реалист преди 12 години
Те и в Словения имаха комунисти, ама сега вземат 10 пъти по-големи заплати от вашите...След като ръцете са ви отзад и чакате някой друг да ви оправи, ще живеете в най-бедната, циганизирана и безперспективна държава в Европа!
100
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На кретеноидният чалганизиран народ все комунистите са му виновни, че от 20 години мие *** в Гърция и Испания, за да събере пари за хляб и Голф 3ка...
99
4
 
4
 
! Отговори
молекулката преди 12 години
България е гостоприемна ,да ги поканим тук.Току виж ,че ни поправят положението.
98
4
 
5
 
! Отговори
до ДИМИТРОВ преди 12 години
На палчето, сочещо надолу ненапразно му казват "тъпометър"
97
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Баааси! На втората снимка вече има улична маркировка! Думи нямам
96
3
 
4
 
! Отговори
Симеон преди 12 години
Димитров, изтрещял си, от четене на конспирации, тикво загубена!
95
2
 
4
 
! Отговори
Samo minavam преди 12 години
Законът Бушидо",няколко хилядолетия история,нито един случаи на мародерство,в засегнатите раиони и наи важното,никога не са имали ***,проклети да са до 9-то коляно.........
94
16
 
5
 
! Отговори
Димитров преди 12 години
Да бе, възкръсва ... Не разбирам как някои се хващат на такива манипулации - Япония е обречена, голяма част от земята е радиоактивна, скоро хората ще започнат да боледуват и да умират ! Крият се истинските данни за състоянието на нещата ! Крият се там и изобщо ! Напоследък Япония започна да си иска настойчиво Курилите от Русия - ясно е защо ... там земята все още не е радиоактивна! Япония е обречена, събудете се ! Така е като се кланяш на 99 вида езически богове !
93
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като чета коментарите как всеки плюе по България, нищо чудно, че сме бита карта отвсякъде
92
3
 
4
 
! Отговори
до 88 преди 12 години
Кът глеам колко ти е намачкан мозъка и ми стаа жал за тебе.
91
0
 
13
 
! Отговори
До 87 преди 12 години
В Германия, драги, има 12 АЕЦ със 17 блока. На фона на 20 АЕЦ със 59 действащи блока във франция нали се сещаш, че отново говориш глупости. В световен мащаб в момента сe експлоатират 212 атомни електроцентрали с 438 реакторни блока в 30 страни - с обща инсталирана мощност 374.814 мегавата. Още 70 са в строеж в момента. Вземи малко се поинтересувай и после давай мнения за неща, които не са ти ясни. А за термина "бракониерство" няма да ти обяснявам - не си заслужава. Дишай дълбоко :)
90
0
 
9
 
! Отговори
обективно преди 12 години
Ето го българския *** 90
89
4
 
8
 
! Отговори
обективно преди 12 години
Японците с никой се не оправдават, а бг. мекерета турско им било виновно. но ако се не вехме освободили сега да сме много по- напред, Турция не е ли много по-напред от нас? И докато в цяла европа и Русия е било крепосничество, за Османската империя то е не познато. А Френския закон за правото на Феодала на първата брачна вечер с булката. А френските Гилотини.Сега Французите никой не обвиняват, с Германците се прегърнаха. Японците не мразят Американците. И всичките са много добре. А българинът б
88
47
 
4
 
! Отговори
АТАКА преди 12 години
Японците са жълта грозна ***, а държавата им е изкуствено създадена и смешна, не стават за нищо тези ***, а ние българите сме арийци и много велики и силни, а България е много по-красива и богата от япония, а ние сме по-умни, смърт за жълтата ***!Волен президент!
87
0
 
5
 
! Отговори
до 87 преди 12 години
Решенията ги вземат политиците, а ти явно си, малко сукалче. На никой политик в голяма държава, който е достигнал до нивата на вземане на решения не му пука за природата. А Ако му пука за природата, то за собственото му преизбиране му пука много повече.
86
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво, Бойко, браво! Мачкай червените ***!