"Враждебни сили искат да изтласкат Русия от световната арена"

Американските спецчасти са замесени в убийството на Кадафи, твърди Путин
Обновена: 15 дек 2011 12:55 | 15 дек 2011 12:52, Елка Василева
96
"Враждебни сили искат да изтласкат Русия от световната арена"
Снимка: Reuters

Враждебно настроени към Русия сили на Запад, които сравняват Путин с Кадафи, се стремят да изтласкат федерацията от световната арена. Това заяви днес руският премиер Владимир Путин, който отговаря на въпроси от граждани в пряк телевизионен ефир.

"Чух тези изказвания. Всъщност там не се говори за мен. Говори се за Русия - някои искат да изместят Русия, за да не им се пречка, да не им пречи да господстват на земното кълбо", коментира Путин.

"Все още има страх от нашия ядрен потенциал, затова (Русия) е толкова силен дразнител. Освен това водим независима външна политика. Което естествено пречи някому", добави руският премиер и подчерта, че Русия има на Запад "повече приятели, отколкото врагове".

По повод думите на Джон Маккейн, който го сравни с Муамар Кадафи, Путин припомни, че американският сенатор е участвал във войната на САЩ с Виетнам.

"Според мен ръцете му са доста оцапани с кръвта на мирни граждани и много му харесва, той не може да живее без тези ужасни сцени - разправата с Кадафи, когато на екраните в цял свят бе показано как го убиват", предположи руският държавник.

"Това да не би да е демокрация?" - възмутено коментира той убийството на Кадафи без съд и следствие.

Руският премиер припомни, че Маккейн е бил пленник във Виетнам "и е лежал не просто в затвора, а в яма, и е лежал няколко години". "На всеки ще му се разхлопа дъската - затова няма нищо особено тук", констатира Путин.

Силният човек в Русия обвини специалните сили на САЩ, че са замесени в смъртта на Кадафи.

"Безпилотни летателни апарати, по-специално американски, атакуваха колоната на Кадафи, а после, чрез специалните сили, които не би трябвало да са там, извикаха по радиото така наречената опозиция и бойците, които го ликвидираха без съд и следствие", каза Путин.

Руският премиер коментира и парламентарните избори, които бяха спечелени от управляващата партия "Единна Русия", а опозицията организира множество протестни митинги.

Резултатът от парламентарните избори в Русия отразява реалното разположение на силите в страната, а опозицията винаги ще смята изборния резултат за нечестен, заяви още руският премиер.

Той предложи на руската ЦИК да монтира уеб камери във всички избирателни секции по време на президентските избори през март догодина, в които ще участва като кандидат за висшия пост.

"Имаме 90 хиляди такива секции. Нека страната вижда какво става край всяка конкретна урна. Опозицията трябва да получи възможност да контролира в пълен обем онова, което става в избирателните секции и това е напълно възможно да стане чрез уеб камери", заяви Путин по време на "пряката линия".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
56 лъжеш се седерасче ,най страшната мафия са ционистите- световни воини лихварски грабежи,терористични актове зомбиране чрез послушни медии и икономическо и политическо заробване на суверенни народи ,чрез бомбандировки и политически убийства на неудобни управиници е само част от методите на юдеите извършвани от тяхната сащ
72
1
 
30
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 12 години
Над 200 души от Добрич, Варна и Каварна протестираха в центъра на Добрич срещу проучванията и добива на шистов газ в България. Организатори на проявата бяха Инициативен комитет Добрич против добива на шистов газ" и група граждани, предаде "Дарик".Протестиращите се събраха пред храм Свети Георги" и издигнаха плакати с надписи Спрете протакането с незабавен мораториум", Внимание - измама! Геноцид - шистов газ", Бойко, приложи воля и не подписвай", Пазете чисти водата, земята и въздуха ни".Със скандирания Чиста вода, чиста земя" и "Шистов газ търсете си у вас" шествието се отправи към пл."Свобода", предвождано от платформа с озвучаване. Пред х-л България" символично бе разрушен макет на сонда за добив на шистов газ.След това протестиращите се придвижиха до сградата на общината, където прочетена декларация, адресирана до президента на България, премиера и председателя на Народното събрание.Има достатъчно доказателства, че технологията "ХИДРАВЛИЧЕН УДАР" води до непоправими и пагубни последствия за околната среда. Отделят се опасни за здравето вещества, голяма част от които не се разграждат или неутрализират по естествен път. Разбиването на подпочвения слой може да доведе до предизвикване на земетресения. При извличането и рафинирането на газа се отделят експлозивни и запалителни вещества. За разбиването на всеки кладенец са необходими милиони литри вода, смесена с различни химични елементи, които могат да попаднат в подземните води. Многократно над нормата се повишава радиацията в районите на сондажите. Замърсяват се за столетия напред въздуха, почвите и водите. Влиянието на посочените фактори представлява сериозна заплаха за здравето и живота на хората и животните. Това нарушава основното ни право да живеем в здравословна и благоприятна околна среда (чл. 55 от Конституцията на Република България)." - се казва в декларацията.
71
2
 
29
 
! Отговори
Иво преди 12 години
Путин е ВЕЛИК, ПУТИН Е ВЕЛИК!!!!!
70
5
 
32
 
! Отговори
славянин преди 12 години
Русия със нейната територия и природни и всякакви богатства ще бъде винаги най-съблазнителната плячка за световните хиени и от запад, и от изток, това е съвсем елементарно и разбираемо! Но нито запада има интерес жълтите да се сдобият с ресурсите на Русия, нито изтокът има интерес западът да направи същото, защото така едната страна ще придобие голямо стратегическо предимство пред другата и затова Русия трябва много умно да държи в шах и едните, и другите!
69
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 66 прав си всичко това започва 1700 година при Петър Велики , който неистово е искал да ги направи европейци , после и германката Екатерина е продължила великото му дело , но извън Питиер и Москва всичко си е останало блато , ти българин ли си не знаеш ли колко сме им дали и не ни го признават
68
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ддо 67 да прочетох го , има един руски израз мать Одеса и отец Ростов на Дон нищо повече няма да ти кажа
67
1
 
14
 
! Отговори
Цеко Азисов преди 12 години
Мда... не съм видел още и най-простия руснак да слуша чалга и да играе кючек както българския елит! Много ни е европейска и културата, и халтурата.... хахахахаха...!!!То нема лошо да сме си такива ориенталци, не епрестъпление да оставиш нелой да ти прелива семе и табиети 5 века, ама поне си налегай парцала и не тургай на ората квалификации!
66
2
 
7
 
! Отговори
до 64 преди 12 години
Най после нещо смислено , браво , на мен пък ми направи впечатление че Путин втвърдява позицията си и навява спомени от студената война , явно много се страхува да не изпусне базата си в Сирия , където са от маса години , а и протестите малко са го стреснали , не е оачквал такава реакция .
65
0
 
2
 
! Отговори
до 65 преди 12 години
Мисля, че ти обясних защо, ако си чел внимателно коментара.
64
1
 
18
 
! Отговори
до 61 преди 12 години
И това точно ти ли, нашенско цървулче, го констатира? Начи фесчето от османската провинция ***, дето му се събират стотина и нещо години държавност, и то в държава, измислена и създадена през 19 в. от Имперска Русия, ти казваш за Русия, че е азиатска държава? Когато руските царе и императори са си мерели *** с най-богатите западноевропейски дворове, прадедите ти са се клели във вярност на султана точно на една азиатска държава!Разходи се из Ермитажа и пак ми пиши за Азия...
63
0
 
2
 
! Отговори
Ало 60 преди 12 години
Защо тогава я наричат руска бе , вярно е че вътре може да има всякакви , но какво според теб руснаците не играят в нея ти си най знаещия за КГБ не си чувал за авганците също сиреч ветераните от войната в Афганистан , важно е името нито ти нито аз знаеме повече
62
2
 
13
 
! Отговори
... преди 12 години
Не съм Русофил но Путин го е казал много добре.Наистина Американците се бъркат прекалено много в политиките на всички държави по света.Друг е въпроса, че не за всичко на този свят трябва да се обвиняват САЩ,може да е прав отчасти Путин,но не мисля че трябва да коментира САЩ и запада като някой арабски диктатор или някой форумен драскач.Аз не мисля, че протестите в Русия са дело на САЩ, то по тая логика всички протести по света са дело на САЩ и стачката на БДЖ е дело на ЦРУ...
61
1
 
12
 
! Отговори
до 61 от славянин преди 12 години
Аз пък ще ти кажа един виц: '' Когато Господ иска да накаже Америка и праща торнадо, а когато иска да накаже някой друг му праща американци''!
60
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
RE 61тая поговорка мама ли ти я каза?Прекалил си с пропагандните американски филми.Гледай някои от нашите - те са по-близо до хората и стемежите им.
59
26
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Напротив има една поговрка , не знам дали във вашия край я знаете , където стъпи руски ботуш трева не никне , а колкото до руските амбиции те никога не са преставали да съществуват поради простата причина че поради географското си положение те с повече в Азия и по малко в Европа и винаги са стремели към Европа , но така и никога няма да бъдат еталон за Европа такава им е ориста. И стига си използвал неразбираеми за тебе понатия
58
6
 
5
 
! Отговори
do 56 преди 12 години
Какви чисти славяни, повечето престъпници са от бившите съветски републики, който на Запад се тупат в гърдите, че са руснаци , а в Русия са върли националисти и плюят срещу руснаците.
57
0
 
20
 
! Отговори
gogo преди 12 години
Единственото което не харесвам на Путин и компания е ,че не обръщат особено внимание на престъпноста,но като изключим това ,няма спор добър политик е ,да не забравяме че той върна името на армията,той е един от малкото който каквото мисли и го казва,най вече в последните месеци за САЩ,а великите хамериканци само заобикалят,вече цял свят им се смее ,и ги мрази .За какво Русия ,Китай и Иран не се обединят и не пометат оная ционистка *** ,незнам ........... .
56
0
 
18
 
! Отговори
до 56 от славянин преди 12 години
Ти сигурен ли си, че руската мафия е съставена от славяни? В Русия също има юдо-масони. Във всеки случай руската мафия няма амбиции да унищожава народи и нации като ''братята'' отвъд океана.
55
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Русия и Иран са държавите, които държат най-голям дял от световните ресурси, а върховният им грях е, че са... ...НЕЗАВИСИМИ! А това много дразни разни с мания за световно господство. За щастие Русия има опит в размазването на разни императорчета:)
54
17
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
я ми кажи славянино , защо руската мафия от чисти славяни е най-страшната на света нали за вас славяните парите са нищо , важни са целувките в устата ако може , а властта е нещо абсолютно чуждо за широката славянска душа , спомням си на времето когато бях 4 клас и учехме история на българия попитах другарката , как точно славяните са дошли по нашите земи , как точно един народ се премества от една тееритория на друга , всеки случай не със целувки